SHKM Baník Hodonín
Střelecké trápení na domácím stadionu trvá, Velmez si odváží všechny body
Střelecké trápení na domácím stadionu trvá, Velmez si odváží všechny body
A-Tým
6.10.2019

Do zápasu třetího kola KLM šli jako favorite hosté z Velkého Meziříčí a trojnásobný finalista z posledních čtyř sezon svou roli na Zimním stadionu Václava Nedomanského potvrdil. Hosté udeřili poprvé v osmé minutě, kdy skóre otevřel David Křenek. Na začátku druhé části Horáci přidali ve hře čtyři na čtyři druhou trefu a vedení hostů v závěru prostřední periody navýšil třetím zásahem Tomáš Střecha. Poslední část žádnou branku nenabídla a šlágr třetího kola KLM skončil výhrou hostů 0:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, neděle 6.10.2019
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
0:3
(0:1, 0:2, 0:0)
VEM
Branky a nahrávky: 8. Křenek (Bula, Střecha T.), 22. Rozmarín (Ambrož, Burian), 36. Střecha T. (Matov, Křenek). Rozhodčí: Grygera – Pavel, Zapletal. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 12:26. Diváci: 352. Průběh utkání: 0:3.
Kotvan (Luner) – Směřička, Crlík, Rýpar, Prčík ml., Veselský, Rákoczy – Lidák, Sajdl (A), Venclík (A) – Tomi, Peš (C), Vacula – Sedlák, Výmola, Novotný. Trenér: Jan Prčík st.
Slavíček (Juda) – Kadela, Ambrož (C), Burian, Vlašín P. (A), Vondráček – Střecha T., Strnad, Střecha F., Pejchal, Matov, Vlašín M., Křenek (A), Hrbatý, Peschout, Rozmarín, Sobotka, Bula. Trenér: Karel Vejmelka.

Komentář k zápasu

Hosté dojeli na jih Moravy ve velké herní pohodě, kterou si přenesli i do dnešního utkání proti Drtičům. Od úvodního buly diktovali tempo hry, zodpovědně bránili a připsali si přesvědčivou výhru nad loňským mistrem ligy. Šlágr kola patřil především gólmanům, maskovaní muži v obou brankovištích předvedli velmi kvalitní výkon.

Na úvodní branku nedělního duelu se čekalo do osmé minuty a nutno podotknout, že byla pro hodonínské hokejisty poněkud nešťastnou. Bula ve spolupráci s Davidem Křenkem dopravil kotouč do prázdné brány za lehce dezorientovaného Kotvana, který na zlomek vteřiny ztratil kotouč z dohledu a poprvé jej lovil z brány. Střelecky byla úvodní třetina vyrovnaná, i proto se šlo do kabin za stavu 0:1.

Po přestávce se hokejisté v modrých dresech naplno chopili kormidla a vypracovali si definitivní tříbrankový náskok, a to i proto, že v průběhu druhého dějství Drtiči vystřelili na hostujícího brankáře Slavíčka pouze dvakrát. Krátce po začátku druhé třetiny se hrálo čtyři na čtyři, tato nestandardní situace svědčila více Velkému Meziříčí, kteří udeřili podruhé.

Domácí s nerozebrali dobře hráče v obranném pásmu, Horáci roztáhli do šířky a následně Ambrož vybídl lahůdkovým pasem Lukáše Sobotku, na nějž zívala jen prázdná brána. Třetí gól byl velmi podobný tomu prvnímu, předcházelo mu ovšem velmi dlouhé střídání třetí formace. Zmatečnou situaci po odrazu od zadního mantinelu vyřešil jemným doklepnutím za brankovou čáru Tomáš Střecha. Následně mohlo být pro Drtiče ještě hůř, Kotvan totiž během hry zlomil svou brankářskou hůl a dlouho chytal bez ní, naštěstí pro domácí se tato situace obešla bez úhony.

Na Jihomoravanech byla znát touha po vstřelení gólu. Jakub Sajdl ve 44. minutě vybojoval trestné střílení, jehož provedení se sám faulovaný o několik sekund později ujal. Několikrát naznačil střelu, jenže hostující gólman Slavíček jej vystál a následnou kličku do forhendu si pohlídal. Světlé momenty měl i mladík Vacula, který se dokázal vtěsnat mezi dva bránící hráče, jeho střela skončila pouze na levém betonu. Několik šancí měli na opačné straně kluziště i hosté, jenže i Kotvan několikrát podržel svůj tým. Hodonínští hokejisté prohráli i druhé domácí utkání a stále čekají na první výhru na vlastním ledě.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Hrajeme s tím, co máme a na co máme. Proti silnému soupeři jsme dnes odehráli maximum, které v dané situaci můžeme odvést.

Karel Vejmelka (Velké Meziříčí):
Věděli jsme velmi dobře, že dnešní utkání tady nebude jednoduché. Na stadion sem chodí hodně lidí a také hokejová úroveň soupeře je velmi dobrá. A že to nebylo jednoduché se také potvrdilo. Podařilo se nám dostat se do vedení, které jsme ve druhé třetině navýšili na rozdíl tří branek a myslím si, že jsme poté byli po hokejové stránce lepší a že jsme měli více šancí. Pokud se vzadu vyskytla nějaká chyba, tak tam byl výborně chytající Zdeněk Slavíček, který nás podržel. Možná jsme měli dát více gólů, na tom musíme trochu zapracovat. Ale myslím si, že naše dnešní vítězství je zasloužené.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...