SHKM Baník Hodonín
Z Valašska veze Baník nejen tři body, ale také první shutout v krátké týmové historii!
Z Valašska veze Baník nejen tři body, ale také první shutout v krátké týmové historii!
A-Tým
26.9.2020

Utkání druhého kola KLM mezi Brumovem-Bylnicí a SHKM se proměnilo v hodonínskou exhibici. Drtiči se do svého soupeře zakousli od úvodního buly a už po první třetině vedli o tři branky. Po čtyřiceti minutách byl náskok Jihomoravanů už čtyřgólový a v poslední části svěřenci trenéra Kuby své gólové konto dokázali ještě zdvojnásobit. Baník díky skvělému týmovému výkonu, podpořenému bezchybným Ondrou Lunerem v brance, vyhráli na Valašsku 8:0 a návdavkem zaznamenali první nulu v týmové historii.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
2. kolo, sobota 26.9.2020
HC Brumov-Bylnice - SHKM Baník Hodonín
BRU
0:8
(0:3, 0:1, 0:4)
HOM
Branky a nahrávky: 2. Chalupa (Borot), 6. Jajcay (Borot, Běhal An.), 18. Peš (Dufek, Crlík), 30. Venclík (Sajdl), 48. Peš (Dufek), 54. Tomi (Peš, Dufek), 56. Charvát (Peš, Dufek), 59. Charvát (Peš, Crlík). Rozhodčí: Šiška - Husák, Viskot. Vyloučení: 2:6, navíc Borot a Jajcay (oba HOM) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Střely: 29:37. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:8.
Žižka (Bielan) — Lysák M., Krůžela, Divoš, Vaněk Jak. (C), Lysák T., Strnka — Lysák L. (A), Janíček, Macháč, Tulpa, Holík, Slovák, Častulík (A), Novosad, Sopek. Trenér: Milan Pažitka.
Luner (Bílek Matyáš) — Crlík, Tomi, Weber, Běhal An., Zlámal, Bílek Matěj, Filásek — Dufek (A), Peš (C), Charvát — Sajdl (A), Venclík, Kotásek — Borot, Jajcay, Chalupa. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Trenéři Kuba s Prčíkem museli před zápasem s Brumovem-Bylnicí řešit spoustu omluvenek. Zranění, nemoci či pracovní povinnosti nepustily do utkání Brumově hned šest hráčů základní sestavy. Příležitost tak dostali opět junioři, premiéru v dresu A-týmu SHKM si odbyl teprve sedmnáctiletý obránce havířovské juniorky a hodonínský odchovanec Matěj Bílek. Jako druhý golman byl připraven krýt Lunerova záda dalším mladíček, také sedmnáctiletý Matyáš Bílek.

Další potíže potkaly Drtiče cestou na Valašsko, když museli řešit poruchu autobusu. Ani tato nepříjemnost a zdržení však neovlivnilo koncentraci zeleno-černých na zápas. Důkazem budiž skvělý vstup do duelu. Už po necelých dvou minutách totiž poslal hosty do vedení Matěj Chalupa. V páté minutě přidala další zásah Baníku opět třetí formace, tentokrát mířil do černého Andreas Jajcay.

Parádní první třetinu v podání hodonínského mužstva podtrhl dvě a půl minuty před přestávkou třetím gólem kapitán zeleno-černých Petr Peš. Po dvaceti minutách tak bylo na brumovském stadionu skóre 0:3 pro Baník.

Jestliže v první třetině sudí Šiška udělil jen jeden dvouminutový trest, druhá část byla poznamenána o poznání větším počtem vyloučených. Domácí šli na trestnou jednou, hosté z jihu Moravy čtyřikrát, Martin Borot si navíc vysloužil i osobní desetiminutový trest. V době, kdy na lavici hanby seděl kapitán SHKM Petr Peš, udeřili jeho spoluhráči počtvrté. Ve vlastním oslabení přetavil Sajdlovu přihrávku v gólovou trefu Michal Venclík.

Žádná další branka v prostřední periodě již nepadla a po čtyřiceti minutách měli hokejisté ze Slovácka luxusní čtyřbrankový náskok. Zato závěrečná část, zejména její druhá polovina, nabídla po chudší druhé třetině opravdové brankové hody.

Pátou branku SHKM vstřelil v osmačtyřicáté minutě při brumovské přesilovce Petr Peš, který se trefil podruhé v zápase. Šest minut před koncem přidal šestý gól Jakub Tomi, který dnes vypomáhal na pozici obránce. Sedmý hřebíček do domácí „rakve“ zatloukl čtyři minuty před třetí sirénou Kryštof Charvát, pro nějž to byla první soutěžní trefa v A-týmu SHKM. A aby na dnešní zápas Kryštof jen tak nezapomněl, pečetil mladý forvard v čase 58:23 svou druhou dnešní brankou na konečných 0:8 pro Drtiče!

Baník vyhrál i druhý zápas sezony a se skóre 13:1 se usadil na průběžném prvním místě značně nekompletní tabulky KLM. Ondřej Luner pochytal všech 29 střeleckých pokusů Brumova a stal se prvním golmanem v historii A-týmu SHKM, který dokázal vychytat čisté konto!

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
V dnešním utkání dostali svou šanci junioři a poprali se s tím na výbornou. Předvedli určitou kvalitu, a pokud na sobě budou dál poctivě pracovat, určitě dostanou brzo zase šanci. Chtěl bych pochválit a vyzvednout Lunyho za to, jak dneska chytal a gratuluji mu k historické nule. Utkání nám vyšlo ve všech směrech. V Brumově je hodně malé střední pásmo a nehraje se tady lehce. Před zápasem jsme si řekli, jak budeme hrát a co by na domácí mohlo platit. A kluci to do puntíku dodržovali. Dali jsme góly po krásných akcích. Domácí kousali po celý zápas, nic nezabalili a pořád hráli na sto procent. I když výsledek 8:0 mluví asi jasně, tak to rozhodně nebylo snadné vítězství.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...