SHKM Baník Hodonín
Skvělý obrat v derby znamená první vítěznou radost v přípravě
Skvělý obrat v derby znamená první vítěznou radost v přípravě
A-Tým
19.8.2021

Obrat z 2:5 na 10:5? Pro hráče Baníku žádný problém! Přesně takový průběh totiž mělo dnešní přípravné utkání mezi domácí Břeclaví a hosty z Hodonína. Lvi měli dobrý nástup do utkání. V první třetině třikrát vedli, na začátku druhé části odskočili Drtičům už na rozdíl tří branek, pak se ale rozjela zeleno-černá gólová mašina. Osm přesných zásahů v rozmezí pětadvaceti minut rozhodlo o tom, že hráči SHKM ve druhém přípravném utkání zapisují první a zcela zasloužené vítězství.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 19.8.2021
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
5:10
(3:2, 2:6, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 2. Garčic (Hrbatý), 16. Lenkovič (Just, Garčic), 19. Hrbatý, 22. Lokaj (Čápek), 24. Lokaj (Nešpor) - 12. Borot (Matuškovič, Konečný), 16. Vaškovič (Peš, Sajdl), 25. Mikéska, 28. Peš, 32. Mikéska (Venclík, Dufek), 32. Vaškovič (Polesný), 35. Sajdl (Peš, Vaškovič), 36. Polesný (Mikéska), 41. Dufek (Charvát), 48. Vaškovič (Sajdl). Rozhodčí: Maťašovský, Slavka - Čaněk, Kučera. Vyloučení: 3:3, navíc Hrbatý (BRE) 5+OK, Peš (HOM) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 23:38. Diváci: 99. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:10.
Michálek (28. Bartek) - Rutkovský, Just, Dora, Chlubna, Papp (C), Čápek, Sedláček, Lenkovič, Lokaj, Garčic, Hrbatý, Svoboda, Zajíček, Juránek, Nešpor. Trenr: Filip Hrbatý.
Luner (31. Zollpriester) - Vyrůbalík, Crlík, Mikéska, Polesný, Weber, Sedlák - Venclík, Dufek, Charvát - Peš, Sajdl, Vaškovič - Borot, Konečný, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu týmu, který se už v osmašedesáté vteřině dostal zásluhou Richarda Garčice do vedení. Baník byl střelecky aktivnější, ale na gól si Kubova družina musela počkat až do konce dvanácté minuty, kdy se o vyrovnání postaral Martin Borot. Závěrečná pětiminutovka prvního dějství byla pořádně divoká a na góly bohatá.

Vedení Lvům nejprve vrátil v čase 15:32 Radim Lenkovič, jenže Drtičům se podařilo velmi rychle odpovědět. Už po dvaceti vteřinách našel recept na domácího golmana Ľubomír Vaškovič. Poslední slovo však měli hokejisté Břeclavi. Dvě minuty před odchodem do kabin poslal Lvy potřetí v zápase do vedení hrající trenér HCB Filip Hrbatý.

Po obrátce to s hodonínskými nadějemi na dnešní vítězství vypadalo brzy ještě o něco hůř. Kristian Lokaj totiž v rozmezí dvou minut navýšil dvěma přesnými zásahy vedení Břeclavi na 5:2 a Baník se zdál být na lopatkách. Jenže… Zeleno-černí ani zdaleka nesložili zbraně! V pětadvacáté minutě snížil na 5:3 Róbert Mikéska, o tři minuty později Petr Peš snížil na rozdíl jedné branky a dvě minuty po polovině utkání srovnal na 5:5 svým druhým dnešním zásahem obránce Róbert Mikéska.

Drtiči ale neměli dost. Jen půl minuty po druhém Mikéskově zásahu poslal Baník poprvé v utkání do vedení také druhým přesným zásahem Ľubomír Vaškovič. Pět minut před druhou přestávkou navýšil vedení SHKM Jakub Sajdl a gólovou tečku za skvělým hodonínským představením ve druhé třetině udělal David Polesný, který v šestatřicáté minutě vstřelil osmou branku zeleno-černých.

Hostující hokejisty neopustila střelecká slina ani v závěrečné dvacetiminutovce. Hned ve dvaadvacáté vteřině poslední části se mezi střelce zapsal i Aleš Dufek. V osmačtyřicáté minutě pak zakulatil skóre na 5:10 třetím přesným zásahem v utkání Ľubomír Vaškovič. V závěru třetí části pak byla po několika nevybíravých zákrocích domácího Hrbatého na hráče Baníku k vidění potyčka, po které sudí poslali do sprch právě domácího hrajícího trenéra a na straně SHKM Petra Peše.

Divoké první derby sezony tak nakonec patří hokejistům Baníku, kteří osmi góly v řadě zlomili nedobře se vyvíjející duel na svou stranu.

Ohlasy trenérů

Filip Hrbatý (Břeclav):
Utkání bych rozdělil na dvě půlky. První půlku jsme hráli to, co jsme chtěli. Bruslili jsme, napadali, celkově bylo utkání v tempu. Druhá půlka kdy jsme se uspokojili výsledkem, byla z naší strany horší. Hra byla bez tempa, my jsme najednou na hřišti bloudili. Ve všem jsme se rozhodovali špatně. Výsledek vůbec zatím neřeším i když s Hodonínem se mi prohrává těžko. Nejvíc mě ze zápasu mrzí zranění našeho brankáře Michálka. Snad to nebude tak vážné a bude se moct co nejdřív opět zapojit. (zdroj: hclvibreclav.cz)

Michal Kuba (Hodonín):
Utekl nám začátek zápasu a první třetina. Trošku jsme se hledali. Před druhou třetinou jsme si řekli, že takto nemůže dál pokračovat. Pořád je to ale příprava a nedělali jsme z toho žádnou paniku. Rozebrali jsme si to, řekli jsme si v šatně co změnit, a když to kluci začali plnit, tak jsme od druhé třetiny na ledě v podstatě dominovali a výsledek otočili ve svůj prospěch. Dali jsme hodně gólů po nádherných akcích. Chtěl bych kluky pochválit, že ve třetí třetině za rozhodnutého stavu nepolevili a hráli naplno do poslední minuty, k čemu jsem je i nabádal.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...