SHKM Baník Hodonín
Valentýnské jihomoravské derby pro Baník! Zeleno-černí oplatili Technice do puntíku domácí porážku a vezou domů tři body!
Valentýnské jihomoravské derby pro Baník! Zeleno-černí oplatili Technice do puntíku domácí porážku a vezou domů tři body!
A-Tým
14.2.2024

I napočtvrté v letošní sezoně platilo, že v derby mezi Baníkem a Technikou se ze všech bodů radovalo hostující mužstvo. Svěřenci trenéra Bachánka v moravské metropoli nastoupili i dnes v hodně okleštěné sestavě, přesto zeleno-černí byli po většinu zápasu lepším a nebezpečnějším mužstvem. Drtiči si před početnou skupinou svých fanoušků, kteří týmu v Brně vytvořili domácí prostředí, vypracovali velké množství šancí, ze kterých vytěžili čtyři přesné zásahy z holí Matěje Nováka, Davida Polesného a dvougólového Matěje Macha. Domácí našli recept na Pitáka až dvanáct minut před koncem a sebrali tak hodonínskému golmanovi šanci na druhou nulu. Baník zcela po zásluze porazil Techniku 4:1 a připsal si do tabulky veledůležité body, které jej už sedm kol před koncem hodně přiblížily k jistotě účasti v letošních vyřazovacích bojích.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
37. kolo, středa 14.2.2024
TECHNIKA HOCKEY BRNO - SHKM Baník Hodonín
VSK
1:4
(0:1, 0:0, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 48. Čermák (Masař, Vach) - 7. Novák (Bílek, Matěj), 45. Polesný (Bachánek, Zaychik), 47. Mach (Bachánek, Polesný), 60. Mach (Piták). Rozhodčí: Škach - Kučera T., Viskot D. Vyloučení: 7:6, navíc Handl (TEC) 5+OK, Novák (HOM) OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely: 31:31. Diváci: 158. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Šurý (Nešpůrek) - Holík, Kališ, Úlehla, Dufek, Vašíček, Kubica, Fajmon - Martinec, Pospíšil (A), Harmim - Pigl T., Bartes, Masař - Čermák, Staněk, Vach - Benýšek (C), Račický, Handl. Trenér: Martin Stloukal.
Piták (Dolíška) - Polesný, Stuchlík, Sedláček, Švejda, Bílek, Rauš (A) - Hložánek, Luža, Krejčí (A) - Matěj, Mach, Novák (C) - Bachánek, Zaychik, Laciga - Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Důležité vítězství. Podali jsme dnes velmi dobrý výkon v obraně, kde jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Dávali jsme puky rychle ven z pásma a hrozili jsme z rychlých protiútoků. Už v první třetině jsme si vypracovali hodně příležitostí, ale je výborně zachytal Michal Šurý, kterému jsme dali jen jeden gól po tečované střele. Ve druhé třetině jsme domácí k ničemu nepustili a je možná jen trochu škoda, že jsme neproměnili některé z velkých šancí, které jsme měli. Mohli jsme po čtyřiceti minutách mít klidně větší než jen jednogólový náskok. V poslední třetině jsme dál hráli svou hru, tlačili jsme se do brány a šli jsme si za vítězstvím. Dali jsme druhý krásný gól, pak v přesilovce další a tím jsme se uklidnili. Pak jsme předvedli snad jedinou chybu v celém zápase, po které Dominik přišel o nulu, což je škoda, ale závěr jsme si pohlídali a v powerplay jsme přidali čtvrtou branku. Zápas jsme odbojovali a kluci, i přesto, že máme skoro dvě pětky na marodce, odehráli výborné utkání a zaslouženě bereme všechny body. Od Pityho až po posledního útočníka si všichni zaslouží velkou pochvalu. Chtěl bych poděkovat i fanouškům, kteří za námi přijeli. Fandili nám celý zápas, moc nám pomohli a je moc fajn hrát venku a mít přitom na v publiku 80 % fanoušků na své straně.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...