SHKM Baník Hodonín
Drtiči v premiéře porazili Brod na nájezdy
Drtiči v premiéře porazili Brod na nájezdy
A-Tým
23.8.2018

A-tým SHKM má za sebou první přípravný zápas. Na ledě Uherského Brodu měla značně nekompletní družina trenéra Prčíka většinu zápasu navrch, v poslední části ale Drtiči pustili svého soupeře poprvé do vedení. V závěru se ale Hodonínským podařilo srovnat a následně v nájezdech urvat historicky první vítězství!

autor:
Jan Hochman, Adam Krátký
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 23.8.2018
HC SPARTAK Uherský Brod - SHKM Baník Hodonín
UHB
5:6sn
(2:2, 2:2, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Pavlůsek (Bařinka), 18. Vaculín (Hladiš), 35. Vaculín (Buráň), 35. Mikulec, 49. Pavlůsek - 2. Chalupa (Sedlák, Lindner), 17. Kučera (Tomi), 27. Peš, 27. Lidák (Janás), 58. Polesný (Peš, Janás), rozh. náj. Peš. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: neuvedeno. Střely: 33:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 5:4, 5:6.
Chovanec (20. Vystrčil) - Vaculín, Vaněk, Hladiš, Kotek, Marek, Mikulec, Pavlusek, Bařinka, Bujáček, Heča, Vítek, Tomek, Buráň, Budil, Uhříček, Procházka. Trenér: Zbyněk Kůdela.
Luner (34. Zollpriester) - Polesný, Crlík, Lidák, Veselský, Sedlák - Jajcay, Peš, Janás - Sajdl, Tomi, Kučera - Svoboda, Chalupa, Lindner. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Na první branku úvodního přípravného zápasu se čekalo jen necelé dvě minuty. V čase 01:51 otevřel skóre hodonínský mladíček Matěj Chalupa. Vedení drželi hosté až do začátku čtrnácté minuty, kdy se o vyrovnání postaral David Pavlůsek, který překonal Lunera.

Vedení na stranu hokejistů v bílých dresech vrátil o tři minuty později Zdeněk Kučera. Tři vteřiny před koncem osmnácté minuty ale opět srovnal krok loňský nejproduktivnější hráč Spartaku Richard Vaculín. Do kabin se tak poprvé šlo za stavu 2:2.

Start do druhé periody vyšel opět lépe Drtičům, kteří se díky slepeným brankám Petra Peše a Patrika Lidáka dostali během třiadvaceti vteřin do dvoubrankového trháku. Jenže pětatřicátá minuta patřila domácím.

Nejprve přivítal vystřídavšího Zollpriestera druhou trefou v zápase Richard Vaculín a o devětadvacet vteřin později srovnal Jan Mikulec. I po čtyřiceti minutách tak bylo skóre nerozhodné, tentokrát 4:4.

A v deváté minutě poslední třetiny se poprvé do vedení dostali domácí hokejisté, postaral se o to David Pavlůsek. Drtiči ale nesložili zbraně a v závěru se dočkali zaslouženého vyrovnání.

V osmapadesáté minutě prostřelil Vystrčila David Polesný a vítěze musely určit až nájezdy. V nich se na domácí straně trefil pouze Heča, za Drtiče byli úspěšní Jakub Tomi a Petr Peš a A-tým SHKM ve své premiéře tak zapisuje cennou výhru nad Uherským Brodem 6:5 na nájezdy.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Kůdela (Uherský Brod):
Bylo znát, že to pro oba týmy bylo první přípravné utkání, do kterého jsme šli po pár trénincích. Jak my tak soupeř si vytvořil spoustu šancí a myslím si, že útoky dnes převyšovaly obrannou hru. I proto jsme viděli takový divoký zápas s divokým výsledkem. Výsledku ale nepřikládáme žádnou velkou váhu, my jsme hlavně chtěli vidět nové hráče. Ten účel to splnilo a myslím si, že remíza je zasloužená.

Jan Prčík (Hodonín):
Byl to první zápas a možná že jsme od něj my i fanoušci měli větší očekávání. Na klucích bylo vidět, že strašně moc chtějí. Ze začátku to byla takové oťukávání, ale než jsme šli do těch dvou oslabení, tak jsme měli více ze hry. Začátek poslední třetiny byl z naší strany možná až moc bojácný, ale naopak závěr zápasu se mi z naší strany moc líbil. Bylo tam nasazení, bojovnost, které musíme předvádět celý zápas. Udělali jsme tam samozřejmě i nějaké chyby, ale je to první přípravné utkání a my se z něj musíme poučit.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...