SHKM Baník Hodonín
Baník v odvetě doslova přejel Břeclav jedenácti góly!
Baník v odvetě doslova přejel Břeclav jedenácti góly!
A-Tým
29.8.2018

Drtiči dnes vraceli i s úroky. Odvetné utkání mezi Hodonínem a Břeclaví mělo od začátku jasný průběh. Domácí sice dali soupeři dvakrát „čichnout“, ale nakonec se hokejisté v zeleno-černých dresech radovali z jasného vítězství. Hattrickem pomohl skolit Lvy Petr Peš.

autor:
Jan Hochman, Adam Krátký
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 29.8.2018
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
11:4
(4:0, 2:2, 5:2)
BRE
Branky a nahrávky: 4. Peš (Polesný, Kuba), 6. Rákoczy (Kuba, Janás), 15. Janás (Peš, Polesný), 15. Kučera (Sajdl, Crlík), 39. Peš (Sajdl), 40. Jajcay (Vacula, Výmola), 53. Sajdl (Luner), 54. Kuba (Polesný, Peš), 56. Jajcay (Výmola), 57. Peš (Kuba, Rákoczy), 60. Janás (Rákoczy, Polesný) - 31. Zugar (Dora), 38. Průdek (TS), 50. Klimovič (Průdek, Zugar), 52. Tobola (Zháňal). Rozhodčí: Lidák, Hübl - Bačák, Kučera. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 412. Střely: 49:22. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:4, 11:4.
Luner (Zollpriester) - Polesný, Rákoczy, Lidák, Crlík, Weber, Veselský - Kuba, Peš, Janás - Sajdl, Tomi, Kučera - Jajcay Chalupa, Lindner - Vacula, Výmola. Trenér: Jan Prčík
Král (31. Martinčík) - Klauda, Zháňal, Průdek, Göndör, Tobola, Sedláček, Dora, Zapletal, Viest, Zugar, Zajíček, Klimovič. Trenér: David Bartal

Komentář k zápasu

Do odvetného utkání mezi domácím Hodonínem a hosty z Břeclavi vlétli hokejisté SHKM jako uragán a už v první třetině si vypracovali bezpečný náskok. Nutno poznamenat, že Lvi přijeli k řece Moravě pouze s dvanácti hráči do pole a tedy ve značně oslabené sestavě. Drtiči nastoupili se šesti obránci a jedenácti útočníky.

Ve čtvrté minutě otevřel skóre Petr Peš, který kombinaci prvního útoku zakončil přesnou střelou na bližší tyč Královy brány. Na konci šesté minuty vedla domácí družina už o dvě branky. Po dlouhých patnácti letech se do střelecké listiny v hodonínském dresu zapsal obránce Robert Rákoczy, jenž zakončil souhru v útočném pásmu střelou, na kterou brankář Lvů nedosáhl.

Na konci čtrnácté minuty měli domácí výhodu krátké dvojnásobné přesilovky, tu se sice svěřencům trenéra Prčíka využít nepodařilo, v pokračující klasické výhodě ale navýšil vedení SHKM třetí brankou David Janás.

Parádní první třetinu podtrhl jen 45 vteřin po Janásově gólu čtvrtým přesným zásahem Drtičů Zdeněk Kučera, který se dostal do úniku, jenž zakončil povedeným bekhendovým blafákem. Po dvaceti minutách byl stav jasný 4:0 a do kabin tak o poznání spokojeněji odcházeli domácí hokejisté.

Prakticky ihned po změně stran mohl přidat pátou branku Crlík, ale jeho bombu zastavila tyč. Následně si Filip Král poradil s několika dobrými příležitostmi Drtičů a v polovině utkání se ke slovu dostali také hosté.

Na 4:1 snižoval v přesilovce Tadeáš Zugar, v osmatřicáté minutě proměnil trestné střílení Roman Průdek a bylo to rázem jen o dvě branky. Jenže Drtiči v závěru druhé periody zabrali a po trefách Petra Peše a Andrease Jajcaye si domácí vzali zpět pohodlný čtyřbrankový náskok.

V závěrečné třetině se na gól čekalo až do začátku desáté minuty, kdy Jakub Klimovič po povedené individuální akci zaznamenal třetí gól Lvů. Ve dvaapadesáté minutě přiblížil Břeclavské na dostřel Dominik Tobola, ale Drtiči opět přispěchali s rychlou odpovědí.

Po necelé minutě uklidnil domácí střídačku Jakub Sajdl, který projel celé hřiště a překonal golmana Martinčíka, jenž v polovině utkání vystřídal kolegu Krále. O další minutu a půl později se trefil také Michal Kuba a Drtiči zase měli zpět svůj čtyřbrankový náskok.

Pět minut před koncem třetí třetiny šel na trestnou lavici břeclavský Klimovič a Drtiči podruhé v zápase využili přesilovku, postaral se o to Andreas Jajcay, jenž přidal devátou přesnou trefu SHKM. A tři minuty před koncem se více než čtyři stovky fanoušků dočkaly vyvolávané desáté branky, jejíž autorem byl Petr Peš, který zároveň zkompletoval hattrick.

Tečku za dnešním utkáním udělal čtrnáct vteřin před koncem David Janás, který jedenáctou brankou zpečetil jasnou výhru Drtičů. Svěřenci trenéra Prčíka potěšili přítomné diváky a zaznamenali první výhru v přípravě v základní hrací době. V neděli se na to pokusí Drtiči navázat ve čtvrtém přípravném duelu s Uherským Ostrohem. Zápas začíná na hodonínském ledě přesně v 15:00 hodin.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes to byl výkon, kterým bychom se chtěli prezentovat v celé sezoně. Bylo vidět, že se kluci hokejem baví, střídačka byla živá, povzbuzovalo se. Dnes nemám žádné výhrady. To, že tam byly nějaké chyby, to samozřejmě ano, ale ty budou v každém zápase. Břeclav přijela v hodně okleštěné sestavě, ale my jsme chtěli především vidět naše mladé hráče a ti se předvedli v dobrém světle. Jsme hrozně rád za to, kolik na první zápas přišlo fanoušků a jsem ještě radši za to, že jsme je mohli potěšit hrou i vítězstvím a doufám, že jsme jim dali dobrou pozvánku i na další zápasy.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...