SHKM Baník Hodonín
Hodonín v Brumově dvakrát vedl, na body to ale nakonec nestačilo
Hodonín v Brumově dvakrát vedl, na body to ale nakonec nestačilo
A-Tým
27.10.2019

Špatná disciplína, a hlavně největší problém současnosti, kterým je neproměňování šancí. Tyto dva faktory rozhodly o tom, že se hokejisté hodonínského Baníku vracejí z brumovského stadionu bez bodů. Zeleno-černí sice v první třetině dvakrát díky trefám Peše a Sajdla vedli, Valaši ale pokaždé rychle skóre srovnali a sedm minut před koncem třetí třetiny poprvé překlopili výsledek na svou stranu. Baník v závěru vyrovnat nedokázal, a tak všechny body zůstaly v Brumově.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
6. kolo, neděle 27.10.2019
HC Brumov-Bylnice - SHKM Baník Hodonín
BRU
3:2
(2:2, 0:0, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 7. Vaněk (Šimek), 20. Tulpa, 53. Bouda (Vaněk) – 5. Peš (Tomi, Kuba), 17. Sajdl (Venclík, Lidák). Rozhodčí: Brzobohatý – Paulík, Piechaczek. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 32:29. Diváci: 70. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Haloda (Bielan) – Šimek, Vaněk (C), Lysák M., Lysák T., Šudoma – Krůžela, Knebl, Častulík, Tulpa, Holík, Klinov, Tolkachev, Novosad, Bouda, Nesrsta, Marek. Trenér: Milan Pažitka.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička, Crlík, Rýpar, Weber, Sedlák, Veselský – Sajdl (A), Lidák, Venclík – Peš (C), Kuba (A), Tomi – Lindner, Vacula, Chalupa. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

První start v dospělém hokeji si v dnešním utkání odbyl sedmnáctiletý junior Alex Weber, který se postavil po boku Kamila Rýpara do druhé obranné dvojice. Hodonínští vstoupili do utkání aktivně a v polovině páté minuty se dostali do vedení. Kombinaci druhé formace zakončoval kapitán Petr Peš. Jenže domácí rychle odpověděli, po dvou minutách se o vyrovnání postaral také muž s „céčkem“ – Jakub Vaněk.

Oba celky si pak vyzkoušely přesilové hry, ale Valachům ani Jihomoravanům se početní výhody zužitkovat nepodařilo. Skóre se potřetí měnilo v končící sedmnácté minutě, šest vteřin po návratu vyloučeného Boudy překonal Halodu v domácí brance Jakub Sajdl a hosté opět vedli. Jenže Valaši opět přispěchali s rychlým vyrovnáním. 49 vteřin před první sirénou jej zařídil Tomáš Tupla.

V prostřední části měl nejvíce práce sudí Brzobohatý, kterému pravice nad hlavu vyletěla hned devětkrát. Ani jeden z prohřešků však nebyl potrestán. Domácí nevyužili ani trestné střílení, které bylo nařízeno přesně v polovině utkání. Po čtyřiceti minutách tak byl stav stále nerozhodný 2:2.

Rozuzlení tak nabídla až poslední třetina, i když i v ní to dlouho vypadalo, že zápas dospěje za stavu 2:2 až do prodloužení. Baník přečkal tři oslabení v řadě, ale sedm minut před koncem neubránila hostující defenziva duo Jakub Vaněk – Jakub Bouda a druhý jmenovaný poslal domácí poprvé v zápase do vedení.

Závěrečnou snahu hostů o vyrovnání utnulo další vyloučení, a i když do v posledních šestadvaceti vteřinách Baník zkusil v šesti, na vyrovnání se zeleno-černým dosáhnout nepodařilo. Baník tak poprvé v sezoně na venkovním hřišti prohrál a z Brumova se vrací s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Milan Pažitka (Brumov-Bylnice):
Byl to celkem pěkný a bojovný zápas, ale na můj vkus bylo až moc vyloučených. Dnešní trend je takový, že vyloučení ubývá a dnes bylo těch vyloučení zbytečně moc. Konečně se nás sešlo aspoň patnáct, takže jsme mohli podat dobrý týmový výkon. Na tuto soutěž si myslím, že to byl velmi dobrý zápas. Chtěli bychom se letos podívat do playoff, takže jsme za dnešní body určitě moc rádi.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Dnes jsme viděli vyrovnané utkání, ve kterém se nám bohužel nepovedlo dobře zvládnout jeho závěr. Svojí nedisciplinovaností jsme se sami připravili o body. Je tady malé kluziště, na které jsou domácí určitě lépe připravení, ale my jsme tady vloni hráli, takže jsme věděli, co nás čeká. Chtěli jsme aktivně napadat, ale bylo vidět, že soupeř je na to hřiště zvyklý a moc nám to nešlo. Problém byl disciplína. Navíc jsme neproměnili ani přesilovku pět na tři a víme, co se říká. Alex Weber odehrál dobrý zápas, i když toho kvůli velkému počtu vyloučení moc neodehrál, tak jsem byl s jeho výkonem spokojený.

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...