SHKM Baník Hodonín
Konečně! Baník porazil v prodloužení Velké Meziříčí a poprvé v sezoně získává jeho skalp
Konečně! Baník porazil v prodloužení Velké Meziříčí a poprvé v sezoně získává jeho skalp
A-Tým
11.1.2023

Hokejisté Baníku vybojovali v utkání 28. kola východní skupiny 2. ligy velmi cenné dva body. Vítězství se ale nerodilo lehce, opět se potvrdilo, že duely Baníku s Horáky z Velmezu jsou velmi vyrovnané. Baník poslal v polovině první části do vedení Matěj Charvát, hosté ale v půli zápasu srovnali krok. Za nerozhodného stavu tak utkání dospělo až do nastaveného času, který utnul po devatenácti vteřinách Aleš Dufek, který rozhodl o tom, že slovácký celek poprvé v sezoně udolal houževnatého soupeře.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
28. kolo, středa 11.1.2023
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
2:1p
(1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
VEM
Branky a nahrávky: 9. Charvát (Romančík, Polesný), 61. Dufek (Vyrůbalík, Charvát) - 31. Burian (Doležal). Rozhodčí: Ivan Čunočka - Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 36:25. Diváci: 750. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Dolíška (Zollpreister) – Vyrůbalík, Rauš, Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Kališ, Němec - Romančík, Dufek, Charvát - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Sajdl (C), Matějka, Krejčí - Bartes, Bořuta, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.
Slavíček (Štourač) – Hort, Trnka, Slabý, Střecha L., Vlašín (A), Ambrož (C), Báňa, Buchal – Maštera, Křenek (A), Hrnčíř, Burian, Střecha T., Broža, Kuba, Vedral, Střecha F., Doležal, Juráň, Švejda. Trenér: Štěpán Oberreiter.

Komentář k zápasu


První minuty zápasu patřily hostům, kterým do tlaku pomohla i brzká přesilovka. Obrana Baníku však byla pozorná a Horáky do žádné velké šance nepustila. Domácí následně hru vyrovnali a v polovině deváté minuty i otevřeli skóre. Kotouč se po ose Polesný – Romančík dostal až k Matěji Charvátovi, který svůj nájezd zakončil přesně pod horní tyčku.

V pětadvacáté minutě měl druhou branku Baníku na hokejce Sajdl, na kterého zívala úplně prázdná brána, ale hostující golman zákrokem večera tutovku domácího kapitána zneškodnil. A tak v polovině utkání udeřil na druhé straně. Domácí obrana dala až příliš prostoru zakončujícímu Viktoru Burianovi, který trefil přesně levý horní růžek Dolíškovy branky a bylo vyrovnáno.

Ve dvaapadesáté minutě přišel zlomový moment utkání. Nejprve byl za podražení vyloučen Peš, následně sudí pustil jasné držení hole Charváta, aby o pár vteřin poslal přísně domácí do tří za faul Rauše. Baník ale kritickou situaci zvládl a dlouhé oslabení přečkal bez inkasované branky.

Na konci pětapadesáté minuty napřáhl v jízdě z pravého kruhu Romančík, jeho bomba ale orazítkovala jen pravou tyč hostující branky. V sedmapadesáté minutě se naopak naskytla dvojnásobná početní výhoda pro domácí, ale ani zeleno-černí velkou šanci rozhodnout zápas nevyužili.

Zápas tak za stavu 1:1 dospěl až do prodloužení. To trvalo jenom devatenáct vteřin. Hned z první akce totiž padl vítězný gól. Vyrůbalík výborně odlákal obránce, čímž uvolnil prostor Aleši Dufkovi a ten ukončil šestizápasové čekání na gól.

Baník porazil Velké Meziříčí poprvé v sezoně a přiblížil se postupové osmičce. O další důležité body bude Bachánkova parta bojovat už v sobotu14. ledna, kdy opět doma přivítá silný celek z Kopřivnice.


Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 071, 1. cena: 035, 2. cena: 013, 3. cena: 160, 4. cena: 130, 5. cena: 036, 6. cena: 005, 7. cena: 033, 8. cena: 129.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...