SHKM Baník Hodonín
Fantastická první třetina! Baník rozmetal Dynamiters a dál drží neporazitelnost!
Fantastická první třetina! Baník rozmetal Dynamiters a dál drží neporazitelnost!
A-Tým
3.10.2020

To byl zápas! Hokejisté Baníku v utkání proti Blansku natáhli vítěznou šňůru na tři zápasy a dál vládnou Krajské lize. O vítězi dnešního duelu bylo rozhodnuto prakticky už po první třetině, kterou zeleno-černí vyhráli 7:2! A jelikož ani ve zbývajícím průběhu neměly oba celky dost, skončil zápas 4. kola divokým výsledkem 11:6. Drtiči tak mají po čtyřech kolech na svém kontě 12 bodů. Jako jediný tým celé soutěže ještě neztratili ani bod a tak se po zásluze vyhřívají na prvním místě tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
4. kolo, sobota 3.10.2020
SHKM Baník Hodonín - Dynamiters Blansko HK
HOM
11:6
(7:2, 1:0, 3:4)
BLA
Branky a nahrávky: 1. Jajcay (Dufek), 5. Sajdl (Chalupa), 8. Jajcay (Tomi), 10. Jajcay (Rýpar, Dufek), 13. Matuškovič (Weber), 16. Filásek (Chalupa, Weber), 20. Polák (Matuškovič, Sajdl), 30. Mikéska (Polesný, Sajdl), 41. Tomi (Dufek, Mikéska), 55. Jajcay (Tomi, Dufek), 56. Polák (Sajdl) – 18. Antoňů (Hanzlík), 19. Šmahel (Grünwald, Majola), 54. Šmíd (Antoňů M.), 57. Šmahel (Grünwald), 59. Král (Grünwald, Malý), 60. Král (Grünwald). Rozhodčí: Šiška - Goňa, Šmíd. Vyloučení: 5:2, nvíc Rýpar (HOM) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 26:38. Diváci: 287. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 9:2, 9:3, 11:3, 11:6.
Luner (29. Běhal Ad.) - Mikéska, Směřička, Weber, Polesný, Rýpar, Běhal An., Filásek - Dufek (C), Tomi, Kotásek - Sajdl (A), Polák (A), Matuškovič - Borot, Jajcay, Chalupa. Trenér: Michal Kuba.
Vlach (10. - 29. Külzer) - Verner, Jakubec, Antoňů M., Hanzlík, Němec (A), Miloš, Hussein - Kazda, Kuběna, Karpíšek - Šmíd, Jílek (A), Malý - Grünwald, Šmahel (C), Král - Majola. Trenér: Rudolf Valla.

Komentář k zápasu

Baník na nic nečekal a v dnešním utkání začal úřadovat od první minuty. První střelu zápasu měl na svědomí Andreas Jajcay a trefil se přesně nad vyrážečku Vlacha. Poté se osamostatnil před brankářem hostí Polák, ale nedokázal protlačit puk za brankovou čáru. Hosté z Blanska se poprvé usadili v útočném pásmu ve čtvrté minutě a Drtiči tuto situaci zvládli bez újmy. Dokonce se do úniku dostal Dufek, ani on ale nepřekonal gólmana Dynamiters. To se povedlo Jakubovi Sajdlovi, který ihned po vhazování v útočném třetině vystřelil a trefil přesně pravý horní růžek.

Z řad Blanska byl dosud nejblíž ke skórování byl Malý, který jel úplně sám na Lunera. Strážce hodonínské svatyně ale gól nepřipustil. Naopak Drtiči šli už v osmé minutě do třígólového vedení. Dobrou práci odvedl na útočné modré Tomi, který překazil rozehrávku soupeře a připravil akci pro Andrease Jajcaye, který střelou pod vyrážečku překonal gólmana hostí podruhé. Baník pokračoval v útočení a zanedlouho to bylo 4:0. Rýpar střílel od modré a v předbrankovém prostoru tečoval puk Andreas Jajcay přesně mezi betony Vlacha, čímž už v desáté minutě zápasu zkompletoval hattrick a donutil hostující tým ke střídání brankářů.

