SHKM Baník Hodonín
Skvělá práce! Drtiči i díky Janásově hattricku porazili na závěr roku Velkou Bíteš
Skvělá práce! Drtiči i díky Janásově hattricku porazili na závěr roku Velkou Bíteš
A-Tým
22.12.2018

Na bítešském zimním stadionu byla k vidění napínavá bitva, kterou Drtiči zlomili ve svůj prospěch až v samotném závěru. Jihomoravané byli po první třetině o jeden gól pozadu, po čtyřiceti minutách už ale zeleno-černí naopak o gól vedli. Nástup do třetí části vyšel lépe Spartaku, který během dvou minut vstřelil dvě branky, a domácí opět o gól vedli. Závěr ale vyšel Baníku na jedničku. Hosté nejprve v sedmapadesáté minutě vyrovnali a o minutu později vstřelili i vítěznou branku. V závěru pak ještě střelou do prázdné brány pečetili svou osmou výhru v řadě. Hattrickem a pěti body se blýskl David Janás, dvakrát se mezi střelce zapsal Tom Polák.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
17. kolo, sobota 22.12.2018
HC Spartak Velká Bíteš - SHKM Baník Hodonín
VBI
5:7
(2:1, 1:3, 2:3)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Šidák (Novák Ji.), 19. Grmela (Štěpánek, Šidák), 27. Biolek (Šidák, Vaverka), 44. Račický (Biolek, Lang), 46. Račický (Šidák) - 6. Janás (Směřička), 23. Janás (Tomi, Peš), 24. Sajdl (Kučera, Výmola), 34. Janás (Jajcay, Sajdl), 57. Polák (Janás, Peš), 58. Polák (Směřička, Janás), 60. Kučera (Peš). Rozhodčí: Honza - Kozák, Zapletal. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely: 40:54. Diváci: 52. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:7.
Straník (Bartošek) - Rosendorf (A), Šidák A., Novák Ji., Trnka - Bednář, Lang, Biolek, Šidák M. (C), Novák Ja., Michálek, Račický, Vaverka, Štěpánek, Petrčka, Grmela, Touška M. (A), Touška J. Trenér: Zdeněk Pirochta.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Lidák, Výmola, Crlík, Rýpar, Veselský - Tomi, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Sedlák, Polák, Venclík. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Hodonínské hokejisty čekal souboj s Velkou Bíteší, který byl vůbec posledním zápasem v kalendářním roce 2018. První vzájemný duel na hodonínském ledě vyšel lépe Drtičům, kteří zvítězili 4:2. Začátek odvety v Bíteši vyšel lépe domácím hokejistům. V čase 3:23 šli totiž do vedení ve vlastním oslabení zásluhou Matěje Šidáka. Drtiči dokázali zásluhou Davida Janáse v šesté minutě vyrovnat, nicméně v předposlední minutě první části skóroval Jan Grmela a vrátil Velké Bíteši vedení.

Ve druhé třetině se však Drtiči dočkali obratu. Už po 122 vteřinách hry v prostřední části vsítil svou druhou branku v zápase David Janás. Necelé dvě minuty stačily k tomu, aby se trefil Jakub Sajdl, využil tak početní výhodu a poprvé v zápase dostal svůj tým do vedení.

Přesilovou hru se však podařilo zužitkovat i domácím hokejistům. Konkrétně Martinu Biolkovi, který přesnou střelou vyrovnal na 3:3. Poslední slovo ve druhé dvacetiminutovce však měli hosté z Hodonína. Nejlepší střelec týmu, David Janás, zaznamenal hattrick a zajistil Hodonínu vstup do třetí periody s jednobrankovým vedením.

Přetahovaná pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. O vyrovnaný stav se z kraje poslední třetiny se postaral Tomáš Račický. V čase 45:21 se Tomáš Račický prosadil podruhé a dlouho to vypadalo, že si domácí své vedení udrží. Nicméně Hodonín v závěrečných minutách předvedl ukázkový obrat. V 57. minutě mířil do černého Tom Polák. O dalších 70 vteřin později se Tom Polák prosadil znovu. V posledních vteřinách zkusili domácí hokejisté hru bez brankáře, nakonec ale potvrdil vítězství Hodonína do prázdné klece Zdeněk Kučera a Drtiči se tak mohou radovat z osmé výhry v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Hrálo se v uvolněné vánoční atmosféře. Naše vítězství se nerodilo lehce. Chybělo nám hodně hráčů, ale i proto máme na soupisce dvaadvacet jmen a kluci se dobře zastoupili. V první třetině jsme se trochu seznamovali a prali se s podmínkami, které na stadionu panovaly a i proto jsme po dvaceti minutách prohrávali. Ve druhé třetině se naše hra zlepšila a skóre jsme otočili. Bohužel na začátku poslední jsme o vedení přišli, proto jsme hru v závěru stáhli na dvě lajny, což se nám vyplatilo a po krásných kombinacích jsme dali dvě pěkné branky a všechno zpečetil Zdeněk Kučera trefou do prázdné brány. Velké poděkování patří našim skvělým fanouškům, kteří nám fandili od rozbruslení až do závěrečné děkovačky. Chtěl bych popřát vedení klubu, realizačnímu týmu, hráčům, redakci webových stránek a v neposlední řadě všem fanouškům krásné svátky a hodně zdraví do nového roku. Zároveň bych chtěl všechny pozvat na 26. prosince, kdy se od 17:30 „srandamač“ mezi hráči a fanoušky. Budeme všichni moc rádi, když se přijdete pobavit. Chtěli bychom se tímto fanouškům aspoň trošku odvděčit za to, jak nás celou sezonu podporují a pomáhají nám.

Výsledky 17. kola

Brumov-Bylnice – Uničov 8:2
Velká Bíteš – Hodonín 5:7
Březina – Rosice 8:2
Uherský Ostroh – Boskovice 1:4
Břeclav – Blansko 5:4pp
Uherský Brod – Kroměříž 3:5
Velké Meziříčí – Uherské Hradiště 2:1

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...