SHKM Baník Hodonín
MISTŘI! Baník se skvělými fanoušky v zádech získal ve Velmezu pohár pro vítěze Krajské ligy!
MISTŘI! Baník se skvělými fanoušky v zádech získal ve Velmezu pohár pro vítěze Krajské ligy!
A-Tým
31.3.2019

Pomsta je sladká. Na konci října schytal Baník na zimním stadionu ve Velmezu potupnou porážku, dnes připravili bojovníci v zeleno-černém Horákům první domácí prohru v sezoně, která znamená, že Baník otočil finálovou sérii, vyhrál v posledním zápase sezony 5:4 a veze domů na jih pohár pro vítěze Krajské ligy 2018-19. Vítěznou a poslední branku v sezoně vstřelil symbolicky nejlepší střelec Drtičů David Janás. Po vítězném zápase propukly přímo na ledové ploše oslavy hráčů a jejich fantastických fanoušků! Mistři na ledě i v hledišti! Mistři! Mistři! Mistři!

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
FIN5, neděle 31.3.2019
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
4:5
(0:1, 3:3, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Střecha T., 27. Vlašín M., 39. Peschout (Ambrož, Burian), 54. Pejchal (Roupec) – 1. Veselský (Janás, Kuba), 31. Kuba, 33. Polák (TS), 39. Jajcay (Kučera, Sajdl), 46. Janás (Polák, Polesný). Rozhodčí: Čech, Skopal - Czubaj, Zapletal. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 36:20. Diváci: 745. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5. Stav série: 2:3.
Šoustal (Juda J.) - Slabý, Vlašín P., Burian (C), Ambrož, Šerý (A), Kochánek, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střecha T. - Peschout, Střecha F., Maštera - Pejchal, Bula, Sobotka - Juda M., Vlašín M., Strnad. Trenér: Karel Vejmelka.
Kotvan (Zollpriester) - Rákoczy (A), Veselský, Směřička, Tomi, Rýpar, Crlík, Sedlák, Polesný - Peš (A), Kuba, Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Lidák, Polák, Venclík - Chalupa, Lindner, Výmola. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Baník se stal prvním týmem, který uspěl na ledě Velkého Meziříčí! A toto vítězství si Drtiči načasovali, jak nejlépe mohli. Po dnešním výkonu totiž slaví úspěch v podobě vítězství v Krajské lize mužů Jižní Moravy a Zlína!

Baník v každém finálovém zápase otevíral skóre utkání a dnes se to podařilo také. Osmnáct vteřin od úvodního vhazování poslal zeleno-černé do vedení svou premiérovou trefou Ondřej Veselský. Hodonínští hokejisté drželi jednobrankový náskok do první sirény a nedovolili soupeři skórovat. Na začátku druhé třetiny ale dokázal ve vlastním oslabení proklouznout obranou Hodonína Tomáš Střecha a bylo vyrovnáno.

V čase 26:48 navíc Horáci šli po přesné střele Michala Vlašína do vedení! Jak se však později ukázalo, druhá dvacetiminutovka nebyla pro Hodonín nepovedená. Drtiči sebrali všechny své síly a dokázali zvrátit utkání zpět ve svůj prospěch. Minutu po polovině zápasu vyrovnal Michal Kuba. O sedmdesát vteřin později bylo nařízeno trestné střílení, ke kterému nastoupil Toma Polák a hodonínský útočník jej proměnil! Třetí gól v řadě obstaral Hodonínu Andreas Jajcay, jenž poslal Baník do vedení 4:2.

Ještě ke konci druhé třetiny ale dokázal snížit Richard Peschout a do poslední části nastupovali hodonínští hokejisté s jednobrankovým náskokem, jak tomu bylo před startem třetiny prostřední. V čase 45:16 poslal Hodonín svou osmou trefou v playoff do dvougólového vedení David Janás. Velké Meziříčí necelých sedm minut před koncem třetí třetiny díky Martinu Pejchalovi vstřelilo kontaktní gól. Horáci pak v závěru zkoušeli vyrovnat při hře bez brankáře, ale hodonínská obrana byla neprůstupná.

SHKM Hodonín tak vítězí ve své premiérové sezoně v Krajské lize a po úspěšné finálové sérii z Velkého Meziříčí odjíždí Baník jako mistr ligy!

Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka (Velké Meziříčí):
Věděli jsme, že stejně jako v předchozích zápasech budou rozhodovat maličkosti a že celá série je hrozně vyrovnaná a vyhecovaná. A taky se to potvrdilo. Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, ale to se nám nepovedlo, stejně jako v pátečním utkání. Pak jsme v podstatě už jenom dotahovali a to se mužstvu hraje vždycky o něco hůř. Pořád jsme ale věřili. Před poslední třetinou to bylo jen o gól, takže jsem věřil, že na to máme a že můžeme zápas otočit. Nakonec dnes ale byl soupeř o tu jednu branku šťastnější. Celá série byla vyrovnaná, všechny zápasy byly o gól nebo maximálně o dva, což samo mluví za sebe. Byl to boj, rozhodovaly detaily a přesilovky. A atmosféra celého finále byla skvělá.

Jan Prčík (Hodonín):
Velmez nás dnes jasně přestřílel, ale první třetinu jsme i přes střeleckou převahu soupeře vyhráli 0:1. Na začátku druhé třetiny jsme trochu ztráceli a domácí dvěma góly skóre otočili, ale naštěstí nám neodskočili na vyšší rozdíl. Kluci to nevzdali. Ukázalo se opět to, že si prostě hráči musí věřit. Otočili jsme to, a škoda jenom, že jsme do druhé přestávky neudrželi dvoubrankové vedení. S náskokem jsme ve Velmezu ve finále do poslední třetiny ještě nešli, tak jsme věřili, že dnes to dokážeme dotáhnout do vítězného konce. Ve třetí třetině nám pomohl gól na 3:5, pak ale domácí snížili a závěr byl ještě o nervy. Všichni hráči, jak naši, tak soupeře, si sáhli na úplné dno, ale myslím si, že Zdenko byl prostě a jednoduše rozdílovým hráčem. Kluci to v závěru neuvěřitelně ubojovali. Až do konce nebylo nic rozhodnutého. Obrovské poděkování patří našim fanouškům. V celé sezoně fandili neuvěřitelně a to, co předvedli ve finále doma i venku, to byla prostě fantazie, kterou si pochvaloval i náš soupeř. Děkujeme za podporu, ten pohár patří z velké části i fanouškům. Celá sezona byla jedna velká neuvěřitelná cesta. Zatím tomu pořád nedokážu uvěřit. Před sezonou jsme něco začali, dali jsme dohromady partu kluků a s touto skvělou skupinou lidí jsme to dotáhli až do tohoto sladkého konce.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...