SHKM Baník Hodonín
Baník s šesti juniory v sestavě oplatil Ostrohu jedenáct dnů starou porážku!
Baník s šesti juniory v sestavě oplatil Ostrohu jedenáct dnů starou porážku!
A-Tým
9.9.2020

Jako už tradičně nabídlo i dnešní utkání dvou velkých rivalů napínavou a chvílemi hodně vyhrocenou podívanou. Sudí v „přátelském utkání“ udělili celkem 24 nižších trestů a hráči obou týmů tak na trestné lavici strávili dohromady více než tři čtvrtě hodiny. Odveta za necelé dva týdny starý duel vyšla lépe hodonínským hokejistům, kteří byli po celé utkání aktivnější a dvou gólech Mikésky a trefách Peše a Webera zapisují svěřenci trenéra Kuby zasloužené druhé vítězství v přípravě.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 9.9.2020
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
1:4
(0:2, 1:2, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 23. Mika (Galuška L.) – 1. Mikéska (Peš), 8. Mikéska (Charvát), 31. Peš (Mikéska), 38. Weber (Marek Re., Mikéska). Rozhodčí: Hübl - Smetková, Holeš. Vyloučení: 12:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 24:34. Diváci: 21. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Šurý (Peprník) - Žabčík, Kučera R., Rauš M., Rauš D., Zalubil L., Galuška L., Flora Pa., Mika, Glauška V., Zalubil J., Juračka, Vaněk, Kolář, Flora Pe., Frolek, Stránský, Kučera M. Trenér: Ivan Klauda.
Luner (Zollpriester) - Mikéska, Weber, Crlík, Zlámal, Rýpar, Běhal An. - Charvát K., Peš (C), Marek Re. - Sajdl, Polák, Chalupa - Jajcay, Borot, Kotásek. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Hráči Baníku nastoupili k zápasu naposledy na konci prázdnin, a tak byli na dnešní duel v Uherském Ostrohu patřičně natěšeni a nažhaveni. Trenér Kuba poslal do utkání tři kompletní formace. Svou šanci opět dostali i junioři, kteří, stejně jako v minulém střetnutí, rozhodně důvěru nezklamali.

Drtiči měli skvělý vstup do zápasu, když už po padesáti vteřinách hry poslal zeleno-černé do vedení Róbert Mikéska. Hosté pak ustáli první oslabení a o chvíli později udeřili znovu. Podruhé v utkání se mezi střelce zapsal ve výtečné formě hrající obránce Róbert Mikéska. První třetina už žádnou trefu nepřinesla a do kabin tak oba celky odcházely za stavu 0:2 pro Drtiče.

Hned zkraje druhé periody měli domácí výhodu dvojnásobné početní výhody, kterou ve snižující trefu proměnil Vít Mika. Ale netrvalo dlouho a Kubova družina si vzala dvoubrankový náskok zpět. Jednačtyřicet vteřin o polovině zápasu překonal Šurého Petr Peš a Baník vedl už 1:3. Závěr druhé části bol hodně nervózní a rozkouskovaný častými vyloučeními.

V osmatřicáté minutě měli Drtiči výhodou hry pěti proti třem se kterou si poradili stejně, jako na začátku prostřední části domácí. Po přihrávkách Mikésky a Běhala prostřelil Šurého Alex Weber. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky museli sudí ještě řešit jednu větší strkanici, po které zamířilo na trestnou po dvou hráčích z obou mužstev.

V závěrečné části si Baník zkušeně pohlídal tříbrankový náskok, a i když oba celky v této pasáži vystřelily celkem šestnáctkrát, žádný gól už prořídlé tribuny ostrožského stadionu neviděly. Baník díky výborné týmové hře, 23 zákrokům Ondry Lunera a čtyřem kanadským bodům Róberta Mikésky porazili ambiciózní Ostroh 4:1 a oplatil mu domácí porážku.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní utkání nás dobře prověřilo. V Ostrohu se nehraje nikdy lehce, protože mezi oběma celky panuje rivalita. Ta se také projevila během zápasu, kdy se hra začala přiostřovat a zejména v závěru tam byly potyčky a z obou strana bylo také několik zbytečných zákroků. Před zápasem jsme si řekli, jak budeme hrát a kluci to dobře dodržovali. Šli jsme si za vítězstvím od první do poslední minuty. Ondra Luner dneska podal velmi dobrý výkon a kluci hráli zodpovědně. Dovolím si říct, že jsme byli lepším týmem po celý zápas. Trošku nás ještě trápí marodka, ale i díky tomu dostali opět šanci kluci z juniorky. Celý tým a všech šest juniorů - Charvát, Marek,Weber, Běhal, Zlámal a Kotásek, kteří nastoupili, bych chtěl pochválit za dobře odvedenou práci.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...