SHKM Baník Hodonín
Nájezdové drama rozhodl Dufek a Baník srovnal stav semifinále na 1:1!
Nájezdové drama rozhodl Dufek a Baník srovnal stav semifinále na 1:1!
A-Tým
6.3.2020

Druhé semifinále mezi Baníkem a Velmezem nabídlo napínavou a téměř tříhodinovou podívanou. Hosté se v první třetině ujali vedení, ale Drtiči po přestávce skóre během dvou minut otočili na svou stranu. Na začátku poslední dvacetiminutovky hosté srovnali krok a jelikož vítěze neurčilo ani prodloužení, musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich v sedmé sérii rozhodl o vítězství zeleno-černých nájezdový hrdina Aleš Dufek! Série tak pokračuje už v neděli 8. března ve Velmezu rozhodujícím třetím zápasem.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF2, pátek 6.3.2020
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
3:2sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
VEM
Branky a nahrávky: 25. Dufek (Peš, Směřička), 27. Jajcay (Výmola), rozh. náj. Dufek – 9. Střecha T. (Křenek, Slabý), 42. Matov (Paták, Ambrož). Rozhodčí: Čech, Maťašovský — Šmíd, Wesley L. Vyloučení: 5:4, navíc Kuba (HOM) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 33:48. Diváci: 572. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Zollpriester (Hanáček) - Směřička, Crlík, Polesný, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Výmola, Filásek - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Chalupa, Račický, Jajcay - Koubek, Vacula, Krupica. Trenér: Jan Prčík st.
Slavíček (Šeba) - Ambrož (C), Salát, Burian V., Vondráček, Vlašín M., Slabý, Báňa - Barák, Paták, Pejchal, Sobotka, Křenek (A), Matov, Burian M., Maštera, Střecha T., Juda, Rozmarín. Trenér: Karel Vejmelka st.

Komentář k zápasu

Do druhého semifinálového klání už mohl trenér Prčík počítat s uzdraveným útočníkem Michalem Venclíkem, po jednozápasové pauze se do sestavy vrátil také Jan Prčík mladší. Na marodce naopak zůstal další zadák Patrik Lidák. Mezi tři tyče se opět postavil Jakub Zollpriester, na střídačce byl připraven junior Petr Hanáček.

Skóre dnešního duelu otevřel v deváté minutě nejproduktivnější hráč celé základní části Tomáš Střecha, který využil přesné přihrávky svého parťáka Křenka. Baníku se podařilo srovnat chvíli po změně stran. Domácí nejprve ubránili oslabení a chvíli po jeho skončení vyrovnal v pětadvacáté minutě na 1:1 po Pešově asistenci Aleš Dufek.

Přesně o dvě minuty později propukla na hodonínském stadionu podruhé gólová radost, to když Slavíčka po Výmolově příhře překonal Andreas Jajcay. Drtičům vydrželo vedení až do začátku poslední periody. Ve dvaačtyřicáté minutě se ke kotouči dostal Patrik Matov, který podruhé překonal skvěle chytajícího Zollpriestera.

Do konce základní hrací doby už ani jeden z celků nedokázal strhnout vedení na svou stranu a tak napínavý duel dospěl až do prodloužení. V něm domácí promarnili nejprve klasickou a posléze i 46 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. A jelikož ani hosté svou zkrácenou početní výhodou neproměnili, přišly na řadu nájezdy. Pořádně napínavé nájezdy.

Po pěti sériích byl stav nájezdů 2:2, když se za domácí trefili Kuba a Dufek, za hosty proměnili Křenek a Pejchal. V šesté sérii se nejprve rozjel opět hostující Křenek a HHK vedlo 3:2. Jenže na za domácí straně proměnil také svůj druhý nájezd Dufek a bylo opět vyrovnáno. Sedmou sérii načal hostující Pejchal, ale Zollpriester jeho nájezd zneškodnil a Baník měl k dispozici „mečbol“.

Do středového kruhu se postavil opět Aleš Dufek, který ukázal nervy ze železa a svým třetím proměněným nájezdem a druhým dnešním gólem rozhodl o vítězství Baníku a vyrovnání semifinálové série na 1:1!

Ohlasy trenérů

Trenéři se vyjádří až po skončení série.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...