SHKM Baník Hodonín
Baník zaspal v Kroměříži první třetinu a poprvé v sezoně prohrál
Baník zaspal v Kroměříži první třetinu a poprvé v sezoně prohrál
A-Tým
26.9.2018

První porážku musela dnes v podvečer zkousnout družina trenéra Jana Prčíka. Na kroměřížském stadionu nevyšla Jihomoravanům první dvacetiminutovka, po které domácí tým vedl 4:1. I když ve druhé a zejména ve třetí třetině Drtiči svého soupeře tlačili, na body to dnes nestačilo.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, středa 26.9.2018
HK Kroměříž - SHKM Baník Hodonín
HKK
7:4
(4:1, 1:1, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Zavřel (Vaněk, Jergl), 13. Kudlička (Apolenář, Hubík), 16. Merta (Jelínek, Vávra), 18. Merta (Vávra, Jergl), 34. Zavřel, 42. Šťastný D. (Zavřel), 51. Murín (Šťastný R., Jelínek) - 6. Janás (Rákoczy), 26. Kučera (Sajdl), 44. Kučera (Tomi), 51. Janás (Jajcay, Kuba). Rozhodčí: Vepřek - Husák, Viskot. Vyloučení: 3:4, navíc Kudlička (KRO) 10 minut, Peš (HOM) OK. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 37:32. Diváci: neuvedeno. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4.
Fajgl (Svoboda) - Osina (A), Vávra, Jergl, Šťastný R., Paksi, Andrysek - Zavřel, Jelínek, Murín (C), Merta, Vaněk, Brada, Apolenář, Laciga, Kudlička, Šťastný D., Hubík. Trenér: Zdeněk Bečka.
Luner (20. Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Tomi, Lidák, Veselský, Crlík - Kuba, Peš (A), Janás - Sajdl, Venclík, Kučera (C) - Chalupa, Jajcay, Sedlák - Vacula. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Ve třetím kole našli Drtiči svého přemožitele. V začátku utkání však byli Hodonínští lepším mužstvem. Připravili si několik šancí, z nichž pramenil gól Davida Janáse, který z předbrankového prostoru poslal puk za záda brankáře Fajgla. Tohle byl signál pro domácí, aby zabrali a přizpůsobili se hře soupeře. To se jim podařilo víc než dobře. Kroměříž se dopracovala k vyrovnávajícímu gólů, který přišel z hokejky Patrika Zavřela. To domácí tým nakoplo a od té doby v první dvacetiminutovce dominoval.

Ve třinácté minutě se na levé straně uvolnil Vojtěch Kudlička a svůj projektil umístil k bližší tyči. To už domácí hráči byli naladění na gólové vlně. Důraz před brankovištěm uplatnil Milan Merta a dotlačil puk za Lunerova záda. O dvě minuty později se Milan Merta prosadil ještě jednou, čímž ukončil druhou třetinu a zajistil střídání brankářů na hodonínské straně.

Kroměříž měla po dvaceti minutách tříbrankový náskok. Druhá perioda přinesla vyrovnanější hru a Baník opět okupoval útočné pásmo, z čehož pramenila branka kapitána Zdeňka Kučery. Víc než na dvoubrankový rozdíl se ale hodonínským hokejistům nepodařilo Kroměříži přiblížit. Naopak domácí ještě ve druhé části hry vstřelili další branku a opět odskočili svému soupeři na rozdíl tří gólů. Konkrétně Patrik Zavřel rozvlnil hodonínskou síť popáté a připsal si svou druhou trefu v utkání. To už běžela čtyřiatřicátá minuta zápasu a v následující minutách druhé třetiny už se skóre neměnilo.

V závěrečné části hry se Hodonínští ještě pokusili o zvrat zápasu. Více se drali do útoku a vymysleli několik pohledných kombinací, většinu z nich však pochytal kroměřížský brankář. Naopak Kroměříž přidala již šestý zářez, když se trefil Denis Šťastný. V zápětí ale Hodonín snížil zásluhou Zdeňka Kučery a skóre bylo 6:3. V jednapadesáté minutě obstaral poslední branku svého týmu Lubomír Murín, na což ještě v téže minutě reagoval David Janás. Na víc už se ale Drtiči nezmohli, a tak Hodonín odjíždí z Kroměříže s prázdnou po prohře 4:7.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Bečka (Kroměříž):
Hodonín má velice kvalitní mužstvo. My jsme měli v první třetině celkem štěstí na to, že se nám podařilo proměnit de-facto všechny gólové šance. Hodonín měl taky šance, ale na rozdíl od nás je nedokázal proměnit. My jsme dali gól prakticky ze všeho, na co jsme sáhli. Druhá třetina byla vyrovnaná a ve třetí třetině a zejména v jejím závěru soupeř tlačil, ale my jsme dokázali náskok udržet. Díky tomu, že jsme měli tříbrankový náskok, tak jsme mohli jít do závěru klidnější.

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes nám utekla první třetina a od toho se pak odvíjel celý zápas. Po přestávce jsme se snažili něco změnit, dostávali jsme se i do šancí, ale často jsme je řešili hodně křečovitě. V celém zápase nám scházel klid a lehkost v zakončení. Soupeř byl po celý zápas hodně houževnatý a velmi dobře jim zachytal brankář.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...