SHKM Baník Hodonín
Trápení A-týmu pokračuje, Baník nestačil na Ostroh a prohrál potřetí za sebou
Trápení A-týmu pokračuje, Baník nestačil na Ostroh a prohrál potřetí za sebou
A-Tým
4.11.2018

Ani v derby na ledě Uherského Ostrohu neprolomili hodonínští hokejisté výsledkovou mizérii posledních týdnů. Rozhodující chvíle utkání přišla na začátku druhé části, kdy domácí za stavu 2:1 dokázali dvakrát během šestadvaceti vteřin překonat hodonínskou obranu. Drtiči do přestávky snížili na rozdíl dvou branek, ale to bylo málo. Ostrožané si v poslední třetině vedení pohlídali a pátou trefou zpečetili své vítězství.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
9. kolo, neděle 4.11.2018
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
5:2
(2:1, 2:1, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 8. Zalubil (Beneš), 15. Flora (Rauš, Andrýsek), 26. Mika (Beneš), 26. Mika (Zalubil), 47. Flora (Galuška) – 13. Kuba (Rákoczy), 32. Rákoczy (Janás, Peš). Rozhodčí: Šiška – Kociňák, Šmíd. Vyloučení: 10:7 navíc Stránský (UHO) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 27:30. Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Valúch (Lekeš) – Stuchlík, Vaněk, Kučera R., Andrýsek, Žabčík, Rauš D., Nevídal – Zalubil L., Zalubil J., Beneš, Galuška V., Stránský, Rauš M., Machálek, Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Alois Miklík.
Luner (26. Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Směřička, Crlík, Veselský, Lidák - Kuba, Peš (A), Janás - Sajdl, Tomi, Kučera (C) - Chalupu, Jajcay, Venclík - Vacula. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Drtičům se po dobrém startu do soutěže přestalo dařit. Po dvou prohrár v řadě s týmy Velkého Meziříčí a Blanska narazili i potřetí, tentokrát v Uherském Ostrohu, kterému však od úvodních kol patří první, respektiva druhá příčka v tabulce. V derby mezi Ostrohem a Hodonínem šli v osmé minutě domácí Ostrožané do vedení. Prosadil se Jakub Zalubil, jenž otevřel skóre zápasu. Ve třinácté minutě už ale bylo srovnáno poté, co v přesilové hře přesně zamířil Michal Kuba a prostřetil domácího brankáře. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho.

V čase 14:59 skóroval Pavel Flora, jenž rozvlnil síť za Lunerem podruhé a zajistil svému týmu jednobrankový náskok, se kterým se nastouúilo ke hře na začátku druhé třetiny. Kritickým momentem zápasu byly dvě rychlé branky domácího týmu. V čase 25:13 totiž navýšil vedení Uherského Ostrohu na 3:1 Vít Mika. Stejný hráč po vstřelené brance zůstal na ledě a prakticky rozhodl z dalšího střídání. O šestadvacet vteřin později už Drtiči ztráceli na Ostroh tři branky a zároveň Vít Mika pustil do hry Zollpriestera, který v hodonínském brankovišti střídal Lunera.

Do konce druhé periody se ještě podařilo Drtičům snížit. Jeden ze zkušených borců z řad Hodonína, Robert Rákoczy, si připsal do statistik bod za přesnou střelu po souhře první hodonínské pětky. Poslední branka zápasu padla v první polovině třetí třetiny. Jejím autorem byl Pavel Flora, jenž vystřelil Uherskému Ostrohu výhru 5:2. Drtiči se tak posouvají na páté místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Myslím si, že dnešní utkání bylo pro diváky hodně atraktivní. Zápas se rozhodl ve druhé třetině, kdy jsme dostali v rychlém sledu dvě branky na 3:1 a vzápětí na 4:1. Pak jsme zase naháněli výsledek, ale marně. Klukům nemůžu nic vyčíst. Bojovali od první do poslední minuty. V závěru už tam byly emoce a hodně vyloučených.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...