SHKM Baník Hodonín
Nejdřív půst, pak gólové hody. Baník v napínavém derby udolal brněnskou Techniku
Nejdřív půst, pak gólové hody. Baník v napínavém derby udolal brněnskou Techniku
A-Tým
6.1.2022

Když byl po čtyřiceti minutách stav zápasu mezi Baníkem a Technikou 2:1 pro domácí, asi jen málokdo ze čtyř stovek diváků čekal, že poslední perioda nabídne tak napínavou podívanou a hlavně osm branek. Baník vedl po skvělém vstupu do třetí části už 5:1, Brňané se ale nevzdali a bleskově snížili na 5:4. Vítěznou branku si v čase 52:00 připsal Ľubomír Vaškovič, který zvyšoval vedení SHKM na 6:4. Hosté pak už jen snížil na konečných 6:5 pro Hodonín.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
17. kolo, čtvrtek 6.1.2022
SHKM Baník Hodonín - TECHNIKA HOCKEY BRNO
HOM
6:5
(0:0, 2:1, 4:4)
VSK
Branky a nahrávky: 21. Sajdl (Mikéska, Vaškovič), 37. Vaškovič (Peš), 42. Sedlák (Vyrůbalík), 44. Polák (Polesný), 46. Konečný (Charvát, Polesný), 52. Vaškovič (Charvát, Sajdl) – 27. Pospíšil L., 47. Račický, 49. Račický (Úlehla), 49. Hroudný (Gonos, Odvářka), 54. Úlehla (Kůst, Bednář). Rozhodčí: Maťašovský - Paulík, Maša. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely: 44:23. Diváci: 411. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:4, 6:4, 6:5.
Luner (Běhal Adam) – Crlík, Rýpar, Polesný, Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Filásek – Dufek A., Polák, Venclík – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Tomi, Konečný, Charvát – Sedlák, Jajcay, Pospíšil T. Trenér: Michal Kuba.
Tichon (Nešpůrek) – Dobiáš, Gonos (A), Odvářka, Pospíšil L., Úlehla (C), Domin – Tomaník, Kůst, Bednář, Strakoš, Karpíšek, Sokolík, Hroudný, Račický. Trenér: Antonín Hýsek.

Komentář k zápasu

Baník poslal do malého derby sedm obránců a třináct útočníků. Do sestavy se vrátili obránci Kamil Rýpar a Martin Vyrůbalík, poprvé od prvního zápasu sezony byl v sestavě také útočník Jakub Tomi. Do brankoviště se postavil Ondřej Luner.

První dvacetiminutovka se hrála doslova ve zběsilém tempu, po pětadvaceti minutách čistého času bylo hotovo. Není tedy moc divu, že se toho v úvodní periodě příliš neudálo a oba celky zamířily do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Střelecké mlčení bylo prolomeno záhy po změně stran. Na konci jedenadvacáté minuty překonal Tichona v brněnské brance Jakub Sajdl. Jedenatřicetiletý forvard Baníku se trefil ve třetím zápase v řadě a poslal domácí do vedení. To ale hodonínským hokejistům vydrželo jen necelých šest minut.

V přesilové hře se o vyrovnání postaral Lukáš Pospíšil. Následovaly tři další fauly, dva od hráčů hostí, jedno provinění proti pravidlům se dopustili domácí hokejisté, ani jeden z týmů ale přestupky proti pravidlům gólově nepotrestal. Domácí publikum se dočkalo až ve hře pěti proti pěti.

V čase 36:36 vrátil zeleno-černým vedení Ľubomír Vaškovič, slovenský střelec tímto zásahem navýšil svůj letošní gólový účet už na dvanáct gólů. Po čtyřiceti minutách tedy bylo na hodonínském stadionu skóre 2:1 pro domácí Baník.

Svěřencům trenéra Kuby vyšel i nástup do třetí dvacetiminutovky. Pětadevadesát vteřin od zahájené poslední části navýšil náskok Drtičů Jiří Sedlák, hodonínský univerzál se trefil potřetí v sezoně. Tato trefa zeleno-černé uklidnila a spustila povedenou čtyřminutovku prvního týmu tabulky.

O dvě minuty později totiž svou sedmou letošní trefou navýšil vedení SHKM Tom Polák už na 4:1 a aby se to nepletlo - o další dvě minuty později přidal pátý přesný zásah Baníku Mario Konečný. Slovenský útočník se trefil po třízápasovém gólovém čekání.

Na konci sedmačtyřicáté minutě si ve vlastní přesilovce nechala hodonínská defenziva pláchnout Tomáše Račického a nejproduktivnější hráč Brna dokázal, že má letos výtečnou formu. O další dvě minuty později ve hře čtyř proti čtyřem hosté snížili na rozdíl dvou branek, také třetí gól Brna obstaral Tomáš Račický.

No a v následující přesilovce se Brňané dostali na dostřel, na 5:4 snižoval Daniel Hroudný. Hokejisté Baníku za stavu 5:1 polevili a během necelých dvou minut bylo skóre 5:4. Divokých šest minut a devětapadesát vteřin nabídlo na obou stranách po třech zásazích.

Po této divoké pasáži se hra poněkud zklidnila, Drtiči se zkonsolidovali a osm minut před koncem třetí třetiny svým druhým dnešním zásahem navýšil náskok domácích na 6:4 Ľubomír Vaškovič. Jenže dramatický zápas pokračoval.

Brňanům trvalo jen 99 vteřin a byli opět na dostřel jediné branky. Pátý zásah Techniky zařídil kapitán Tomáš Úlehla. Baník nakonec těsné vedení udržel a do roku 2022 vkročil utrápeně, ale vítězně.

Tříbodové vítězství navíc s předstihem znamená, že hokejisté Baníku mají už šest kol před koncem jistou účast ve vyřazovacích bojích.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
První třetina byla z naší strany perfektní, podle představ. Dodržovali jsme to, co jsme si řekli, až na jednu věc, a to je ta, že máme vyložené šance, opravdu vyložené, a bohužel nedáváme góly. V podstatě po první třetině mohlo být rozhodnuto. Ve druhé třetině jsme trošku polevili ale pořád to bylo v pohodě a kontrolovali jsme hru. Udělali jsem pár změn a ve třetí třetině nám to tam napadlo, ovšem po našich hrubých individuálních chybách soupeř snížil během chvilky na rozdíl jednoho gólu a my se z rozhodnutého stavu strachujeme o výsledek. Naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce.

Výsledky 17. kola

Kroměříž - Uh. Brod 8:2
Uh. Hradiště - Břeclav 4:3pp
Uh. Ostroh - Boskovice 9:2
Hodonín - Technika Brno 6:5
Brumov-Bylnice - Blansko (14.1.)

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...