Külzer, druhý brankář Dynamiters, musel vytahovat puk z brány již po třech minutách. Drtiči totiž využili přesilovou hru. Weber se protlačil do pásma a z pravého kruhu nahrával do předbrankového prostoru, kde se volného kotouče ujal Filip Matuškovič a ukázkově zametl kotouč pod horní tyč. Blansko bylo poté hodně blízko ke vstřelení první branky, v samostatném úniku však Jílek trefil pouze Lunerův beton. Drtiči pak v 16. minutě přidali už šestý gól, když Chalupovu přihrávku zužitkoval Lukáš Filásek.

Hosté se v první periodě přece jenom prosadili. Marek Antoňů střelou švihem, umístěnou do horního růžku, dokázal překonat Lunera, který měl zakrytý výhled a nestihl zareagovat. Pouhých 23 vteřin stačilo hostům na to, aby skórovali znovu. Tentokrát to byl Jiří Šmahel, který zamířil do stejného růžku jako Antoňů a hosté tak snížili na rozdíl čtyř branek. Ještě v téže třetině se stihl prosadit Tom Polák, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou.

Druhá třetina přinesla pouze jediný gól, ačkoliv oba dva týmy měly gólové příležitosti. Tu jedinou využitou, v podání domácího týmu, vymyslel Polesný, který měl před sebou spoustu prostoru ke střele. Rozhodl se ale poslat střílenou přihrávku na Róberta Mikésku, kterému stačilo jen správně nasměrovat puk do odkryté klece. V polovině periody došlo ke střídání brankářů na obou stranách. V bráně Hodonína nahradil Lunera Adam Běhal, na opačné straně se do brány vrátil Vlach, který zastoupil Külzera.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili hráči za stavu 8:2 pro Hodonín. Z kraje třetiny Dynamiters domácí hráče drželi v pásmu, z protiútoku ale Baník opět udeřil a mezi střelce se zapsal také Jakub Tomi. Na další branku si přítomní diváci museli počkat až do 54. minuty. Hosté hráli čtyřminutovou početní výhodu a Lukáš Šmíd vyslal přesnou střelu do horní tyče, od níž se puk odrazil do sítě.

Baník se dočkal vytoužené desítky o minutu později. Tomi nahrál přesně na Andrease Jajcaye, který se střelou mezi nohy brankáře hostí postaral o první dvouciferný výsledek letošního ročníku. Poslední gól Baníku vstřelil v signalizované výhodě Tom Polák, který využil toho, že na sebe Sajdl natáhl obránce soupeře, a poslal kotouč z první k bližší tyči.

Závěr utkání patřil hostům. Jiří Šmahel byl nekrytý před bránou a vyslal střelu k tyči, kterou ještě schoval za bránícího hráče. V další akci si Matouš Král vybruslil z rohu kluziště před bránu a poslal puk pod břevno. O poslední gól zápasu se postaral opět Matouš Král střelou do poloodkryté brány. Zápas tedy skončil 11:6 a Drtiči tak ve čtvrtém kole zůstávají neporažení.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Kluci dnes podali další skvělý výkon a po první třetině jsme vedli 7:2. Pak je hodně těžké kluky motivovat do dalších dvou třetin, když je takový stav a soupeř moc neklade odpor. Nabádal jsem je, abychom hráli pořád stejně. Ve druhé třetině tam byly pěkné akce, bohužel jsme ale nestříleli a hledali jsme zbytečně pořád někoho v lepší pozici. Chyběla nám i koncová přihrávka. Před poslední třetinou jsem tady kluky nabádal k tomu, ať víc střílíme. Kdyby nebylo posledních čtyř minut, ve kterých jsme moc Adamovi v bráně nepomohli a dostali jsme zbytečné góly, mohl být dojem i konečný výsledek ještě lepší. Vyzkoušeli jsme další juniory, kteří opět nezklamali a podali kvalitní a zodpovědný výkon. V půlce zápasu jsem střídal Lunyho, aby si to zkusil i Adam, který taky nezklamal. Chtěl bych poblahopřát Sajgonovi, který získal jubilejní stý bod a také Lukášovi a Filipovi k premiérovým trefám.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...