SHKM Baník Hodonín
Drtiči v Břeclavi předvedli skvělý obrat, nasázeli Lvům sedm branek a připisují první výhru v přípravě
Drtiči v Břeclavi předvedli skvělý obrat, nasázeli Lvům sedm branek a připisují první výhru v přípravě
A-Tým
27.8.2020

Druhé přípravné utkání nezačalo pro Kubovy svěřence vůbec dobře, protože už v osmé minutě vedla domácí Břeclav 2:0. Drtiči se ale po pomalém rozjezdu postupně dostávali do tempa a druhou polovinu utkání jasně ovládli. Ještě pět minut před druhou přestávkou domácí vedli 3:1, do kabin ale šli zeleno-černí s jednobrankovým vedením. V úvodu poslední části Lvi srovnali na 4:4, ale závěr opět patřil hokejistům Baníku, kteří dalšími třemi zásahy rozhodli o svém vítězství.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 27.8.2020
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
4:7
(2:1, 1:3, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 2. Lenkovič (Svoboda, Dora), 8. Kocúr (Čápek), 29. Čápek (Papp), 43. Juránek (Lenkovič) – 15. Jajcay (Borot), 35. Weber (Dufek, Borot), 37. Peš (Dufek), 35. Mikéska (Dufek), 53. Sajdl (Chalupa), 59. Peš (Mikéska, Dufek), 60. Mikéska (Peš). Rozhodčí: Slavka - Škola, Kunc. Vyloučení: 11:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely: 32:44. Diváci: neuvedeno. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:7.
Martinčík (Král) - Papp, Čápek, Rutkovský, Göndör, Dora, Bartoš, Gabriška, Průdek, Zháňal, Kocúr, Lokaj, Klenec, Lenkovič, Juránek, Svoboda, Abazaj, Nešpor, Zajíček. Trenér: Filip Hrbatý.
Luner (Běhal Adam) - Mikéska, Weber, Polesný, Crlík, Filásek, Rýpar - Dufek, Peš (C), Tomi - Sajdl, Šenk, Chalupa - Sedlák, Jajcay, Borot - Vacula. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Hokejisté Baníku ani tentokrát nezachytili začátek zápasu, na rozdíl od minulého duelu s Benešovem ale Lvi dokázali k hodonínské smůle své šance využívat. Už ve druhé minutě překonal brankáře Lunera Radim Lenkovič.

Když pak na začátku osmé minuty domácí Liborem Kocúrem bleskově využili početní výhodu, ztráceli hokejisté SHKM na svého rivala už dvě branky. Pět minut před přestávkou se gólově konečně prosadili i hosté, kontaktní branku obstaral Andreas Jajcay a do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Lvy.

V polovině utkání Břeclav opět ukázala, že přesilovky by mohly letos být její velkou zbraní. Na 3:1 pro domácí zvyšoval Bronislav Čápek a Lvi měli opět dvoubrankový náskok. Závěr prostřední periody ale patřil naprosto jasně Baníku.

Nejprve v čase 34:10 snižoval v přesilové hře na rozdíl jednoho gólu osmnáctiletý obránce Alex Weber, pro nějž to byl první gól v dresu A-týmu SHKM. O minutu a jedenapadesát vteřin později se hostující lavička radovala znovu, když se o vyrovnání postaral kapitán zeleno-černých Petr Peš.

A skvostnou tříminutovku Kubova souboru zakončil v čase 36:46 další brankou Róbert Mikéska, který potvrdil svůj gólový apetit a poslal Drtiče poprvé v zápase do vedení. Po obrátce sice Lvi jednobrankovou ztrátu smazali, když se mezi střelce zapsal Radim Juránek, ale to bylo ze strany domácího mužstva pro dnešek vše.

Zato Drtiči byli i v závěrečných deseti minutách nadále při střelecké chuti. Nerozhodný stav strhl zpět na hodonínskou stranu Jakub Sajdl, dvě minuty před koncem využil početní výhodu ke vstřelení svého druhého dnešního gólu Petr Peš a v samotném závěru pečetil výhru Baníku v oslabení také druhým dnešním zásahem zadák Róbert Mikéska.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní utkání jsme nezačali vůbec dobře. Před zápasem jsme si řekli, jak chceme hrát a moc to nefungovalo. Navíc tam nebyla z naší strany bojovnost, chybělo lepší bruslení, vázla přihrávka. O přestávce jsem musel zvýšit hlas, protože jsem nebyl s přístupem k utkání spokojený. Od druhé třetiny jsme změnili taktiku, náš výkon se zvedal a pomalu jsme si šli za vítězstvím. Postupně bylo vidět na hráčích, že se dostali do zápasu a hráli to, co se po nich vyžaduje. Měli jsme spoustu dalších vyložených šancí, které jsme neproměnili, ale je pravda, že to samé bylo i na druhé straně u soupeře. Oba brankáři předvedli několik pěkných zákroků. Mrzí jenom zranění Jakuba Tomiho, který ihned zamířil do nemocnice na vyšetření. Snad bude brzy v pořádku.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...