SHKM Baník Hodonín
Tomu se říká premiéra jako hrom! Drtiči doslova přejeli Hradiště
Tomu se říká premiéra jako hrom! Drtiči doslova přejeli Hradiště
A-Tým
15.9.2018

Drtiči Drtili! V zahajovacím utkání ligového ročníku nastoupila Prčíkova družina na led hradišťského stadionu. Domácí tým, který nastoupil jen se dvanácti hráči do pole, držel s hosty krok jen v prvních čtrnácti minutách. Pak Baník rozpoutal střelecké manévry, na kterých se podílelo devět různých střelců v zelených dresech. Hattrickem se na demolici Hradiště podílel David Janás, Petr Peš zaznamenal šest kanadských bodů.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, sobota 15.9.2018
HC Uherské Hradiště - SHKM Baník Hodonín
UHH
2:14
(0:3, 1:8, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Burša (Nohál), 57. Kršjak - 9. Peš (Kučera), 14. Venclík (Sajdl), 19. Janás (Směřička, Peš), 21. Jajcay (Janás), 28. Janás, 31. Jajcay (Peš, Janás), 35. Sajdl (Kučera, Venclík), 36. Crlík (Peš), 36. Polesný (Jajcay, Peš), 37. Sajdl (Kučera, Venclík), 39. Janás (Peš, Jajcay), 57. Kučera (Sajdl), 57. Tomi (Kučera, Venclík), 59. Polesný (Směřička, Svoboda). Rozhodčí: Grygera - Halás, Prokš. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Střely: 19:41. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:13, 2:13, 2:14.
Oharek (27. Hubáček) - Hamrlík, Hrabec, Kojecký, Fridrich, Lažek (A) - Forman, Burša, Kotačka (C), Nohál, Kršjak, Haničinec, Červenka (A). Trenér: Zdeněk Čech.
Zollpriester (50. Hanáček) - Polesný, Směřička, Tomi, Lidák, Výmola, Crlík - Jajcay, Peš (A), Janás - Sajdl (A), Venclík, Kučera (C) - Chalupa, Vacula, Lindner - Svoboda. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

První soutěžní utkání, ač tomu výsledek zápasu nenapovídá, začalo opatrně. Na první branku zápasu si muselo sto dvacet přítomných fanoušků počkat do deváté minuty. Domácí tvořili hru v útočném pásmu, nicméně přišli o puk a parádní souhru s Kučerou zakončil Petr Peš a otevřel střelecké konto utkání. Na něj navázal o pět minut později Michal Venclík, jež svůj první start za Drtiče posvětil brankou. Do konce první třetiny Hodonín skóroval ještě jednou, a to v podání Davida Janáse, který přesnou trefou poslal svůj tým do vedení 3:0.

Druhá třetina byla vskutku produktivní a padlo v ní hned devět branek. V úvodní minutě druhé dvacetiminutovky přidal další trefu Andreas Jajcay, nicméně ještě v téže minutě snížil za domácí Petr Burša, který se jako první prosadil z týmu Uherského Hradiště. Od té doby se v téhle třetině trefovali už jen hosté. V osmadvacáté minutě se prosadil v oslabení David Janás, o trři minuty později Andreas Jajcay.

V rozmezí 35. až 39. minuty se Drtiči trefili hned pětkrát. Svou první branku vstřelil Jakub Sajdl, jeho následoval pěknou střelou do horního růžku Michal Crlík. Pro svou první trefu si mezi kruhy sjel také David Polesný a o desátou branku Hodonína a také svůj druhý gól v dnešním utkání se postaral Jakub Sajdl. Druhou dvacetiminutovku uzavřel David Janás, který zároveň vsítil hattrick.

Třetí třetina se dlouho hrála bez gólů. Ty začaly padat až od 57. minuty zápasu. Domácího brankáře překonal hodonínský kapitán Zdeněk Kučera, načež se ani ne o půl minuty později trefil Jakub Tomi. Domácí našli odpověď třináct vteřin po tomhle zásahu a podruhé v zápase skórovali. Druhým střelcem Hradiště se stal Peter Kršjak. Poslední slovo však měli hodonínští hokejisté. Čtrnáctou a poslední trefu obstaral David Polesný, Drtiči tak vkročili do sezony jasným vítězstvím 14:2.

Premiéru v mužském týmu si odbyl teprve šestnáctiletý brankář Petr Hanáček, který do hodonínského brankoviště nastoupil na posledních deset minut zápasu.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Čech (Uh. Hradiště):
Nastoupili jsme jen ve dvanácti lidech, protože máme spoustu zraněných a nemocných. Hodonín ukázal, že má kvalitu a že bude patřit k favoritům soutěže. To, že jejich dvě pětky pravidelně hrály několik let špičku druhé ligy, to musí jít vidět a nakonec se to ukázalo. V rozhodujících situacích si dokázali dát kotouč přesně na hokejky a zakončit. Kdežto my jsme byli v koncovce bezzubí. Na druhou stranu, dnes nám prostě chyběla síla. V deseti lidech proti takovému mužstvu se hraje těžko.

Jan Prčík (Hodonín):
Nečekali jsme, že to bude tak snadný zápas. Už na rozbruslení jsme ale viděli, že soupeř má jen dvě celé pětky a ani zdaleka nebude v kompletním složení. Druhá třetina zápas definitivně zlomila. Hráči dodržovali taktické pokyny a hlavně jsem hráče nabádal k tomu, aby hráli celý zápas naplno a to také splnili. Tomu nakonec odpovídá také výsledek. Musíme se ale dál soustředit na příští zápasy, tak snadná všechna utkání určitě nebudou.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...