SHKM Baník Hodonín
Malé derby nabídlo vyrovnaný zápas, vítězství Baníku vystřelil v 56. minutě Vyrůbalík
Malé derby nabídlo vyrovnaný zápas, vítězství Baníku vystřelil v 56. minutě Vyrůbalík
A-Tým
2.10.2021

Byl to boj, ale tři body z Brna putují na jih. Zápas mezi Technikou a Baníkem byl od začátku do konce vyrovnaný, na první gól se čekalo až do konce druhé třetiny, kdy se Drtiči ujali vedení. Ihned po změně stran se SHKM podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, ale Brňané nesložili zbraně a dvěma slepenými góly během dvou minut srovnali. Zeleno-černí ale našli na dva domácí zásahy bleskovou odpověď - vítěznou trefu zaznamenal v čase 55:39 Martin Vyrůbalík.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, sobota 2.10.2021
TECHNIKA HOCKEY BRNO - SHKM Baník Hodonín
VSK
2:3
(0:0, 0:1, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 52. Bednář (Domin), 54. Stehlík (Jarolím, Úlehla) - 38. Dufek (Charvát), 42. Peš (Polesný), 56. Vyrůbalík (Venclík, Charvát). Rozhodčí: Pavel - Hrabal, Tkáč. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 34:44. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík (A), Crlík, Polesný, Směřička, Rýpar, Filásek - Charvát, Dufek, Venclík - Vaškovič, Peš (C), Sajdl (A) - Sedlák, Borot, Konečný. Trenér: Michal Kuba.
Skoupý (Tichon) - Odvářka, Věžník, Dobiáš, Gonos (A), Rafaj, Úlehla (C), Domin - Jarolím, Bednář, Račický, Švarcberger, Karpíšek, Stehlík (A), Svatuška, Kůst, Blatný, Kazlepka. Trenér: Jiří Rech.

Komentář k zápasu

Trenér Kuba sáhl oproti vítězné sestavě z utkání s Kroměříží k několika změnám. V obraně chyběli Róbert Mikéska a univerzál Jakub Tomi, z útočníků pak do Brna neodcestoval Matěj Chalupa. Jejich místa zaujali Dominik Směřička a Lukáš Filásek, od začátku tentokrát nastoupil i Jiří Sedlák.

První třetina dnešní bitvy gól nepřinesla, i když šance byly na obou stranách. Střelecky byl v úvodní periodě aktivnější domácí tým, který přestřílel Baník 20:11. Zajímavostí první dvacetiminutovky byly dvě nuly v kolonce vyloučených, což se v Krajské lize zase tak často nestává.

Ve druhé části to byli naopak hosté, kdo se víc tlačil do zakončení. Na první góly si ale padesátka promrzlých fanoušků musela počkat až do osmatřicáté minuty, kdy kouzlo domácího brankáře Skoupého odčaroval první letošní trefou Aleš Dufek. Po čtyřiceti minutách tak Baník vedl tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Po návratu z kabin se hodonínská střídačka brzy radovala z druhého přesného zásahu, na 2:0 pro Baník zvyšoval kapitán zeleno-černých Petr Peš. Stav 0:2 z pohledu domácího mužstva vydržel až do dvaapadesáté minuty, kdy Zollpriesterovi sebral naději na čisté konto Roman Bednář.

Vzápětí hosté špatně střídali a Brňané nabídnutou početní výhodu proměnili ve vyrovnávací gól, o který se postaral Ondřej Stehlík. Tým trenérů Kuby a Prčíka ale rychlé vyrovnání nezlomilo. Čtyři a půl minuty před koncem Martin Vyrůbalík prostřelil Skoupého a vrátil vedení na stranu hodonínského mužstva.

Baník už těsný náskok udržel až do závěrečné sirény a připsal si druhé vítězství v sezoně. Díky tříbodovému zisku se v tabulce KLM posunul o jednu pozici nahoru na aktuální druhou příčku za vedoucí Boskovice.

Další zápas čeká na Baník již příští sobotu 9. října, kdy od 17:00 hodin hostí zeleno-černí na svém stadionu hokejisty Uherského Brodu.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dneska to byl od začátku do konce velmi těžký zápas. Soupeř dobře bruslil a výborně mu zachytal brankář, dlouho, i přes vyložené šance a přesilovky, jsme se nemohli prosadit. Nabádal jsem kluky, aby hráli pořád stejně, že ty šance přijdou a promění se, což se nakonec stalo. Byl to rychlý hokej plný protiútoků a osobních soubojů. Až na pár věcí, které si rozebereme na tréninku, jsem byl s předvedenou hrou spokojený.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...