SHKM Baník Hodonín
Blansko drželo krok až do začátku poslední třetiny, Baník ale přesto bere všechny body
Blansko drželo krok až do začátku poslední třetiny, Baník ale přesto bere všechny body
A-Tým
16.1.2022

Hra předposledního týmu tabulky Baníku evidentně nesvědčí. Stejně jako v předešlých dvou letošních zápasech Blansko kousalo a Hodonínští definitivně zlomili odpor houževnatého soupeře až třemi slepenými góly v začátku poslední periody. První gól v zeleno-černém dresu dnes zaznamenal útočník Tadeáš Pospíšil, jubilejní stou branku Baníku v letošní sezoně se postaral Aleš Dufek. SHKM nakonec udolalo Blansko 8:4 a zapisuje důležité tři body do tabulky KLM.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
19. kolo, neděle 16.1.2022
SHKM Baník Hodonín - Dynamiters Blansko HK
HOM
8:4
(3:1, 1:1, 4:2)
BLA
Branky a nahrávky: 2. Sedlák (Vyrůbalík, Charvát), 4. Pospíšil (Peš, Polesný), 16. Vaškovič (Směřička), 35. Vaškovič (Polesný, Dufek A.), 45. Tomi (Vyrůbalík), 46. Konečný (Charvát, Sedlák), 49. Dufek A. (Vaškovič, Směřička), 58. Mikéska (Polesný) – 12. Král (Berka, Němec), 21. Berka (Grünwald), 44. Sedláček (Král, Grünwald), 55. Jílek (Hanzlík). Rozhodčí: Grygera — Halás, Olšar. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 42:26. Diváci: 385. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4, 8:4.
Chvátal (Zollpriester) — Dufek M., Mikéska, Polesný Směřička, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Crlík — Charvát, Dufek A., Tomi — Sedlák, Peš (C), Vaškovič — Pospíšil, Jajcay, Konečný — Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Vlach (Šenk) — Pilát, Sedláček, Němec, Antoňů M. (C), Hanzlík — Jílek, Grünwald (A), Antal, Antoňů T., Kubíček, Malý, Kuběna, Král (A), Müller, Berka. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Baník se dnes musel obejít bez útočníků Jakuba Sajdla, Toma Poláka a Michala Venclíka, naopak po dvouzápasové pauze se do sestavy vrátil obránce Martin Dufek, po více než měsíci se na ledě objevil i Jakub Zollpriester, který kryl záda Jaroslavu Chvátalovi.

Někteří fanoušci ještě nestihli zaujmout svá míst a už se měnilo skóre. První trefu zápasu obstaral už po 119 vteřinách nově probuzený střelec Jiří Sedlák. O necelé dvě minuty později už Baník vedl o dvě branky, první trefu v dresu SHKM i v dospělém hokeji vůbec si připsal dvacetiletý útočník Tadeáš Pospíšil.

Na další gól si přítomní fanoušci museli počkat do dvanácté minuty a k nelibosti domácího publika se tentokrát radovali hosté, na 2:1 snižoval Matouš Král. Tento stav ale vydržel jen čtyři minuty. Dvoubrankové vedení vrátil domácímu týmu nejlepší střelec Baníku Ľubomír Vaškovič, který zároveň určil konečnou podobu výsledku po dvaceti minutách.

Po změně stran stačilo hostům osmnáct vteřin na to, aby se opět přiblížili na dostřel. Nekoncentrovanost domácí defenzivy potrestal Miroslav Beran. Domácí pak prohospodařili dvě nabídnuté početní výhody, radost na slušně zaplněných tribunách mohla vypuknout až v pětatřicáté minutě, kdy se dnes podruhé do listiny střelců zapsal Ľubomír Vaškovič. Slovenský forvard vylepšil svou letošní bilanci už na šestnáct gólů.

Vstup do poslední třetiny vyšel opět lépe hráčům Blanska, ti se zásluhou Stanislava Sedláčka prosadili potřetí a ve čtyřiačtyřicáté minutě snížili na 4:3. Baník ale nepřipustil žádné problémy, v čase 45:00 se poprvé v sezoně ve svém teprve čtvrtém utkání trefil Jakub Tomi, kterého o sedmadvacet vteřin později napodobil Mario Konečný a zeleno-černí vedli bleskově 6:3. Slovenský útočník touto trefou zaznamenal jubilejní desátý bod v sezoně.

Povedenou čtyřminutovku pak na konci devětačtyřicáté minuty podtrhl Aleš Dufek, který zvýšil náskok Baníku na 7:3 a zároveň vstřelil stou branku SHKM v letošní sezoně. Šest minut před závěrečnou sirénou ještě korigoval skóre nejproduktivnější hráč hostí Tomáš Jílek, poslední slovo ale měli domácí borci. V šestapadesáté minutě byl vyloučen první hodonínský hráč v zápase, těsně před návratem Matěje Charváta na ledovou plochu ve vlastním oslabení udělal osmou trefou SHKM tečku za dnešním duelem svým třetím gólem v posledních pěti zápasech obránce Róbert Mikéska.

Baník vyhrál třetí utkání v řadě a nadále drží na čele tabulky KLM sedmibodový náskok na druhý Uherský Ostroh. V dalším kole se svěřenci trenéra Kuby vydají v sobotu 22. ledna na led Uherského Hradiště, které stále nemá jistou účast ve vyřazovacích bojích.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Hra Blanska nám v letošní sezoně nesedí. Vždycky se se soupeřem taháme a ty zápasy jsou takové všelijaké. Což se ukázalo i dneska. Byl to diametrální rozdíl oproti tomu, jakou hrou jsme se prezentovali v Uherském Brodě. Doufám, že Blansko nechytneme v playoff, protože to bychom asi zešedivěli. Tři body se ale počítají a to je v konečném důsledku to nejdůležitější.

Výsledky 19. kola

Technika Brno - Boskovice 3:4
Uh. Hradiště - Uh. Brod (odloženo)
Brumov-Bylnice - Břeclav 2:7
Uh. Ostroh - Kroměříž 5:1
Hodonín - Blansko 8:4

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...