SHKM Baník Hodonín
Vítězná série zeleno-černých pokračuje, Drtiči doma udolali Brod v prodloužení
Vítězná série zeleno-černých pokračuje, Drtiči doma udolali Brod v prodloužení
A-Tým
6.1.2019

Na deváté vítězství v řadě se hodonínští hokejisté pořádně nadřeli. V první třetině Baník dvakrát vedl, ale hosté pokaždé srovnali. Ve druhé třetině se karta obrátila a dvakrát museli jednobrankovou ztrátu dohánět domácí borci. V poslední dvacetiminutovce se hostům povedlo poprvé odskočit na rozdíl dvou branek a v tu chvíli to s šancemi Baníku na prodloužení vítězné série nevypadalo růžově. Jenže Drtiči zabrali. Nejprve snížili, ve hře čtyř proti čtyřem vyrovnali a v následném prodloužení využili nabídnutou přesilovku a v čase 61:08 vstřelili vítěznou branku.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
18. kolo, neděle 6.1.2019
SHKM Baník Hodonín - HC SPARTAK Uherský Brod
HOM
7:6p
(2:2, 2:2, 2:2 - 1:0)
UHB
Branky a nahrávky: 2. Sedlák (Tomi, Jajcay), 14. Venclík (Polák, Sajdl), 23. Rýpar (Tomi), 38. Crlík (Polák, Sajdl), 48. Janás (Lidák, Peš), 52. Janás (Peš, Tomi), 62. Peš (Směřička, Janás) - 6. Pavlůsek (Mojžíš), 18. Mojžíš, 22. Vaněk (Mikulec, Dvořáček), 31. Surý (Vaculín, Klusák), 45. Bujáček (Klusák), 47. Vaculín (TS). Rozhodčí: Kohoutek - Procházka, Šustr. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Střely: 44:29. Diváci: 578. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6, 7:6.
Zollpriester (50. Luner) - Polesný, Lidák, Směřička, Crlík, Rýpar, Výmola - Kuba (C), Peš (A), Janás - Polák, Sajdl, Venclík - Jajcay, Tomi, Sedlák - Veselský, Novotný. Trenér: Jan Prčík.
Chovanec (Málek) - Vosátko, Gureň (C), Heča, Kužílek, Mojžíš, Tomek, Surý (A) - Bařinka, Budil, Bujáček, Mikulec, Klusák, Vaněk, Podešva, Dvořáček, Vaculín (A), Pavlůsek. Trenér: Zdeněk Kůdela.

Komentář k zápasu

Dnešní utkání bylo pro obě strany důležité. Brod bojuje o pozici do vyřazovacích bojů, Hodonínu naopak jde o to, aby prodloužil vítěznou sérii. A lépe vstup do zápasu vyšel domácím borcům. V čase 1:25 otevřel skóre zápasu Jiří Sedlák a vstřelil svůj vůbec první gól v sezoně. O pár minut později se domácí dopustili nedovoleného zákroku a Spartak přesilovou hru využil po střele Davida Pavlůska.

Drtiči si vzali své vedení zpět ve čtrnácté minutě, kdy se prosadil Michal Venclík. Na tento gól měli hokejisté Uherského Brodu stejnou odpověď, jako na ten předchozí. Také druhá branka hostujícího celku totiž padla v přesilové hře. Spartak měl k dispozici dvojnásobnou početní výhodu. Tu sice využít nedokázal, ale tři vteřiny po jejím skončení a návratu hodonínského hráče na led prostřelil Zollpriestera Pavel Mojžíš, jenž se postaral o srovnání během klasické početní výhody o jednoho muže.

Stejně jako v první periodě, i v té druhé padly celkem čtyři branky. Hosté se dostali v zápase poprvé do vedení ve druhé minutě prostřední části hry. Patrik Vaněk byl hráčem, který poslal puk za hodonínského brankáře potřetí. Necelou minutu však stačilo domácím hráčům, aby vyrovnali. Autorem této branky byl Kamil Rýpar. Přetahovaná pokračovala a na začátku druhé poloviny zápasu zásluhou Dušana Surého hosté opět vedli. Ještě do konce druhé dvacetiminutovky ale dokázal Baník vyrovnat, a to díky Michalu Crlíkovi, který se v přesilové hře nemýlil.

V nastaveném tempu, co se počtu branek za třetinu týče, se pokračovalo i ve třetí třetině. Tentokrát ale Uherský Brod vedl o dvě branky a Drtiči museli ztrátu dohánět. Z řad hostů se mezi střelce zapsali Jan Bujáček a Richard Vaculín, když během ani ne 100 vteřin vsítili tyto branky. Poté se však ke slovu přihlásil David Janás a vzápětí snížil na průběžných 5:6 z pohledu domácích.

V padesáté minutě došlo ke střídání v hodonínském brankovišti. Jakuba Zollpriestera nahradil Ondřej Luner a dochytal zápas za něj. O pár minut později se hodonínští příznivci dočkali vyrovnání. David Janás se prosadil podruhé během krátkého časového intervalu a poslal zápas do prodloužení. V něm měli značnou výhodu domácí hráči, jelikož po pouhých 20 vteřinách hry v nastaveném čase se uherskobrodský Michal Klusák dopustil faulu a jeho tým měl tak o hráče v poli méně. Výsledek zápasu rozlousknul Petr Peš, který v čase 61:08 vstřelil rozhodující branku a zajistil svému týmu jak bonusový bod navíc, tak prodloužení vítězné série na 9 zápasů.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Bylo to první utkání po vánočních svátcích a po delší pauze, ve které jsme chtěli hlavně doléčit šrámy a trochu si odpočinout. Na zápas přišla spousta diváků a i proto mě trochu mrzí, že jsme nepředvedli lepší hru. Padesát minut jsme nehráli náš hokej. V posledních deseti minutách jsme stáhli hru na dvě formace, podařilo se nám srovnat a nakonec jsme v prodloužení zápas otočili. Takhle ale hrát nemůžeme. Nemůžeme si dovolit hrát zápasy na deset hráčů, protože nás to stojí spoustu sil. A to naprosto zbytečně. Musíme hrát naplno každý zápas od začátku a na všechny tři lajny, potom budeme úspěšní. Už se nám to stalo několikrát, že jsme zápas dotahovali a honili na poslední chvilku. Zatím je štěstí nakloněno na naši stranu, ale na to nemůžeme spoléhat. Musíme si to víc pohlídat a hlavně se musíme zlepšit. Fanouškům musíme opět poděkovat za skvělou atmosféru.

Zbyněk Kůdela (Uherský Brod):
Viděli jsme kvalitní a vyrovnané utkání, o čemž nakonec vypovídá i konečný výsledek po šedesáti minutách. Je škoda, že jsme v poslední třetině neudrželi vedení 4:6. Bylo tam ale od soupeře spousta šancí a tyček, my jsme v závěru také nastřelili břevno. Ale takový je prostě hokej. V prodloužení bylo od rozhodčího podle mě trochu nefér za takový zákrok vylučovat a to nakonec rozhodlo zápas.

Výsledky 18. kola

Rosice - Velká Bíteš 2:9
Uherské Hradiště - Uherský Ostroh 4:5sn
Kroměříž - Velké Meziříčí 3:5
Blansko - Březina 4:2
Uničov - Břeclav 3:1
Boskovice - Brumov-Bylnice 2:5
Hodonín - Uherský Brod 7:6pp

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...