SHKM Baník Hodonín
Omlazený B-tým v prvním přípravném zápase neskóroval a podlehl Blansku 0:3
Omlazený B-tým v prvním přípravném zápase neskóroval a podlehl Blansku 0:3
A-Tým
19.8.2022

S celkem pěti úplnými nováčky, z nichž nejstarší byl osmnáctiletý Viktor Běhůnek a nejmladší teprve šestnáctiletý Jakub Mládek, nastoupil hodně proměněný, a hlavně omlazený tým B-týmu SHKM, do svého prvního přípravného utkání. Domácí se trápili střelecky, a i když na blanenskou branku vyslali téměř třicet střel, žádná z nich si cestu do sítě nenašla. Hosté, kteří přijeli se všemi oporami z minulé sezony, byli v zakončení o něco úspěšnější a po gólech Krále, přesilovkové trefě Antoňů a gólu do prázdné branky z hole Jaroslava Hanzlíka, vyhráli v prvním přípravném utkání na hodonínském ledě 3:0.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 19.8.2022
SHKM Baník Hodonín - Dynamiters Blansko HK
HOM
0:3
(0:0, 0:1, 0:2)
BLA
Branky a nahrávky: 33. Král (Šmahel), 53. Antoňů M. (Berka M.), 58. Hanzlík. Rozhodčí: Wolf - Chramosta, Tkáč. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 29:35. Diváci: 182. Průběh utkání: 0:3.
Běhal (32. Mládek) - Rýpar, Zlámal, Crlík, Běhůnek, Vyrůbalík, Kytlica - Huňady J., Pospíšil, Bauer - Janás, Tomi, Polák - Rákoczy, Matuškovič, Běloch. Trenér: Michal Kuba.
Šenk / Sedláček - Němec, Verner, Berka P., Antoňů M., Hussein, Hanzlík, Antal, Jílek, Berka M., Král, Grünwald, Müller, Malý, Šmahel, Kubíček, Kuběna.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla plno nepřesností na obou stranách, ale také šance. Ani jeden z týmů ale v první dvacetiminutovce skórovat nedokázal. Skóre se tak měnilo až sedm minut před koncem druhé části.

Domácí obrana dala hostujícímu Matouši Královi až moc prostoru, ten si z rohu vyjel až na hranici kruhu a střelou nad lapačku vymetl horní roh Mládkovy branky. Mladý hodonínský golman v premiérovém utkání za muže udržel čisté konto jen 99 vteřin, ve zbytku druhé části ale předvedl i několik dobrých zákroků, díky kterým byl po dvou třetinách stav 0:1.

Domácí se v zakončení dál trápili, a tak přišel ve dvaapadesáté minutě trest v podobě druhé blanenské trefy. V přesilové hře vypálil od modré Marek Antoňů a puk skončil až za Mládkem, který puk přes shluk těl uviděl až v síti.

Tři minuty před koncem třetí třetiny to domácí zkusili v šesti, ale risk bez brankáře jim nevyšel. Opuštěnou domácí branku bez problémů trefil Jaroslav Hanzlík a upravili skóre na konečných 0:3.

Aspoň trochu si náladu Baník spravil až v nájezdech, ve kterých zvítězil 2:0. I přes prohru si mladý tým vysloužil děkovačku od věrných „Hodoňáků“. Další přípravný zápas odehraje B-tým až v úterý 6. září, kdy do Hodonína dorazí nedaleká Břeclav.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
První přípravný zápas nedopadl sice vítězně, ale ukázal nám věci, na kterých budeme muset pracovat. Soupeř dneska zaslouženě vyhrál. Máme v kádru hodně kluků, kteří v minulých letech nedostávali tolik prostoru, a teď by to na nich mělo stát. Bude to chtít chvilku času, protože nejsou tolik vyhraní. Pak tam máme hodně kluků, kteří došli z dorostu, ti musí teprve nabrat zkušenosti s mužským hokejem. I když je to „jen“ kraj, ten skok je obrovský. No… čeká nás spousta práce a trpělivosti to do kluků dostat, ale od toho jsme tady. Věříme a uděláme všichni všechno proto, aby se nám to podařilo. Dneska bych vyzvedl oba naše golmany, jak Adam tak Kuba předvedli super výkon.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...