SHKM Baník Hodonín
Oslabený Baník bez řady opor nestačil na blanenské Dynamiters
Oslabený Baník bez řady opor nestačil na blanenské Dynamiters
A-Tým
8.2.2020

K utkání 24. kola nastoupili hokejisté SHKM bez dvou nejzkušenějších útočníků Peše a Sajdla, kromě nich ale trenérovi chyběli i další důležití hráči základního kádru. Tyto absence byly na ledě hodně znát, a přestože se zeleno-černí díky gólu Michala Venclíka ujali brzkého vedení, vracejí se Hodonínští z Blanska s prázdnou. Domácí totiž skóre pěti zásahy v řadě otočili na svou stranu, snižující trefa Aleše Dufka v závěru utkání už skóre jen kosmeticky upravila.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
24. kolo, sobota 8.2.2020
Dynamiters Blansko HK - SHKM Baník Hodonín
BLA
5:2
(1:1, 3:0, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Šmahel (Král), 21. Šmahel (Král, Berka), 34. Sedláček, 37. Šmahel (Král, Sedláček), 53. Antal (Jílek, Verner) – 4. Venclík (Kuba, Borot), 58. Dufek (Crlík). Rozhodčí: Slavka, Vepřek — Pavel, Zapletal. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 41:28. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
Šenk - Antoňů M. (C), Verner, Pilát, Hanzlík, Sedláček (A) - Kuběna, Jílek, Jakubec, Berka, Grünwald, Král, Antal (A), Šmahel, Majola. Trenér: Marek Antal.
Luner (Zollpriester) - Směřička (A), Crlík, Rákoczy, Veselský, Běhal, Weber - Račický, Dufek (A), Jajcay - Kuba (C), Venclík, Borot - Koubek, Sedlák, Filásek. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu mezi domácím Blanskem a Hodonínem přinesla po jedné brance na každé straně. Skóre utkání otevřeli Drtiči ve 4. minutě. Borot zavezl kotouč do pásma a na opačné straně útočného pásma hledal Kubu, od kterého se puk dostal k osamocenému Michalu Venclíkovi, který z mezikruží prostřelil domácího brankáře.

Dynamiters na sebe nenechali dlouho čekat a zanedlouho se jim podařilo vyrovnat. Blanenští hokejisté sevřeli hodonínskou pětku a tlak v útočném pásmu završil Jiří Šmahel, který překonal Lunera. Ve zbytku periody měli více ze hry domácí a dobrým pohybem si vynutili přesilovou hru. Tu však využít nedokázali.

Nástup do druhé třetiny se vydařil lépe soupeři Hodonína. Nepřesnosti v obraně Baníku využil perfektně Matouš Král, který nahrál k opačné tyči Jiřímu Šmahelovi, a ten se střelou bez přípravy nemýlil. Hokejistům Blanska gól dodal potřebné sebevědomí a Baník musel řešit další problémy v obranném pásmu. Nejprve měl Šmahel dvě obrovské příležitosti ke skórování, které naštěstí pro Drtiče nevyužil. O třetí gól domácích se ale postaral Stanislav Sedláček střelou od modré čáry.

Když se opět dostal hodonínští hokejisté ke slovu, tak Dufka v přečíslení dvou na jednoho vychytal Šenk. Blansko pak z protiútoku udeřilo a Jiří Šmahel si připsal hattrick. Iniciativu v hodonínském útoku pak převzali zadáci Veselský s Rákoczym, ani jeden se ale nedokázal prosadit. Stejně tak v situaci 2 na 1 na druhé straně neuspěl Grünwald.

Třetí třetina začala za stavu 4:1 pro Blansko. Další gól mohl přidat Majola, jenomže trefil pouze Lunera. Aktivnějším týmem byli Dynamiters a nedali Hodonínu šanci s nepříznivým vývojem utkání cokoliv udělat. Drtiči museli čelit přesilovce soupeře, kterou sice ubránili, pak ale přišel další zásah do hodonínské sítě.

Na levém kruhu si počkal Hynek Grünwald a puk umístil přesně k bližší tyči. Další šanci měl na hokejce Král, ale nakonec mu puk utekl z čepele. V poslední pětiminutovce třetiny v přesilové hře Sedlák skóroval, nicméně branka nebyla uznána pro hru vysokou holí. I tak se Drtičům podařilo dát gól, když Aleš Dufek zamířil pod horní tyč od modré čáry. Na nic víc ale nezbyl čas a Baník tak jede domů s porážkou 2:5.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Dnes nás stála body nepovedená druhá třetina. Nemůžeme se vymlouvat na to, že nám chybělo několik hráčů základní sestavy. Prostě nám dnes moc nejely nohy. Ale pro kluky to nebyl snadný zápas. Měli jsme totálně popřehazované útoky i obranné dvojice, spousta hráčů hrála na pozicích, na kterých běžně nehrávají. Soupeř byl ale celý zápas v lepším pohybu a myslím si, že si dnes zasloužil vyhrát.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...