SHKM Baník Hodonín
Baník se v generálce rozešel s Břeclaví nerozhodně, remízu vystřelil Michal Crlík
Baník se v generálce rozešel s Břeclaví nerozhodně, remízu vystřelil Michal Crlík
A-Tým
11.9.2020

Generálku na ligu proti Břeclavi rozehráli hodonínští hokejisté skvěle a po první třetině a dvou trefách Andrease Jajcaye a gólu René Mareka vedli zeleno-černí jasně 3:0. Lvi to ale nezabalili a po druhé části byl náskok Baníku už jen jednogólový 4:3. V polovině poslední části Břeclavané dokázali srovnat a minutu před koncem třetí třetiny se hosté dostali poprvé v utkání do vedení. Drtiči ale na tento direkt dokázali odpovědět, když se devět vteřin před koncem prosadil Michal Crlík. Poslední přípravný zápas SHKM tak skončil po šedesáti minutách remízou 5:5, v nájezdech zvítězili domácí 2:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 11.9.2020
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
5:5
(3:0, 1:3, 1:2)
BRE
Branky a nahrávky: 3. Marek Re. (Peš), 11. Jajcay, 16. Jajcay (Borot), 35. Peš (Charvát, Marek Re.), 60. Crlík (Sajdl) - 23. ???, 33. ???, 40. ???, 50. ???, 60. ???. Rozhodčí: Volf, Holub – Chramosta, Maloušek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 27:51. Diváci: 167. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5, 5:5.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Weber, Crlík, Běhal An., Zlámal, Rýpar - Charvát, Peš (C), Marek Re. - Sajdl, Polák, Chalupa - Borot, Jajcay, Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Tým HC Lvi Břeclav sestavu nedodal.

Komentář k zápasu

Do odvety proti Břeclavi poslal trenér Kuba podobnou sestavu jako ve středečním vítězném zápase na ledě Uherského Ostrohu, jen v brance dostal před Ondrou Lunerem tentokrát přednost Jakub Zollpriester.

První třetina dnešního derby byla jasně v režii Drtičů. Ty poslal do vedení už po třech minutách hry René Marek. Na další gólovou radost si necelé dvě stovky diváků musely počkat do minuty jedenácté, kdy se mezi střelce zapsal Andreas Jajcay a Baník vedl už o dvě branky.

Když pak Andreas Jajcay o pět minut později zvyšoval už na 3:0 pro hodonínské barvy, zdálo se, že Baník v pohodě kráčí ke třetí výhře v přípravě. Jenže hosté se nevzdali a snížili na rozdíl jediné branky. Střelce břeclavských branek bohužel zůstaneme dlužni, jelikož hosté svou dnešní sestavu nedodali.

Pět minut před druhou přestávkou po souhře celé první formace překonal břeclavského brankáře Petr Peš a kapitán domácích navýšil vedení svého týmu na 4:2. Závěr prostřední periody ale patřil Lvům, kteří se opět dotáhli na dostřel. Po čtyřiceti minutách bylo na hodonínském stadionu skóre 4:3 pro SHKM.

Závěrečná perioda se nesla v duchu jasné střelecké převahy hostů, kteří na domácí klec ve třetí třetině vyslali osmnáct střel, zatímco Drtiči vystřelili jen sedmkrát. Střelecká převaha vyústila v padesáté minutě ve vyrovnávací trefu a necelou minutu před koncem se hosté dostali dokonce d vedení 4:5.

Trenér Kuba ale v závěru sáhl ke hře bez brankáře a devět vteřin před koncem šedesáté minuty vyrovnal v powerplay na konečných 5:5 Michal Crlík. V následující dlouhé sérii celkem šestnácti pozápasových nájezdů vystřelil výhru Baníku Tom Polák.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Břeclav není jednoduchý soupeř, což se i ukázalo v průběhu zápasu. Měli jsme dobrý začátek a po první třetině jsme vedli o tři branky. Od druhé třetiny bylo vidět, že jsme měli druhý zápas ve třech dnech. I když jsem klukům říkal, aby hráli jednoduše dávali si puky a těžili z brejkových situací, tak si ještě každý potřeboval zkusit něco zbytečně navíc. Byli jsme pomalejší, v obraném pásmu jsme si špatně rozebírali hráče. Břeclav totiž nic nezabalila, naopak nás začal soupeř víc napadat, dohrávali nás, byli všude o krok dřív, a hlavně těžili z předbrankového prostoru, kde byli aktivnější a my jsme se s tím neuměli porvat. Dělali jsme chybu za chybou a soupeř tak po zásluze vyrovnal, a nakonec šel i do vedení. Nechtěli jsme prohrát, tak jsem musel zasáhnout do sestavy a poslední minutu jsme odehráli bez brankáře. Tentokrát při nás stálo štěstí a podařilo se nám devět sekund před koncem vyrovnat a po nájezdech nakonec dotáhnout zápas do vítězného konce. Přípravné období máme u konce a od pondělí už do toho vletíme naostro. Vyzkoušeli jsme v přípravě všechny hráče, které jsme měli k dispozici, každý svou šanci dostal. Někteří nás překvapili, někteří na sobě musí ještě hodně zapracovat, aby se dostali do tří pětek. Teď je na nás s Honzou Prčíkem to vhodně poskládat a dobře se připravit na Rosice.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...