SHKM Baník Hodonín
Drtiči ztratili dvoubrankové vedení, Lvi rozhodli derby v samotném závěru
Drtiči ztratili dvoubrankové vedení, Lvi rozhodli derby v samotném závěru
A-Tým
24.8.2018

První jihomoravské derby sezony vyšlo lépe domácí Břeclavi. Drtiči se sice ve druhé třetině ujali dvoubrankového náskoku, ale domácí nesložili zbraně a do přestávky srovnali. Rozhodnutí přišlo sedmdesát vteřin před koncem základní hrací doby, kdy o vítězství Lvů rozhodl Jakub Klimovič.

autor:
Jan Hochman, Adam Krátký
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 24.8.2018
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
5:4
(2:2, 2:2, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 6. Hrbatý, 13. Hrbatý (Klimovič), 36. Gabriška (Průdek), 37. Klimovič (Hrbatý), 59. Klimovič (Zháňal) - 11. Peš (Crlík), 20. Janás (Polesný, Kučera), 22. Peš (Janás), 27. Chalupa (Crlík). Rozhodčí: Slavka - Kouřílek, Kučera. Vyloučení: 8:9, navíc Peš (HOM) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 115. Střely: 36:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 5:4.
Foukal (30. Martinčík) - Klauda, Göndör, Zugar, Zajíc, Viest, Lenkovič, Průdek, Zháňal, Sedláček, Gabriška, Zapletal, Hrbatý, Klimovič, Suk. Trenér: David Bartal.
Zollpriester (30. Luner) - Polesný, Rákoczy, Lidák, Veselský, Weber, Crlík - Jajcay, Peš, Janás - Sajdl, Tomi, Kučera - Vacula, Chalupa, Lindner - Svoboda, Výmola, Sedlák. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Drtiči vstoupili do zápasu aktivně, ale z první branky se radoval domácí tým, který se v šesté minutě zásluhou Filipa Hrbatého dostal do vedení. Vyrovnání na sebe ale nenechalo příliš dlouho čekat, v polovině první tercie se o něj postaral Petr Peš.

Jenže o další dvě minuty se o slovo přihlásil opět Filip Hrbatý, který v oslabení zaznamenal svou druhou branku, a Lvi podruhé v utkání vedli. Do kabin se nakonec šlo za nerozhodného stavu, protože dvě vteřiny před první sirénou překonal brankáře Foukala v přesilové hře David Janás.

Úvodní minuty druhé třetiny patřily hostům. Necelé dvě minuty po obrátce zajistil Drtičům vedení Petr Peš, o dalších pět minut později navyšoval v oslabení vedení Drtičů Matěj Chalupa. Jenomže domácí se nenechali zlomit. V šestatřicáté minutě v přesilovce snížil Michal Gabriška a o necelé dvě minuty později už bylo vyrovnáno, když se trefil Jakub Klimovič.

V poslední dvacetiminutovce měli navrch domácí hráči, kteří tuto část vyhráli na střely jasně 15:4. Svou střeleckou a herní převahu nakonec přetavili ve vítěznou branku, kterou vstřelil v čase 58:50 opět Jakub Klimovič.

Drtiči tak po těsném vítězství na nájezdy v Brodě podlehli smolně v závěru duelu Břeclavi. Odveta na hodonínském ledě je na programu už ve středu 29. srpna od 18:00 hodin.


Ohlasy trenérů

David Bartal (Břeclav):
Dnes se mi těžko hodnotí. Byl to první zápas, navíc jsme neměli k dispozici kompletní sestavu. Myslím si, že ze začátku měl Hodonín určitě víc ze hry. Soupeř lépe bruslil a než se kluci rozkoukali, tak prohrávali o dvě branky a museli jsme to pak dotahovat. V závěru si myslím, že to bylo naopak a v poslední desetiminutovce jsme měli ze hry více my. Urvali jsme to bojovností. Je tam ale pořád samozřejmě spousta chyb, chybí nám souhra, ale máme za sebou pouze dva tréninky.

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes jsme nastoupili prakticky v kompletním složení. Postavili jsme tři obrany a čtyři útoky a dokázali jsme točit všechny formace skoro celý zápas. Začátky prvních dvou třetin byly z naší strany dobré, pak se ale kluci začali věnovat spíš rozhodčím a faulům, než hře samotné. To dostalo soupeře do hry a díky domu dokázal srovnat z 2:4 na 4:4. S deseti vyloučenými prostě zápasy vyhrávat nebudeme v žádné soutěži a s žádným soupeřem. Trestů bylo zkrátka moc. Musíme se z toho poučit, stejně jako z těch chyb, které jsme udělali při obdržených brankách a které byly také hodně viditelné.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...