SHKM Baník Hodonín
Dvougólový náskok nestačil, Baník na úvod přípravy těsně podlehl Uherskému Ostrohu
Dvougólový náskok nestačil, Baník na úvod přípravy těsně podlehl Uherskému Ostrohu
A-Tým
28.8.2019

Hokejisté A-týmu SHKM Hodonín vstoupili d prvního přípravného duelu dobře a už po pár minutách si vypracovali těsný náskok, který na začátku poslední části zdvojnásobili. Pak se ale o slovo přihlásili hosté. Ostrožané nejprve snížili, pak se ve vlastním oslabení dočkali vyrovnání a tři minuty před koncem dokonali obrat. Baník, který nastoupil bez několika opor, prohrál v prvním přípravném utkání s Uherským Ostrohem 2:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 28.8.2019
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
2:3
(1:0, 0:0, 1:3)
UHO
Branky a nahrávky: 5. Venclík (Lindner), 47. Kuba (Chalupa, Prčík ml.) - 50. Andrýsek (Zalubil L.), 53. Antonovič (Stuchlík), 57. Galuška (Mika). Rozhodčí: Hübl, Netopil – Bačák, Olšar. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 24:30. Diváci: 250. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Luner (30. Zollpriester) – Polesný, Lidák, Crlík, Rýpar, Prčík ml. – Kuba, Sajdl, Vacula – Jajcay, Venclík, Lindner – Chalupa, Zapletal, Novotný, Veselský, Šála. Trenér: Jan prčík st.
Šurý (Lekeš) – Rauš D., Nevídal, Andrýsek, Žabčík, Stuchlík, Beneš, Antonovič, Mika, Galuška L., Galuška V., Stránský, Zalubil J., Zalubil L., Hendrych, Flora Petr. Trenér: Ivan Klauda.

Komentář k zápasu

V dresu domácího celku registrovali diváci hned tři nové tváře. O své místo v sestavě pro nový ročník se přišli poprat útočníci Tomáš Zapletal (vloni Břeclav) s Davidem Šálou (odchovanec SHKM, vloni Blansko) a obránce Jan Prčík mladší.

Zelenočerní měli velmi dobrý vstup do utkání a už v polovině páté minuty poslal Baník do vedení Michal Venclík. Na další branku si zhruba 250 diváků muselo počkat až do minuty sedmačtyřicáté, kdy už na 2:0 pro SHKM zvyšoval Michal Kuba.

Svěřenci kouče Prčíka pak ale hodně polevili, čehož hosté dokázali skvěle využít. Nejprve v padesáté minutě snížil Tomáš Andrýsek, tlak hostů pak trochu utnulo vyloučení Benešovo vyloučení, ale místo uklidnění přišla chyba v domácí defenzivě a velezkušený Radim Antonovič v oslabení srovnal na 2:2.

Zápas pomalu směřoval k tomu, že se v prvním slováckém derby sezony obě mužstva rozejdou smírně. Proti tomu ale byl Vilém Galuška, který v čase 56:56 vstřelil třetí branku Ostrohu a dokonal tak velký obrat hostů.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Po tom průběhu mám trochu smíšené pocity, ale čekal jsem, že to pro kluky nebude jednoduché, protože někteří byli jen třikrát na ledě. Dnes se nám vymstilo to, že jsme hráli jen padesát minut. V poslední desetiminutovce jsme hodně polevili a nabídli jsme soupeři možnost otočit zápas. Porážka nás mrzí, ale byl to první zápas, navíc jsme hráli ve značně improvizované sestavě.

Ivan Klauda (Uherský Ostroh):
Z naší strany to nebylo v první třetině úplně ideální. Kluci hodně kazili přihrávky, ale postupem času to bylo lepší. V poslední třetině jsme začali proměňovat šance, zlepšili jsme koncovku, která nás trápila v prvních dvou třetinách.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...