SHKM Baník Hodonín
Baník zvládl i druhé semifinále s Uherským Ostrohem a po dnešku má mečbol!
Baník zvládl i druhé semifinále s Uherským Ostrohem a po dnešku má mečbol!
A-Tým
8.3.2019

Tisíc čtyřicet tři diváků. Nejvyšší návštěva sezony sledovala napínavé pokračování semifinálové série mezi Hodonínem a Uherským Ostrohem. Domácí Baník se stejně jako ve středečním utkání ujal dvoubrankového náskoku a tentokrát už vedení ze svých rukou Drtiči nepustili. Hosté ale nedali svou kůži lacino a ještě osm minut před koncem duelu to bylo jen o gól. Pak se ale dvakrát v přesilovkách přesně trefil Tom Polák a Drtiči tak ve druhém semifinále zvítězili 5:2.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
SF2, pátek 8.3.2019
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
5:2
(2:0, 1:1, 2:1)
UHO
Branky a nahrávky: 6. Sajdl (Směřička, Kučera Z.), 18. Peš (Tomi), 32. Peš (Černohous), 52. Polák (Janás), 57. Polák (Tomi, Peš) - 23. Galuška V. (Mika, Žabčík), 49. Žabčík (Stránský). Rozhodčí: Brzobohatý, Reich - Bernard, Procházka. Vyloučení: 10:7, navíc Beneš (UHO) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 28:39. Diváci: 1043. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2. Stav série: 2:0.
Kotvan (Zollpriester) - Lidák, Polesný, Směřička, Veselský, Rýpar, Crlík, Výmola - Tomi, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Venclík, Polák, Chalupa - Lindner, Černohous. Trenér: Jan Prčík.
Valúch (Lekeš) - Stuchlík (A), Maršálek, Vaněk, Andrýsek, Žabčík, Rauš D. (A), Nevídal - Zalubil L., Zalubil J., Beneš, Galuška V. (C), Hendrych, Stránský, Rauš M., Machálek, Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Alois Miklík.

Komentář k zápasu

Skvělý týmový výkon podpořený výtečně chytajícím Zdenkem Kotvanem zajistil Baníku druhý bod v napínavé a divácky obrovsky atraktivní semifinálové sérii s Uherským Ostrohem. Na pokračování playoff souboje O krále Slovácka bylo na hodonínském zimním stadionu zvědavo 1043 diváků, což je celosezonní rekord jihomoravské krajské soutěže.

Druhé semifinálové utkání začalo mnohem svižnějším hokejem, než by se dalo předpokládat. Žádné velké bránění, ale velké množství brankových příležitostí. Již v šesté minutě se poprvé rozsvítilo světlo za brankou Uherského Ostrohu, když se prosadil po pěkné akci Jakub Sajdl. Další, kdo mohl rozvlnit síť v bráně byl hostující Mika. Ten prošel hodonínskou obranou, v zakončení už tak přesný ale nebyl. Poté, co Žabčík nastřelil břevno domácí svatyně, se dostal do protiútoku Petr Peš a bekhendem trefil volné místečko.

Ve druhé periodě se podařilo Ostrohu využít přesilovou hru. Mikovu střelu dorazil za Kotvanova záda Vilém Galuška a bylo to už jen o jeden gól. A hosté měli několik šancí na vyrovnání, jenomže pak při přesilovce propadli v obraně, kterou prokráčel Petr Peš a upravil skóre na 3:1 opět střelou z bekhendu. Uherskému Ostrohu byla nabídnuta dlouhá přesilová hra 5 na 3, když byli vyloučení hodonínští hráči na 2+2 a 2 minuty ve stejném čase. Tuhle příležitost ale hosté prováhali.

Na další branku si přítomní diváci, hlavně ti, kteří přijeli podpořit svůj tým z Uherského Ostrohu, museli počkat až do času 48:46. To bylo krátce poté, co hosté hráli přesilovou hru. Tlak v pásmu ale neslábl a nakonec se přesně k tyči trefil Zbyněk Žabčík, který vykřesal gólem na 3:2 šance pro svůj tým.

V polovině třetí třetiny to bylo opět o dvě branky. Hodonínští zrovna hráli přesilovou hru, když se brankář hostí vymrštil proti puku, naneštěstí jej holí přiklepnul akorát na hokejku Toma Poláka a ten už věděl, co s má s kotoučem počít. V čase 56:33 definitivně rozhodl o vítězství opět Tom Polák, když se dostal k odraženému kotouči a pohodlně jej poslal za brankovou čáru. Ve druhém zápase tedy Hodonín vítězí a získává první mečbol!

Třetí utkání série je na programu opět na hodonínském stadionu už v neděli 10. března netradičně už jednu hodinu po poledni.

Ohlasy trenérů

Trenér Hodonína Jan Prčík se vyjádří až po skončení série. Trenéry Uherského Ostrohu se nám opět nepodařilo zastihnout.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...