SHKM Baník Hodonín
Valentýnské jihomoravské derby pro Baník! Zeleno-černí oplatili Technice do puntíku domácí porážku a vezou domů tři body!
Valentýnské jihomoravské derby pro Baník! Zeleno-černí oplatili Technice do puntíku domácí porážku a vezou domů tři body!
A-Tým
14.2.2024

I napočtvrté v letošní sezoně platilo, že v derby mezi Baníkem a Technikou se ze všech bodů radovalo hostující mužstvo. Svěřenci trenéra Bachánka v moravské metropoli nastoupili i dnes v hodně okleštěné sestavě, přesto zeleno-černí byli po většinu zápasu lepším a nebezpečnějším mužstvem. Drtiči si před početnou skupinou svých fanoušků, kteří týmu v Brně vytvořili domácí prostředí, vypracovali velké množství šancí, ze kterých vytěžili čtyři přesné zásahy z holí Matěje Nováka, Davida Polesného a dvougólového Matěje Macha. Domácí našli recept na Pitáka až dvanáct minut před koncem a sebrali tak hodonínskému golmanovi šanci na druhou nulu. Baník zcela po zásluze porazil Techniku 4:1 a připsal si do tabulky veledůležité body, které jej už sedm kol před koncem hodně přiblížily k jistotě účasti v letošních vyřazovacích bojích.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
37. kolo, středa 14.2.2024
TECHNIKA HOCKEY BRNO - SHKM Baník Hodonín
VSK
1:4
(0:1, 0:0, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 48. Čermák (Masař, Vach) - 7. Novák (Bílek, Matěj), 45. Polesný (Bachánek, Zaychik), 47. Mach (Bachánek, Polesný), 60. Mach (Piták). Rozhodčí: Škach - Kučera T., Viskot D. Vyloučení: 7:6, navíc Handl (TEC) 5+OK, Novák (HOM) OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely: 31:31. Diváci: 158. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Šurý (Nešpůrek) - Holík, Kališ, Úlehla, Dufek, Vašíček, Kubica, Fajmon - Martinec, Pospíšil (A), Harmim - Pigl T., Bartes, Masař - Čermák, Staněk, Vach - Benýšek (C), Račický, Handl. Trenér: Martin Stloukal.
Piták (Dolíška) - Polesný, Stuchlík, Sedláček, Švejda, Bílek, Rauš (A) - Hložánek, Luža, Krejčí (A) - Matěj, Mach, Novák (C) - Bachánek, Zaychik, Laciga - Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Důležité vítězství. Podali jsme dnes velmi dobrý výkon v obraně, kde jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Dávali jsme puky rychle ven z pásma a hrozili jsme z rychlých protiútoků. Už v první třetině jsme si vypracovali hodně příležitostí, ale je výborně zachytal Michal Šurý, kterému jsme dali jen jeden gól po tečované střele. Ve druhé třetině jsme domácí k ničemu nepustili a je možná jen trochu škoda, že jsme neproměnili některé z velkých šancí, které jsme měli. Mohli jsme po čtyřiceti minutách mít klidně větší než jen jednogólový náskok. V poslední třetině jsme dál hráli svou hru, tlačili jsme se do brány a šli jsme si za vítězstvím. Dali jsme druhý krásný gól, pak v přesilovce další a tím jsme se uklidnili. Pak jsme předvedli snad jedinou chybu v celém zápase, po které Dominik přišel o nulu, což je škoda, ale závěr jsme si pohlídali a v powerplay jsme přidali čtvrtou branku. Zápas jsme odbojovali a kluci, i přesto, že máme skoro dvě pětky na marodce, odehráli výborné utkání a zaslouženě bereme všechny body. Od Pityho až po posledního útočníka si všichni zaslouží velkou pochvalu. Chtěl bych poděkovat i fanouškům, kteří za námi přijeli. Fandili nám celý zápas, moc nám pomohli a je moc fajn hrát venku a mít přitom na v publiku 80 % fanoušků na své straně.

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...