SHKM Baník Hodonín
Baník spnil nelehkou úlohu favorita a z Rosic si odváží všechny body
Baník spnil nelehkou úlohu favorita a z Rosic si odváží všechny body
A-Tým
25.1.2020

Utkání 22. kola KLM mezi Rosicemi a Hodonínem nabídlo deset branek a vyrovnanou bitvu až do posledních vteřin. Baník v zápase ani jednou neprohrával a po většinu času vedl, o vítězství ale musel tvrdě bojovat až do samotného konce. Odplata za domácí porážku ale nakonec Drtičům vyšla. Na vítězství 6:4 se pěti kanadskými body podílel ve skvostné formě hrající Aleš Dufek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
22. kolo, sobota 25.1.2020
HC Štika Rosice - SHKM Baník Hodonín
ROS
4:6
(0:2, 2:1, 2:3)
HOM
Branky a nahrávky: 23. Kelbl (Vlašín), 29. Heža (Svatuška), 45. Polzer (Svatuška, Kůst), 54. Čtvrtníček (Říčka, Rafaj) – 10. Dufek (Tomi), 16. Dufek (Peš, Tomi), 26. Kuba (Sajdl, Venclík), 41. Peš (Rýpar, Dufek), 55. Peš (Veselský, Dufek), 60. Račický (Dufek). Rozhodčí: Grygera - Nechvátal, Paul. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely: 31:40. Diváci: 32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:6.
Tichon – Buchal, Gonos, Dobiáš, Rafaj - Mach, Kelbl, Polzer, Válek, Heža, Čtvrtníček, Kůst, Kazlepka (A), Vlašín (A), Svatuška, Malý, Říčka, Krejčí (C), Strakoš. Trenér: Jiří Rech.
Zollpriester (Hanáček) - Směřička, Lidák, Polesný, Veselský, Rýpar, Crlík, Filásek - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Koubek, Chalupa, Račický - Zapletal. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu



Hodonínští hokejisté nastoupili v Rosicích ve velmi podobné sestavě, jako v minulém domácím utkání s Uherským Ostrohem. Největší změnou a překvapením byl návrat Patrika Lidáka do sestavy, dvaadvacetiletý zadák nastoupil poprvé od 28. října 2019. Do hostující brány se postavila golmanská jednička posledních týdnů Jakub Zollpriester, kterému kryl záda junior Petr Hanáček.

Po opatrném startu měli hosté v sedmé minutě výhodu početní výhody, faul nejzkušenějšího domácího hráče Vlašína ale Drtiči potrestat nedokázali. Co zeleno-černým nepovedlo v přesilovce, to jim vyšlo půl minuty po návratu vyloučeného domácího útočníka na led. Na začátku desáté minuty otevřel skóre zápasu Aleš Dufek, který tak natáhl šňůru zápasů, ve kterých se mu podařilo skórovat, na osm.

Druhé branky se hrstka přítomných diváků dočkala v šestnácté minutě a byla to opět elitní formace SHKM, která se postarala o navýšení hodonínského náskoku. Po ose Tomi – Peš se kotouč dostal na hůl Aleše Dufka, který dal svým druhým přesným zásahem v dnešním střetnutí Baníku dvoubrankový náskok.

Minutu po změně stran šel za katr hodonínský obránce Polesný a Štiky v nabídnuté přesilovce snížily – prosadil se teprve sedmnáctiletý odchovanec Techniky Brno Marek Kelbl. V šestadvacáté minutě si Drtiči vzali zpět své dvoubrankové vedení, po Sajdlově přihrávce překonal Tichona Michal Kuba. Vzápětí však Hodonínští nabídli dvěma fauly v krátkém sledu domácímu týmu dvojnásobnou přesilovku, tu sice hosté přečkali, ale v pokračující klasické výhodě se už domácí dočkali. O snížení na 2:3 z domácího pohledu se postaral Jakub Heža.

Po dvou třetinách tak hosté vedli o jednu branku. To se změnilo hned v první minutě závěrečného dějství, na jejíž konci využil Rýparovu přihrávku ke skórování kapitán SHKM Petr Peš a Baník vedl v Rosicích opět o dva góly. Domácí ale i potřetí v zápase dokázali vstřelit kontaktní branku. V čase 44:43 zamířil přesně Daniel Polzer a stav byl 3:4 z pohledu domácích.

Jednobrankový rozdíl trval až do čtyřiapadesáté minuty, kdy domácí Jiří Čtvrtníček v přesilové hře počtvrté překonal Zollpriestera a Rosice se dočkaly vyrovnání. Radost na domácí střídačce ale vydržela jen šedesát vteřin. V čase 54:26 napřáhl ke střele nejproduktivnější hráč Baníku Petr Peš, který svým dnešním druhým přesným zásahem vrátil zeleno-černým vedení.

Rosice to v poslední půlminutě zkusily se šesti hráči v poli, ale risk bez brankáře jim nevyšel. Naopak. Šestou pojišťující trefu hostí přidal do opuštěné domácí klece Tomáš Račický, který tak dal výsledku konečnou podobu.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Odehráli jsme dobré utkání, ale zase, jako už několikrát v sezoně, jsme soupeři nabídli zbytečně moc přesilovek. Dvakrát jsme šli dokonce do tří a toho se prostě musíme vyvarovat. Díky tomu, že soupeř využil tři přesilovky, se na nás dotáhl. Pořád jsme ale věřili, že zápas je na naší straně, a i díky tomu se nám podařilo dát pátý, nakonec rozhodující gól. Důležité jsou body a ty se nám podařilo získat.

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...