SHKM Baník Hodonín
Baník zakončil základní část jasným a zaslouženým vítězstvím v Jižanském derby
Baník zakončil základní část jasným a zaslouženým vítězstvím v Jižanském derby
A-Tým
12.2.2022

Před druhou nejvyšší návštěvou sezony a skvělou kulisou zakončili hokejisté Baníku základní část vítězstvím v Jižanském derby. Zeleno-černé poslal do vedení ke konci první třetiny kapitán Petr Peš. V závěru druhé periody navyšoval vedení SHKM Jakub Sajdl a po změně stran zajistil tříbrankový náskok Matěj Charvát. Hosté pak sice v oslabení snížili, ale Baník záhy odpověděl přesilovkovou trefou Michala Venclíka. Pojistku pak svým druhým přesným zásahem a celkem pátým dnešním gólem zeleno-černých přidal o chvíli později Petr Peš. Hosté pak ještě snížili ztrátu, poslední slovo ale měli domácí borci. Na konečných 6:2 pro Hodonín upravil dvě a půl minuty před koncem utkání David Polesný.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
23. kolo, sobota 12.2.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
6:2
(1:0, 1:0, 4:2)
BRE
Branky a nahrávky: 16. Peš (Vaškovič, Sajdl), 36. Sajdl (Peš), 45. Charvát (Jajcay), 55. Venclík (Dufek M., Vaškovič), 56. Peš (Směřička, Polesný), 58. Polesný (Peš, Směřička) – 49. Garčic (Göndör), 57. Zajíček (Svoboda). Rozhodčí: Poláček – Kociňák, Goňa L. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely: 36:23. Diváci: 622. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Zollpriester (Chvátal) – Polesný, Směřička, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Crlík – Peš (A), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Jajcay, Matuškovič, Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Michálek (29. - 29. Dymshakov) – Zugar, Dora, Göndör, Papp (C), Chlubna – Lenkovič, Nešpor, Juránek, Garčic, Zháňal, Průdek, Abazaj, Gabriška, Sedláček, Svoboda, Zajíček. Trenér: Lukáš Hökl.

Komentář k zápasu

Poslední zápas základní části nabídl hodonínským fanouškům v pořadí již sedmé Jižanské derby Baníku se Lvy. Utkání začalo poměrně opatrně a na první gól se čekalo až do šestnácté minuty. Bezgólový stav zlomil až hodonínský kapitán Petr Peš, který zakončil akci celé první hodonínské formace svou dvanáctou sezonní trefou.

Oba týmy i nadále pečlivě bránily, a tak se šest stovek fanoušků na tribunách hodonínského zimního stadionu dočkalo další změny skóre až v závěru druhé periody. Druhou branku domácího mužstva vstřelil Jakub Sajdl, který tak zaokrouhlil počet letošních gólových zápisů na deset. Po čtyřiceti minutách tak odcházely oba rivalové za stavu „jen“ 2:0 pro Baník.

To poslední část byla na góly o poznání bohatší. Na 3:0 pro domácí zvyšoval po pěti minutách hry Matěj Charvát, který pátým gólem v posledních čtyřech zápasech potvrdil dobrou střeleckou formu posledních týdnů. Jedenáct minut před koncem se o slovo přihlásili i hosté, konkrétně Richard Garčic, který ve vlastním oslabení dal svému týmu naději. Jenže Baník žádné drama nepřipustil.

Tříbrankový náskok vrátil hodonínským hokejistům v přesilové hře svým třetím letošním zásahem Michal Venclík, jen o 37 vteřin později se podruhé v utkání trefil Petr Peš a Baník vedl rázem pohodlně 5:1. Hosté vzápětí korigovali ranou z hole Richarda Zajíčka, ale poslední slovo měli domácí borci. Na konečných 6:2 upravil v čase 57:32 nejproduktivnější obránce zeleno-černých David Polesný.

Hráči A-týmu tak zakončili dnešní „Jižanskou sobotu“ sladce. Po vítězstvích mladších i starších žáků porazili i oni svého břeclavského rivala a připsali si sedmou výhru v sedmém Jižanském derby v řadě.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní utkání bylo z naší strany dobře odehrané. První třetina byla taková oťukávací, druhá a třetí ale byla podle našich představ. Tímto stylem bychom se chtěli ubírat i v nadcházejícím playoff. Byla to dobrá prověrka. Dneska si našla na tribuny cestu i spousta lidí. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu, jsou naším šestým hráčem! A v playoff je budeme hodně potřebovat.

Lukáš Hökl (Břeclav):
V Dnešním zápase jsme nenastoupili v plné sestavě, kde nám chyběli 4 hráči ze základní sestavy. Měli jsme možnost tak vyzkoušet hráče kteří dlouhodobě chyběli v tymu. Do zápasu jsme nenastoupili vůbec dobře, naše hra byla bez pohybu a marná. Soupeře jsme nechali hrát a to nás jasné potrestalo. Hodonín má kvalitu a dnes zaslouženě vyhrál. (zdroj: hclvibreclav.cz)

Výsledky 23. kola

Technika - Uh. Hradiště 6:3
Boskovice - Kroměříž 2:3
Blansko - Uh. Brod 4:3
Hodonín - Břeclav 6:2
Brumov-Bylnice - Uh. Ostroh 10:7

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...