SHKM Baník Hodonín
2. kolo, neděle 21.9.2014, ZS Hodonín
SHKM Baník Hodonín - HC Slezan Opava
HOM
4:6
(0:0, 2:4, 2:2)
OPA
Branky a nahrávky: 32. Andrýsek (Weber, Ling), 35. Ling (Škriba), 47. Škriba (Ling), 51. Ling - 21. Borunský (Klement), 22. Borunský (Klement), 32. Kupka (Cibulka, Frydrych), 35. Dostál (Klement), 43. Fyrdrych (Černý), 59. Fedor (Klement). Rozhodčí: Slavka - Kucián, Klein. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 29:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:6
Štěpanovský A. (Lekeš) - Weber, Andrýsek, Větříšek, Ling, Škriba - Crlík, Škubal, Rauš, Machálek, Stanislav - Obrtlík, Mojžíšek, Šcecina (21.min Veselý), Lindner, Štěpanovský M. Trenér: Patrik Weber.
Mocher (Lamca) - Černý, Kupka, Kazimír, Cibulka, Klement, Fedor, Dohner, Borunský, Gygal, Dostál, Frydrych, Rýpar A. Trenér: Karel Suchánek.

Ohlasy trenérů

Patrik Weber (hlavní trenér SHKm Hodonín):
I když jsem před utkáním kluky upozorňoval na to, že nás čeká velice těžký a důrazný soupeř, od začátku jsme "tahali za špatný konec". Varováním byla 1.třetina, která sice výsledkově dopadla bez gólů, ale to jen díky výbornému Adamovi v naší bráně. Nebýt jeho, bylo by po utkání už po 1.třetině.

Ani to však kluky neprobralo a tak přišel trest v podobě dvou gólů stejně jako v Brně během 45 sec.. Bohužel historie se málokdy opakuje a byl to i dnešní případ. Vždy po našem kontaktním gólu i přes mé upozornění na důležitost následujícího střídání jsme vždy udělali hrubou chybu a soupeř nás nemilosrdně trestal v průběhu jedné minuty a to se pak těžko hraje každému týmu.

Až od stavu 2:5 po výrazných úpravách sestavy jsme začali hrát takový hokej, který jsem chtěl od kluků od začátku utkání. Úspěch se dostavil v podobě zkorigování na 4:5 a zbývalo nám do konce utkání skoro 10 minut. Bohužel nedisciplinovatost a zbytečný likvidační faul našeho hráče nás v době největšího tlaku a laufu opět srazil a i přes ubráněnou přesilovku jsme již nedokázali vstřelit kýžený vyrovnávací gól. Naopak přes nevyužitou šanci v power-play jsme poté inkasovali gól do prázdné branky.

Ze sportovního hlediska, pokud bychom přeci jen vyrovnali, bylo by to radostné, ale absolutně nezasloužené, protože ze 60 minut jsme byli lepší pouze 20 minut a to při takové vyrovnanosti týmů, jaká je letos nestačí. Soupeři gratuluji a nezbývá, než se z toho poučit a v pátek na ledě Prostějova se poprat o co nejlepší výsledek hned od prvních minut.

další články
Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!
Info
6.5.2024

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.
V Praze se dnes uskutečnila první schůzka druholigových klubů před startem nové sezony
Info
3.5.2024

V Praze se dnes uskutečnilo první setkání zástupců druholigových klubů na jakémsi „před-aktivu“. Kluby si odsouhlasily z...
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...