SHKM Baník Hodonín
Zaspaná první třetina stála Baník ve Žďáru lepší výsledek
Zaspaná první třetina stála Baník ve Žďáru lepší výsledek
A-Tým
12.8.2021

První zápas po dlouhatánské pauze hokejistům Baníku výsledkově nevyšel. Na ledě druholigového Žďáru nad Sázavou utekl Jihomoravanům začátek, když po dvaceti minutách ztráceli Kubovi svěřenci čtyři branky. Hosté se střelecky probudili až v závěru druhé části, kdy už by stav 6:0 pro Plameny. Baník, který na Vysočinu odjel ve značně nekompletní sestavě, se nakonec vrací domů s porážkou 9:2.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 12.8.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - SHKM Baník Hodonín
ZNS
9:2
(4:0, 3:2, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Vašíček (Kovářů, Bureš), 8. Půža (Kovářů, Wasserbauer), 13. Půža (Kovářů), Čermák D. (Chlubna, Pleva), 25. Wasserbauer (Bureš, Kovářů), 28. Bureš (Vašíček, Půža), 37. Čermák D. (Chlubna, Adam), 45. Prokš (Čáp), 55. Prokš (Kadleček) - 33. Peš (Charvát, Vaškovič), 38. Vaškovič (Peš). Rozhodčí: Kopeček - Fixa, Hromádka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 29:29. Diváci: 100. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2, 9:2.
Sláma (32. Čáp) - Pleva, Vašíček, Půža, Váňa, Čermák, Prokopec, Bureš, Wasserbauer, Kovářů, Adam, Gregar, Jícha, Prokš, Chlubna, Kadleček. Trenér: Martin Sobotka.
Zollpriester (32. Běhal Ad.) - Vyrůbalík, Weber, Polesný, Crlík - Dufek, Polák, Venclík - Peš, Charvát, Vaškovič - Sedlák, Borot, Matuškovič - Kotásek. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Trenér Kuba měl v dnešním utkání k dispozici jen dvě obranné dvojice a tři kompletní útoky a Baník tak měl na úvod přípravy na ledě silného druholigového Žďáru hodně těžkou pozici.

Domácím vyšel skvěle vstup do zápasu a už v osmé minutě se mohly Plameny radovat z dvoubrankového vedení, které do konce první dvacetiminutovky zdvonásobily. I po přestávce se střelecky dařilo hlavně žďárským hokejistům, kteří si do poloviny utkání vypracovali pohodlný šestibrankový náskok.

Až za stavu 6:0 se gólově probudili i zeleno-černí. Ve dvaatřicáté minutě se o první gól Baníku postaral po Charvátově asistenci Petr Peš. Na další domácí zásah odpověděl bleskově svou první trefou v dresu SHKM Ľubomír Vaškovič a druhá třetina tak skončila za stavu 7:2 pro domácí.

Baník se v poslední třetině snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale žádný ze sedmi střeleckých pokusů si cestu do domácí branky nenašel. Naopak Plameny přidaly další dva přesné zásahy a po zásluze se radují z vysoké výhry 9:2.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Bohužel se nám někteří kluci zranili, jiní byli po zranění a necítili se na zápas a další měli pracovní povinnosti, takže jsme nemohli jet na tento zápas v takovém složení, v jakém jsem chtěl, ale nevadí dostali šanci jiní kluci. I když to byl první přípravný zápas, myslím si, že nám to docela otevřelo oči, v čem se budeme muset zlepšit a na čem pracovat, jak jednotlivci, tak celý tým. Někteří překvapili, někteří moc ne. Měli jsme tam ale i nějaké dobré momenty. Jinak bylo vidět že Žďár je trošku někde jinde a zaslouženě vyhrál.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...