SHKM Baník Hodonín
Baník po třech porážkách dokázal zabrat, z Uničova vezou Drtiči všechny body
Baník po třech porážkách dokázal zabrat, z Uničova vezou Drtiči všechny body
A-Tým
11.11.2018

Povedlo se! Hodonínští hokejisté po třech nepovedených zápasech opět bodovali. Na výhře na ledě třetího Uničova se nejvíce podílela první formace, zejména pak útočník Michal Kuba. Devětadvacetiletý forvard vstřelil svůj první hattrick v zeleno-černých barvách a na vítězství 6:4 se podílel celkem pěti kanadskými body. Jakub Zollpriester si připsal 23 úspěšných zákroků, včetně toho nejdůležitějšího, kdy 19 vteřin před koncem zápasu chytil za stavu 4:5 trestné střílení domácích.

autor:
Jan Hochman, Josef Můčka
Sdílejte článek
 
10. kolo, neděle 11.11.2018
HC Uničov - SHKM Baník Hodonín
UNI
4:6
(2:2, 0:2, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 11. Sršeň (Korhoň), 13. Žajgla (Dobrý, Paška), 49. Dobrý (Žajgla), 60. Korhoň (Šimo) - 3. Polesný (Peš, Kuba), 8. Kuba (Peš, Janás), 34. Kuba (Polesný, Peš), 35. Jajcay (Vacula), 41. Janás (Kuba, Peš), 60. Kuba (Kučera, Janás). Rozhodčí: Goňa - Krátký, Poláček. Vyloučení: 11:7, navíc Sršeň (UNI) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 27:33. Diváci: 254. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:6.
Sedlář (Pospíšil) - Paška (A), Kolovratník, Fekiač, Murla, Halouska, Navrátil L., Beier, Sršeň, Gerhát, Korhoň, Šimo, Navrátil J., Žajgla (C), Dobrý, Klíč. Trenér: Ondřej Kavulič.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Crlík, Směřička, Tomi, Černohous, Veselský - Kuba, Peš (A), Janás - Sajdl, Jajcay, Kučera (C) - Vacula, Venclík, Chalupa. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Drtiči dnes do Uničova vyjeli s jasným cílem, ukončit nepříznivé třízápasové období bez bodu a odvézt si odtud co nejvyšší bodový zisk. Ke splnění tohoto cíle za celý hodonínský tým nejdříve vykročila první přesilovková lajna, bezmála tři minuty po začátku utkání. David Polesný propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě a Baník se tak dostal do vedení jako první, což vedlo k většímu klidu na hokejkách. Zhruba pět minut poté se střelecky prosadil útočník z první formace, jímž je Michal Kuba a získal tak dvoubrankový náskok pro svůj tým.

V polovině první třetiny přišel z hodonínské strany menší útlum, což vedlo k faulu nováčka v týmu SHKM Víta Černohouse. V této početní výhodě se o ztrátu hodonínského dvoubrankového náskoku postaral domácí útočník Tomáš Sršeň. Téměř minutu a půl nato srovnal krok s Hodonínskými kapitán uničovského celku Petr Žajgla, a tak se do kabin před druhou periodou odcházelo za vyrovnaného stavu.

Prostřední část nabídla nejskromnější brankový příděl, a to vždy jen na jedné straně kluziště. Druhá dvacetiminutovka začala z obou stran velmi opatrně. V čase 33:53 přespříliš velkou opatrnost prolomil a vrátil Drtičům vedení Michal Kuba, jenž se postaral o využití hodonínského přečíslení. O minutu později vrátil hodonínskému týmu dvoubrankové vedení centr druhé útočné formace Andreas Jajcay. Tento stav si Baník již do konce druhé třetiny pohlídal, a proto do té třetí mohli hráči nastoupit s chladnější hlavou.

Sedmatřicet vteřin po začátku závěrečné dvacetiminutovky se Drtiči uchýlili k tříbrankovému rozdílu, o který se postaral David Janás po kombinaci s Petrem Pešem a Michalem Kubou. V čase 48:49 domácí snížili na rozdíl dvou branek díky přesné trefě Tomáše Dobrého. A o deset minut později, tedy v devětapadesáté minutě začala pro Drtiče noční můra.

Nejprve v čase 59:26 snížil uničovský Lubomír Korhoň. O pár vteřin později unikl Hodonínským do brejkové situace opět Lubomír Korhoň, jenž byl nedovoleným zákrokem, o který se postaral Michal Kuba, zastaven, a tedy v čase 59:41 bylo nařízeno trestné střílení. Pro Baník tahle poslední minuta byla opravdu kritická, mohli tak přijít o vítězství v základní hrací době a i o cenné body do tabulky. Naštěstí pro Drtiče trestné střílení nebylo proměněno zásluhou hodonínského Jakuba Zollpriestera. Hodonínští si tak mohli oddechnout a jejich vítězství za tři body potvrdil sedm vteřin před koncem utkání Michal Kuba, jenž střelou do prázdné domácí branky dokonal svůj hattrick v tomto utkání a Drtiči si tak připisují veledůležité body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Ondřej Kavulič (Uničov):
Bylo vidět, že dnes proti sobě nastoupily dva mančafty, které chtějí a umí hrát hokej. Zápas rozhodly dvě na velké individuální chyby, po kterých jsme dostali góly na 2:3 a 2:4. To se nám nesmí stávat. My jsme hráli v trochu okleštěné sestavě, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Gratuluji soupeři ke třem bodům a věřím, že se v příštím zápase zase vrátíme na vítěznou vlnu.

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes to byl těžký zápas. Museli jsme do obrany nasadit dva čistokrevné útočníky a Kuba Tomi i Víťa Černohous, který nastoupil do prvního zápasu v sezoně, to zvládli velmi dobře. Důležité bylo, že jsme ve druhé třetině opět odskočili na rozdíl dvou branek a na začátku třetí části jsme to potvrdili pátým gólem. Závěr jsme si proti silnému a zkušenému soupeři zbytečně zkomplikovali a devatenáct vteřin před koncem nám body zachránil Kuba Zollpriester, který chytil trestné střílení.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...