SHKM Baník Hodonín
Baník porazil Brod a vyhoupl se do čela tabulky! Zollpriester opět přišel o nulu až v závěru
Baník porazil Brod a vyhoupl se do čela tabulky! Zollpriester opět přišel o nulu až v závěru
A-Tým
9.10.2021

Třetí zápas, třetí vítězství. Hokejisté Baníku se dál vezou na vítězné vlně. Hodonínští na svém ledě porazili díky trefám Davida Polesného, Petra Peše a Toma Poláka Uherský Brod 3:1 a posunuli se do čela tabulky.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 
4. kolo, sobota 9.10.2021
SHKM Baník Hodonín - HC SPARTAK Uherský Brod
HOM
3:1
(0:0, 3:0, 0:1)
UHB
Branky a nahrávky: 21. Polesný (Směřička, Sajdl), 22. Peš (Směřička, Vaškovič), 36. Polák (Dufek) - 58. Václavek (Kotek, Tomek). Rozhodčí: Held - Jiruška, Smetková. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 46:24. Diváci: 382. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík (A), Mikéska, Polesný, Směřička, Bílek, Crlík, Rýpar, Zlámal - Charvát, Dufek, Venclík - Vaškovič, Peš (C), Sajdl (A) - Polák, Sedlák, Konečný - Filásek, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.
Málek (Švestka) - Pospíšil, Vaněk, Budil, Kužílek J., Řehoř, Tomek, Kužílek M. - Klusák (A), Mikulec, Bouček, Šiller (C), Stiksa, Kotek, Bařinka, Václavek, Macharáček. Trenér: Jaroslav Balaštík.

Komentář k zápasu

Dnešnímu zápasu předcházela malá slavnost. Zástupci SHKM předali sedmi rodinám našeho klubu šeky s výtěžkem z veřejné sbírky, ve které se podařilo vybrat více než čtvrt milionu korun, který po červnové živelné katastrofě pomůže zasaženým rodinám vrátit své životy co nejdříve do normálního stavu.

Utkání začalo poměrně vlažně. Baník měl střeleckou převahu, ale ani ve třech přesilových hrách, které Kubovým svěřencům v první třetině soupeř nabídl, se domácím nepodařilo překonat brodského brankáře Málka.

Nástup do druhé periody byl z domácího pohledu o poznání povedenější. Po šestapadesáti vteřinách otevřel skóre přesnou ranou obránce David Polesný. A hned po následném buly udeřil Baník podruhé. Od prvního zásahu uplynulo jen třináct vteřin, když už na 2:0 zvyšoval kapitán zeleno-černých Petr Peš.

Hra domácích se zvedla a Málek měl plné ruce práce. Hostující golman držel hodonínské střelce na uzdě až do šestatřicáté minuty, kdy třetí trefu Baníku přidal Tom Polák, který se zapsal mezi střelce ve svém letošním prvním startu za SHKM.

Do poslední dvacetiminutovky tak šli hodonínští hokejisté s tříbrankovým náskokem, který drželi až do osmapadesáté minuty. Dvě minuty a deset vteřin před koncem zápasu zaznamenal první branku hostů Jan Václavek, který sebral šanci Jakubu Zollpriesterovi šanci na první vychytanou nulu.

Baník sice neudržel čisté konto, ale i ve třetím soutěžním utkání zvítězil a díky tříbodovému zisku se minimálně do nedělního večera posunul na první místo tabulky. V příštím kole se zeleno-černí představí v sobotu 16. října na ledě blanenských Dynamiters.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Vstup do dnešního zápasu byl vlažný, tomu odpovídala i celá první třetina. Na hře se odrazil i přístup k tréninku po celý tento týden. O přestávce jsme si něco řekli v kabině a druhá třetina byla o poznání lepší. Podařilo se nám dát dva rychlé góly a tím jsme soupeře trochu utlumili. Do třetí třetiny jsme vstoupili zase velice špatně, soupeř nic nevzdal houževnatě bruslil a napadal. V naší hře nebylo nic z toho, co trénujeme a co chceme hrát. Poslední dva zápasy nám to nějak nelepí podle představ. Nemůžeme dát gól, a to ani z vyložených šancí. Soupeři proti nám hrají box před bránou, kde sice my máme v držení puk, ale k šanci a střele se pořádně nedostaneme. Musíme zase začít pořádně přistupovat k tréninku, bez toho to nejde a nikdo nám zadarmo nic nedá. Dále musíme najít recept, jak překonat box, protože si myslím, že takto proti nám bude hrát většina týmů. Chtěl bych poděkovat fanouškům, za opět skvělou atmosféru.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...