SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí stáhli v Brodě dvoubrankové manko, body ale přesto zůstávají na Vysočině
Zeleno-černí stáhli v Brodě dvoubrankové manko, body ale přesto zůstávají na Vysočině
A-Tým
4.1.2023

Už tradičně Baník v zápase s Bruslaři brzy inkasoval, Havlíčkův Brod se tentokrát ujal vedení v osmé minutě. Pět minut před druhou pauzou přidal tým z Vysočiny druhou trefu, na kterou ale v závěru prostřední periody odpověděl snižující brankou Petr Peš. Dvě minuty po začátku poslední dvacetiminutovky pak vyrovnal Jakub Sajdl, ale remízový stav bohužel nevydržel příliš dlouho. O tři minuty později vstřelil třetí a jak se nakonec ukázalo i vítěznou branku Bruslařů Petržílka. V závěrečné hře Baníku bez brankáře pečetil výhru soupeře Valášek. Baník si tak po dvou vítězstvích z konce roku 2022 připisuje další těsnou porážku.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
26. kolo, středa 4.1.2023
BK Havlíčkův Brod - SHKM Baník Hodonín
HBR
4:2
(1:0, 1:1, 2:1)
HOM
Branky a nahrávky: 8. Holenda (Vašíček, Kopic), 35. Oščádal (Kuchta, Voříšek), 45. Petržilka (Vacík, Holenda), 59. Valášek (Oščádal) - 39. Peš (Matějka, Krejčí), 42. Sajdl (Škápik, Krejčiřík). Rozhodčí: Mejzlík - Kučera, Štěrba. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 30:34. Diváci: 263. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Wolf (Novák Č.) - Kerber, Čermák, Benák, Vašíček (A), Grauer, Kliment - Valášek, Kuchta (C), Oščádal - Kopic, Voříšek (A), Dušek - Petržílka, Vacík, Holenda - Košťál. Trenér: Aleš Kraučuk.
Šurý (Dolíška) - Polesný (A), Němec, Vyrůbalík, Rauš, Škápik (A), Kališ - Matějka, Peš, Krejčí - Krejčiřík, Dufek, Charvát - Sajdl (C), Yarovinsky, Romančík - Bartes, Štědrý, Bořuta. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Domácí Bruslaři měli v prvních minutách hry územní převahu a za svou aktivitu byli v osmé minutě odměněni. Podél levého mantinelu se vydal na zteč Vojtěch Holenda, který z hranice kruhu překvapil Šurého střelou na vzdálenější tyč. Baník pak hru vyrovnal, přišly i šance, ale nájezdy Matějky a o chvíli později i Dufka skončily na domácím brankáři a první část tak skončila výsledkem 1:0 pro domácí.

V šesté minutě druhé třetiny byl kousek od vyrovnávací branky Bořuta, kterého výborně našel novic v hodonínském dresu Yarovinsky, útočníkovi Baníku ale v rozhodující chvíli přeskočil puk hokejku. Drtiči ale z této akce vytěžili nakonec alespoň přesilovku, v ní ale mohli sami inkasovat, když si nechali ujet Petržílku. Ten upaloval na Šurého zcela sám, ale hodonínský brankář domácího útočníka skvěle vystál a tento souboj vyhrál.

Ve čtyřiatřicáté minutě šli Hodonínští do čtyř, domácí zamkli bránící se kvarteto Baníku na dlouhé desítky vteřin před Šurým a unavená defenziva zelenočerných v čase 34:28 inkasovala podruhé. Trefila se posila Bruslařů z Velkého Meziříčí Vladimír Oščádal. Minutu před koncem druhé části se Baník konečně dočkal zasloužené branky. Matějka od levého mantinelu naše mezi kruhy Petra Peše, který si kotouč zpracoval a následným rychlým zakončením překvapil Wolfa. Po čtyřiceti minutách tak stále vedli Bruslaři, tentokrát ale 2:1.

Třetí třetina začala šancemi na obou stranách, jak Šurý tak Wolf ale své týmy podrželi. Na konci dvaačtyřicáté minuty se ale už skóre měnilo. A postarali se o to hráči Baníku. Škápik nabil od zadního hrazení Jakubu Sajdlovi, který návrat do sestavy oslavil vyrovnávací trefou. Jenže nerozhodný stav trval jen tři minuty. Přihrávkou od zadního mantinelu našel Vacík Jakuba Petržílku, který na hranici brankoviště střelou z první nedal Šurému šanci a Brod opět vedl.

V polovině poslední dvacetiminutovky měl Baník ideální možnost na srovnání, když měl k dispozici minutu a sedmatřicet vteřin dvojnásobné početní výhody. Přesilovky ale Jihomoravanům vůbec nešly a místo srovnání málem inkasovali z hole Valáška čtvrtý gól. Šurý ale svůj tým opět podržel.

Baník následně přečkal oslabení a v závěru vrhnul všechny síly do útoku. Dvě minuty před koncem třetí třetiny měl vyrovnání na dosah Krejčí, ale prudkou přihrávku, po které by zakončoval do prázdné brány, bohužel nedokázal trefit. V závěrečném risku bez brankáře pak zpečetil výhru domácího týmu trefou do prázdné brány Milan Valášek.

Hodonínští tak do nového roku vstoupili těsnou prohrou a v zápasech s Bruslaři z Havlíčkova Brodu tak stále čekají na první bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Aleš Kraučuk (Havlíčkův Brod):
Pro nás to byl těžký zápas, když měl Hodonín dobré výsledky. Zvednul se herně i výsledkově, což tady prokázal. Bylo to vyrovnané utkání, zlomové bylo dvojnásobné oslabení. Potom i trefa Jakuba Petržilky, který překlopil zápas na naší stranu. Znova to zdůrazním, bylo to těžké utkání, jsme šťastní za vítězství, připravíme se na další utkání. Děkuji divákům za povzbuzování a dobrou atmosféru. (zdroj: bkhb.cz)

Aleš Bachánek (Hodonín):
Dnes je to těžké hodnocení. První třetinu jsme trochu prospali, asi jsme byli ještě částečně v autobuse. Na začátku nám to uteklo. Ve druhé třetině jsme vyrovnali hru a myslím si, že jsme byli chvilkama i lepší. Ve třetí třetině, i když jsme vyhráli, tak jsme dostali zbytečný gól, kdy jsme si nepokryli hráče. To si myslím, že rozhodlo celý zápas. Potom jsme tam měli spoustu šancí, které jsme neproměnili, a proto to dopadlo tak, jak to dopadlo. (zdroj: bkhb.cz)

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...