SHKM Baník Hodonín
Baník si připisuje cennou výhru nad lídrem tabulky!
Baník si připisuje cennou výhru nad lídrem tabulky!
A-Tým
30.9.2018

Drtiči napravili nepovedený zápas v Kroměříži, v duelu s vedoucí Velkou Bíteší předvedli disciplinovaný a trpělivý výkon. Drtiče nesrazila ani ztráta dvoubrankového vedení. Baník poslala do vedení na konci první, respektive na začátku druhé třetiny dvojice Petr Peš - Jakub Tomi, za hosty ale dvakrát kontroval Račický a do poslední periody se šlo za nerozhodného stavu 2:2. Vítězství pro zeleno-černé barvy v poslední třetina zařídil Michal Kuba, který nejprve poslal Baník do vedení a o chvíli později vstřelil i pojišťující čtvrtou branku.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
4. kolo, neděle 30.9.2018
SHKM Baník Hodonín - HC Spartak Velká Bíteš
HOM
4:2
(1:0, 1:2, 2:0)
VBI
Branky a nahrávky: 18. Peš (Janás, Směřička), 22. Tomi (Kučera, Sajdl), 48. Kuba (Peš), 53. Kuba (Janás, Rákoczy) - 24. Račický (Biolek), 35. Račický (Bednář, Šidák A.). Rozhodčí: Sofka - Olšar, Nikl. Vyloučení: 3:9, navíc Florek (VBI) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 37:39. Diváci: 423. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Rákoczy (A), Lidák, Směřička, Crlík, Veselský - Kuba, Peš (A), Janás - Sajdl, Tomi, Kučera (C) - Jajcay, Venclík, Sedlák - Výmola, Chalupa, Lindner. Trenér: Jan Prčík.
Alexa (Bartošek) - Pernický, Grman, Rosendorf (A), Šidák A., Novák, Trnka - Bednář, Biolek, Šidák M. (C), Michálek, Račický, Florek, Štěpánek, Petrička, Grmela. Trenér: Zdeněk Pirochta.

Komentář k zápasu

Hráči A-týmu SHKM Hodonín chtěli napravit prohru z minulého zápasu proti Kroměříži, ale s Velkou Bíteší je nečekalo vůbec nic jednoduchého. Spartak si v dosavadním průběhu ligy připsal tři výhry a držel se na čele tabulky. Na Baník čekal těžký zápas, což se projevilo už v průběhu první třetiny. Její průběh byl velmi vyrovnaný, mírně navrch měli hostující hráči. Tento fakt však v osmnácté minutě popřel centr prvního útoku Petr Peš, jemuž se podařilo překonat brankáře Alexu po dobrém pasu Davida Janáse. Drtiči šli tak do druhé dvacetiminutovky s náskokem 1:0.

Začátek druhé periody nahrával hráčům SHKM do karet. Po třech minutách se střelecky prosadil Jakub Tomi, jenž zakončoval spolupráci celé druhé formace domácího celku. Hráči Velké Bíteše následně zatlačili svého soupeře, který začal otevírat okénka v obraně. Jednoho takového zaváhání využil Tomáš Račický, kterému se povedlo překonat Jakuba Zollpriestera v kleci SHKM Hodonín. Hráči Spartaku se dále hnali za vyrovnáním, které nakonec opravdu přišlo. I v druhé akci ústící v branku hostujícího týmu hrál hlavní roli Tomáš Račický a zápas byl tak vyrovnán.

Drtiči ukázali na začátku třetí dvacetiminutovky aktivnější hru a měli mírně navrch, zápas se však stále přeléval ze strany na stranu. Tak tomu bylo až osmačtyřicáté minuty, kdy se podařilo Michalu Kubovi, po přihrávce Petra Peše, překonat brankáře soupeře. Spartak tak musel dohánět jednogólové manko. Vzápětí však přišel další zápas hodonínské první formace, tehdy když Michal Kuba podruhé prostřelil brankáře Alexu. Hodoňané předvedli do konce třetiny velmi zodpovědný defenzivní výkon a připsali si důležité tři body do ligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Dnešní vítězství se rozhodně nerodilo snadno. V současné chvíli máme docela velký problém s proměňováním i těch nejvyloženějších příležitostí. Naopak jsme se zase dopustili chyb a otevřeli jsme za stavu 2:0 okýnka do obrany, což soupeř dokázal potrestat a dostal se tak zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme dali dvě branky a v závěru jsme si to pohlídali. Musíme se ale vyvarovat těch hluchých míst a musíme hrát, stejně jako nás povzbuzují fanoušci, celý zápas, od začátku až do konce. Fanouškům bych chtěl vyseknout velkou pochvalu, protože nám i soupeři připravili skvělou atmosféru.

Zdeněk Pirochta (Velká Bíteš):
Bylo to vyrovnané utkání. Bohužel zápas ovlivnily zkraty rozhodčího. Tak se nedá hrát hokej. Nesvádím to ale jen na rozhodčí. Domácí v závěru dali více branek a zaslouženě vyhráli.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...