SHKM Baník Hodonín
9. kolo, čtvrtek 17.10.2013
SHKM Baník Hodonín - HC Vítkovice Steel
HOM
6:5p
(1:2,2:1, 2:2, 1:0)
VIT
1:0 Škriba Lukáš (19)

2:3 Bílek Michal (23)Asistence: Machálek Jan (22), Hrachovský Ondřej (24)

3:3Kuntoš Jiří (8)Asistence: Špírek Karel (25), Bureš Jan (6)

4:3 Lindner Marek (18)Asistence: Škriba Lukáš (19)

5:4 Škriba Lukáš (19)Asistence: Machálek Jan (22), Hrachovský Ondřej (24)

6:5 Hrachovský Ondřej (24)Asistence: Škriba Lukáš (19)

Jan Lekeš B

Ondřej Hrachovský O, Róbert Obrtlík O, Jan Bureš O, Karel Špírek O, Marek Štěpanovský O, Martin Borot O,

Michal Bílek Ú, Jan Machálek Ú, Lukáš Škriba Ú, Matěj Ščeina Ú, Jiří Kuntoš Ú, Marek Lindner Ú, Marek Mudrych Ú, Matěj Chalupa Ú, Jan Pavka Ú, Ondřej Veselský Ú, Vojtěch Svoboda Ú, Tibor Sedláček Ú,

Komentář k zápasu

Hodonín – Parádní rána domácího obránce Ondřeje Hrachovského od modré čáry rozhodla čtvrteční duel mezi mladšími dorostenci Hodonína a Vítkovic. Mladí Drtiči přetlačili ve vyrovnaném duelu dvou nejhorších extraligových týmů celek z Ostravy 6:5 po prodloužení.

Na postavení obou soupeřů se však nic nemění. Svěřenci kouče Radka Křivinky jsou se čtyřmi body poslední, Vítkovice okupují devátou příčku. Každopádně výhra nad silným soupeřem vždycky potěší...

„Už před začátkem sezony jsme věděli, že v naší situaci je každý bod dobrý. Vítězství, byť v v prodloužení, nad Vítkovicemi, které mají akademii a jsou v Česku velkoklubem, si nesmírně považujeme. Klukům děkuji za přístup i bojovnost,“ pronesl kouč SHKm Hodonín Radko Křivinka.

Podle něj Vítkovice, které vedou bývalý extraligoví hráči Roman Ryšánek a Pavel Trnka, rozhodně nepatří na předposlední místo, kde se momentálně nacházejí. „I když soupeři začátek sezony nevyšel, tak i u nás potvrdili, že svoji kvalitu určitě mají. Věřím, že jak Vítkovice, tak i my, bychom se měli v tabulce posunout trochu nahoru,“ říká Křivinka.

Slovácký celek poslal do vedení Lukáš Škriba. Domácí tým ale náskok do konce úvodní části neudržel a v závěru první třetiny dvakrát inkasoval. Vyrovnání zařídil Toman, obrat dokonal kapitán Raška.

Přetahovaná pokračovala i po změně stran. Maxner nejprve zvýšil na 3:1, ale mladí Drtiči dokázali do další přestávky srovnat. Kontaktní gól vstřelil Bílek, vyrovnání zařídil pár vteřin před koncem druhé periody Kuntoš.

Úvod druhé půle patřil favorizovaným Vítkovic, ale sudí Netopil další branku hostů neuznal.

Tři body přiblížil hodonínským mladíkům Lindner, který dal ve 45. minutě čtvrtý gól Jihomoravanů. Hosté ale rychle odpověděli. Brankáře Lekeše překonal Gřesík.

Pak zase byli na koni domácí, dvojnásobnou přesilovku využil výtečně hrající Škriba. Mladší dorostenci Hodonína ani vedení 5:4 neudrželi, když v závěru svým druhým gólem v zápase vyrovnal hostující Toman.

„Trochu nás mrzí, že jsme nedokázali vedení udržet. Udělali jsme hloupé chyby ve středním pásmu, kde byl soupeř při reorganizaci útoku hodně rychlý. Vítkovice nás potrestaly,“ řekl Křivinka.

Jeho tým nakonec vytoužené vítězství přece jenom urval. V prodloužení se puku zmocnil obránce Hrachovský, který parádní ranou nad lapačku zajistil Hodonínu bod navíc.

„V prodloužení už to byla trochu loterie. Měli jsme tam dvě šance, jednu jsme dokázali využít. Vítkovice se v závěru do šance již nedostaly,“ uvedl Křivinka.

Ten měl ke svým svěřencům během zápasu spoustu výhrad. Snahu jim ale upřít nemohl. „Rozhodla větší bojovnost, vůle po vítězství a dobře sehrané přesilovky,“ pronesl Křivinka.

Hodonín si v extralize připsal teprve druhé vítězství. A stejně jako proti Warrioru Brno mělo i to s Vítkovicemi dvoubodovou hodnotu. „Toto byl teprve první zápas, ve kterém jsme nastoupili kompletní. V předchozích duelech jsme se potýkali se zraněními a nemocemi. Navíc jsme měli nějaké disciplinární tresty. Každý musel vidět, že v tomto složení to vypadlo úplně jinak než v kombinované sestavě,“ prohlásil domácí kouč, který ve svém kádru žádnou výraznou individualitu nemá. „Žádná hvězda tu není. Snažíme se s kluky pracovat a hlavně jim vštěpit bojovnost a týmového ducha,“ pravil Křivinka.

Jeho partu čeká v cestě za extraligovou záchranou spousta práce. „Pro udržení soutěže uděláme maximum,“ dodal.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...