SHKM Baník Hodonín
Baník v dramatickém závěru uhájil náskok a finále Krajské ligy je srovnáno!
Baník v dramatickém závěru uhájil náskok a finále Krajské ligy je srovnáno!
A-Tým
22.3.2019

Je vyrovnáno! Baník zvládl druhé finálové utkání, ve kterém vedl od první do poslední minuty a srovnal stav série na 1:1. Dvakrát se v dresu Jihomoravanů trefili David Janás a Zdeněk Kučera, po jedné trefě přidali Matěj Chalupa a Marek Lindner. Zeleno-černí v závěru odolali velkému tlaku soupeře a uhájili vedení 6:5, po nešetrném zákroku Filipa Střechy ale Baník nejspíš přišel o svého nejproduktivnějšího hráče Petra Peše.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
FIN2, pátek 22.3.2019
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
6:5
(3:1, 2:3, 1:1)
VEM
Branky a nahrávky: 1. Janás (Polesný), 12. Chalupa (Lidák, Venclík), 19. Lindner (Venclík), 27. Kučera (Sajdl, Směřička), 33. Janás (Polák, Peš), 47. Kučera (Sajdl, Směřička) – 18. Střecha T. (Matov, Křenek), 24. Střecha F. (Peschout, Maštera), 33. Bula (Strnad, Pejchal), 36. Střecha T. (Vlašín P.), 57. Pejchal (Ambrož). Rozhodčí: Blaha, Kovařčík - Halás, Poláček. Vyloučení: 5:3, navíc Střecha F. (VEL) TH. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 30:31. Diváci: 1344. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:5. Stav série: 1:1.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Veselský, Směřička, Lidák, Sedlák, Crlík, Rýpar, Výmola - Polák, Peš (A), Janás - Tomi, Sajdl, Kučera (C) - Venclík, Jajcay, Lindner - Chalupa. Trenér: Jan Prčík.
Šoustal (Juda) - Slabý, Vlašín P., Šerý (A), Kochánek, Burian (C), Ambrož, Šimka, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střecha T. - Pejchal, Bula, Sobotka - Peschout, Střecha F., Maštera - Roupec, Vlašín M., Strnad. Trenér: Karel Vejmelka.

Komentář k zápasu

Do druhého utkání finálové série nastoupili Drtiči stylově. Hned v první minutě šli díky trefě Davida Janáse do vedení a po celý zápas se ho už nevzdali. První dvacetiminutovka byla vyrovnaná, ale Baník byl lepší ve využívání šancí. Ve dvanácté minutě dal gól Matěj Chalupa a bylo to o dvě branky. Ke konci periody o sobě dali vědět také hosté, když se přesně trefil Tomáš Střecha, ale pohotoví Drtiči o pár vteřin později díky Marku Lindnerovi získali dvoubrankové vedení zpět.

Druhý z bratrské dvojice Střechů, Filip Střecha, byl autorem druhé branky Horáků. Stav 3:2 ale vydržel pouze necelé tři minuty. Pak si vzali slovo hodonínští hokejisté a po pěkné akci doklepával za záda hostujícího brankáře puk kapitán Zdeněk Kučera. Z podobné situace navýšil vedení Hodonína v čase 32:18 David Janás a Drtiči už měli pohodlné třígólové vedení. Jenomže HHK předvedlo svou sílu a během necelých tří minut se dotáhlo opět na jednogólový rozdíl.

Téměř okamžitě na pátý gól Hodonína odpověděl svým gólem Jan Bula, který se ocitl úplně sám před Kotvanem a nedělalo mu problém dopravit puk až do sítě. Další gól Velkého Meziříčí přišel z poněkud nenápadné akce, při které Petr Vlašín zavezl puk podél mantinelu do pásma a mezi kruhy našel připraveného Tomáše Střechu, který si udělal prostor ke střele a trefil se do černého.

Hosté si byli vědomi úzkého jednobrankového manka soupeře a snažili se jej za každou cenu smazat. Na začátku třetí třetiny jel sám na Kotvana Peschout, ale nedokázal přesně zakončit. Nakonec to byli Drtiči, jimž se podařilo vstřelit gól a byl to Zdeněk Kučera, který vnesl v čase 47:00 na hodonínské hokejky větší klid.

O pár vteřin později byla Drtičům nabídnuta pětiminutová přesilová hra po nepříjemném zákroku Filipa Střechy na Petra Peše. Početní výhodu ale Drtiči nedokázali využít i kvůli tomu, že o její část přišli kvůli vyloučení hodonínského hráče. Horáci pak vycítili příležitost a zavařili hodonínské obraně. Několikrát byl blízko ke skórování Michal Vlašín, až procedil puk za Kotvana Martin Pejchal. V závěru zápasu se Meziříčí rozhodlo pro hru bez brankáře, ale více gólů v dnešním zápase už k vidění nebylo.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...