SHKM Baník Hodonín
Pešův hattrick nestačil, bláznivý zápas rozhodly Rosice pět minut před koncem
Pešův hattrick nestačil, bláznivý zápas rozhodly Rosice pět minut před koncem
A-Tým
10.11.2019

Hokejisté hodonínského SHKM konečně prolomili střeleckou smůlu, ani pět přesných zásahů jim ale v dnešní přetahované k bodům nepomohlo. Baník po první třetině prohrával 1:3, v polovině utkání už ale svěřenci kouče Prčíka vedli 4:3. Náskok ale nakonec neudrželi. Vyrovnanou bitvu naklonil na stranu hostů pět minut před koncem poslední části Jan Vaverka.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
9. kolo, neděle 10.11.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Štika Rosice
HOM
5:6
(1:3, 3:1, 1:2)
ROS
Branky a nahrávky: 8. Peš (Směřička), 33. Tomi (Sajdl, Peš), 34. Rýpar (Veselský), 35. Peš (Kuba, Sajdl), 50. Peš (Sajdl) – 8. Dobiáš (Strakoš), 14. Vaverka (Dobiáš), 18. Kožár (Říčka, Vlašín), 39. Říčka (Úlehla, Strakoš), 44. Strakoš (Kožár), 55. Vaverka (Říčka). Rozhodčí: Reich – Nechvátal, Paul. Vyloučení: 8:9, navíc Veselský (HOM) 10 minut, Gonos (ROS) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Střely: 35:44. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6.
Zollpriester (Kotvan) – Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský, Sedlák, Rákoczy, Weber – Kuba (A), Peš (C), Sajdl (A) – Dufek, Tomi, Venclík – Borot, Chalupa, Vacula – Zapletal, Novotný, Výmola. Trenér: Jan Prčík st.
Skoupý (Čížek) – Rafaj, Úlehla (A), Dobiáš, Varholík, Gonos, Kubica, Kučera – Krejčí (A), Čtvrtníček, Říčka, Vlašín (C), Malý, Švarcberger, Kožár, Svatuška, Strakoš, Kazlepka. Trenér: Jiří Rech.

Komentář k zápasu

Hosté měli hned v úvodu střetnutí k dispozici přesilovku, ale Baník oslabení zvládl bez úhony. Na první gól čekalo 350 diváků do začátku osmé minuty. Po Směřičkově přihrávce se přesně trefil kapitán SHKM Petr Peš a poslal domácí do vedení. To ale Baníku dlouho nevydrželo. Už o třináct vteřin později totiž vyrovnal Bohdan Dobiáš.

Nerozhodný stav platil to čtrnácté minuty. Obranu domácích v čele s Zollpriesterem překonal Jan Vaverka a Rosice šly rázem do vedení. Náskok hostů pak ještě navýšil Lukáš Kožár a po prvních dvaceti minutách odcházely do kabin Štiky s dvoubrankovým vedením.

Domácí ve druhé třetině dokázali skóre během 121 vteřin otočit na svou stranu. Nejprve se v přesilové hře v čase 32:24 prosadil Jakub Tomi. O čtyřiačtyřicet vteřin později se o vyrovnání postaral přesnou střelou Kamil Rýpar a obrat ve chvíli, kdy na světelné tabuli svítil čas 34:25, dokonal svou druhou brankou v zápase Petr Peš.

Jenže hosté nesložili zbraně a ještě do přestávky srovnali. Minutu a půl před druhou před koncem druhé periody zakončil gólově svou akci Patrik Říčka. Po čtyřiceti minutách tak byl na hodonínském zimním stadionu stav 4:4.

Na začátku poslední části měl Baník k dispozici početní výhodu, ve které ale místo ohrožení Skoupého sám inkasoval. Hodonínskou obranu překonal Adam Strakoš a hostě měli opět o gól navrch. Zeleno-černí pak zahodili dvě přesilovky o dva hráče, vyrovnat se ale Baníku přeci jen podařilo. Ve vlastním oslabení se o to postaral svou třetí trefou v utkání Petr Peš.

Rozhodující moment se zrodil přesně pět minut před třetí sirénou. Po Říčkově přihrávce překonal Zollpriestera Jan Vaverka a na tuto branku už domácí hráči nedokázali najít odpověď. Na góly i obraty bohatý zápas tak nakonec pro sebe uzmuli hosté z Rosic, kteří si domů odváží všechny body za těsnou výhru 5:6.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Na začátku nám chybělo větší nasazení a lepší koncentrace. Bavíme se o tom pořád. Hrajeme doma, přijdou na nás lidi, chceme se jim odvděčit dobrým výkonem. A dnes mi výkon v první třetině přišel jako hodně ospalý. O přestávce jsem musel trochu zvýšit hlas a od druhé třetiny se náš výkon zlepšil. Napadaly nám tam i nějaké branky a pět minut před koncem třetiny jsme si řekli, že se pokusíme stav 4:3 udržet do přestávky. To se nám bohužel nepodařilo. Nemyslím si, že jsme poslední třetinu odehráli nějak špatně. Konečně jsme dali nějaké góly, ale ani pět jich dnes na body nestačilo.

Jiří Rech (Rosice):
První třetina byla z naší strany dobrá a myslím si, že jsme měli vést ještě o dva góly větším rozdílem. I když jsem o přestávce klukům něco říkal, tak z toho najednou byl hurá hokej a nikdo nechtěl hrát to, co jsme si řekli. Tím pádem to domácí otočili. V poslední třetině jsme to odmakali, i když na můj vkus tam bylo strašně moc vyloučených. Se štěstím jsme vyhráli, ale myslím si, že domácí by si dnes aspoň bod zasloužili.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...