SHKM Baník Hodonín
V generálce na ligu nasázeli Drtiči Ostrohu sedm branek
V generálce na ligu nasázeli Drtiči Ostrohu sedm branek
A-Tým
9.9.2018

Generálka na ligu Drtičům vyšla na jedničku! Na ledě Uherského Ostrohu nasázeli svěřenci trenéra Jana Prčíka domácímu týmu sedm branek a Baník tak zakončil přípravu jasnou výhrou.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, neděle 9.9.2018
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
3:7
(1:2, 1:3, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Flora Petr (Stuchlík), 36. Mika (Rauš, Žabčík), 55. Mika (Žabčík) - 2. Směřička (Sajdl, Kučera Z.), 7. Peš (Janás), 27. Kučera Z. (Lidák, Sajdl), 29. Výmola (Peš), 39. Kučera (Crlík), 58. Sajdl, 60. Jajcay. Rozhodčí: Slavka - Smetková, Maloušek. Vyloučení: 13:13. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: neuvedeno. Střely: 35:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.
Valúch (33. Šivel) - Stuchlík, Beneš, Kučera R., Andrýsek, Žabčík, Rauš D., Nevídal - Hendrych, Zalubil, Galuška V. (C), Stránský, Rauš M., Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Ján Valúch.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Rákoczy, Lidák, Směřička, Crlík - Vacula, Peš, Janás - Sajdl, Tomi, Kučera Z. (C) - Jajcay, Lindner, Výmola. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Odvetný zápas mezi Uherským Ostrohem a Hodonínem odstartoval pěkně zhurta. Časomíra ukrojila jen 61 vteřin a brankový rozhodčí poprvé rozsvěcel světlo. Skóre utkání otevřel Dominik Směřička, který nastoupil k vůbec prvnímu utkání v zeleno-černém dresu. Domácí ale dokázali brzy reagovat. V polovině páté minuty se o vyrovnání postaral v přesilovce Petr Flora.

Vedení na stranu hostů ale už o minutu a půl později vrátil kanonýr Petr Peš, jenž také využil početní výhodu, a do kabin tak šli Drtiči s těsným jednobrankovým náskokem. Po změně stran nejprve potrestal faul Davida Rauše kapitán Baníku Zdeněk Kučera, o necelé dvě minuty později zvyšoval už na tříbrankový rozdíl Marek Výmola.

Když v šestatřicáté minutě Vít Mika snížil na 2:4, vypadalo to, že se domácí pokusí nadechnout, ale uklidnění na hodonínskou střídačku vnesl svou druhou dnešní trefou Zdeněk Kučera. Po čtyřiceti minutách tak vedli Hodoňané 2:5.

Poslední třetina dlouho nabízela pouze dvouminutové tresty. Těch sudí Slavka nakonec udělil v celém utkání v součtu málo vídaných šestadvacet. Až pět minut před koncem třetí třetiny se opět začaly rodit góly. Nejprve Vít Mika druhým gólem v utkání vykřesal pro domácí naději, ale tu definitivně uhasil v osmapadesáté minutě šestým gólem Drtičů ve vlastním oslabení Jakub Sajdl.

Tečku za posledním přípravným utkáním udělal vteřinu před vypršením hrací doby sedmým přesným zásahem SHKM Andreas Jajcay. Drtiči tak vyhráli i v odvetě, když na jeho ledě porazili Uherský Ostroh jasně 7:3.

Ohlasy trenérů

Ján Valúch (Uherský Ostroh):
Dnešní zápas se mi těžko hodnotí, protože jsme podali asi nejslabší výkon v celé přípravě. Hráli jsme nedisciplinovaně, měli jsme spoustu vyloučených hráčů. Šance, které jsme si vypracovali, jsme zakončovali těžkopádně a málo důrazně. Největší problém dnes byl, že jsme soupeři nestíhali a nešla nám kombinace.

Jan Prčík (Hodonín):
O posledním přípravném zápase jsme měli trochu jiné představy. Byla tam opět obrovská spousta vyloučení a to na obou stranách. Jediná výhoda byla, že jsme si mohli vyzkoušet hru jak v přesilovce, tak v oslabení.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...