SHKM Baník Hodonín
V generálce na ligu nasázeli Drtiči Ostrohu sedm branek
V generálce na ligu nasázeli Drtiči Ostrohu sedm branek
A-Tým
9.9.2018

Generálka na ligu Drtičům vyšla na jedničku! Na ledě Uherského Ostrohu nasázeli svěřenci trenéra Jana Prčíka domácímu týmu sedm branek a Baník tak zakončil přípravu jasnou výhrou.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, neděle 9.9.2018
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
3:7
(1:2, 1:3, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Flora Petr (Stuchlík), 36. Mika (Rauš, Žabčík), 55. Mika (Žabčík) - 2. Směřička (Sajdl, Kučera Z.), 7. Peš (Janás), 27. Kučera Z. (Lidák, Sajdl), 29. Výmola (Peš), 39. Kučera (Crlík), 58. Sajdl, 60. Jajcay. Rozhodčí: Slavka - Smetková, Maloušek. Vyloučení: 13:13. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: neuvedeno. Střely: 35:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.
Valúch (33. Šivel) - Stuchlík, Beneš, Kučera R., Andrýsek, Žabčík, Rauš D., Nevídal - Hendrych, Zalubil, Galuška V. (C), Stránský, Rauš M., Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Ján Valúch.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Rákoczy, Lidák, Směřička, Crlík - Vacula, Peš, Janás - Sajdl, Tomi, Kučera Z. (C) - Jajcay, Lindner, Výmola. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Odvetný zápas mezi Uherským Ostrohem a Hodonínem odstartoval pěkně zhurta. Časomíra ukrojila jen 61 vteřin a brankový rozhodčí poprvé rozsvěcel světlo. Skóre utkání otevřel Dominik Směřička, který nastoupil k vůbec prvnímu utkání v zeleno-černém dresu. Domácí ale dokázali brzy reagovat. V polovině páté minuty se o vyrovnání postaral v přesilovce Petr Flora.

Vedení na stranu hostů ale už o minutu a půl později vrátil kanonýr Petr Peš, jenž také využil početní výhodu, a do kabin tak šli Drtiči s těsným jednobrankovým náskokem. Po změně stran nejprve potrestal faul Davida Rauše kapitán Baníku Zdeněk Kučera, o necelé dvě minuty později zvyšoval už na tříbrankový rozdíl Marek Výmola.

Když v šestatřicáté minutě Vít Mika snížil na 2:4, vypadalo to, že se domácí pokusí nadechnout, ale uklidnění na hodonínskou střídačku vnesl svou druhou dnešní trefou Zdeněk Kučera. Po čtyřiceti minutách tak vedli Hodoňané 2:5.

Poslední třetina dlouho nabízela pouze dvouminutové tresty. Těch sudí Slavka nakonec udělil v celém utkání v součtu málo vídaných šestadvacet. Až pět minut před koncem třetí třetiny se opět začaly rodit góly. Nejprve Vít Mika druhým gólem v utkání vykřesal pro domácí naději, ale tu definitivně uhasil v osmapadesáté minutě šestým gólem Drtičů ve vlastním oslabení Jakub Sajdl.

Tečku za posledním přípravným utkáním udělal vteřinu před vypršením hrací doby sedmým přesným zásahem SHKM Andreas Jajcay. Drtiči tak vyhráli i v odvetě, když na jeho ledě porazili Uherský Ostroh jasně 7:3.

Ohlasy trenérů

Ján Valúch (Uherský Ostroh):
Dnešní zápas se mi těžko hodnotí, protože jsme podali asi nejslabší výkon v celé přípravě. Hráli jsme nedisciplinovaně, měli jsme spoustu vyloučených hráčů. Šance, které jsme si vypracovali, jsme zakončovali těžkopádně a málo důrazně. Největší problém dnes byl, že jsme soupeři nestíhali a nešla nám kombinace.

Jan Prčík (Hodonín):
O posledním přípravném zápase jsme měli trochu jiné představy. Byla tam opět obrovská spousta vyloučení a to na obou stranách. Jediná výhoda byla, že jsme si mohli vyzkoušet hru jak v přesilovce, tak v oslabení.

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...