SHKM Baník Hodonín
Dva přesilovkové góly pomohly utnout dlouhé čekání! Baník porazil Hanáky a bere tři body!
Dva přesilovkové góly pomohly utnout dlouhé čekání! Baník porazil Hanáky a bere tři body!
A-Tým
28.10.2019

Konečně! Baník doma po dlouhé době dokázal skórovat a také bodovat. Po téměř 190 minutách ukončil čekání na domácí gól nejlepší střelec Baníku Jakub Sajdl, který poslal zeleno-černé ve 33. minutě do vedení. Hosté ale v poslední minutě druhé části srovnali a bylo zaděláno na velké drama. Rozuzlení nakonec nabídla sedmapadesátá minuta, kdy po deseti vteřinách využil přesilovku kapitán Petr Peš, který vstřelil druhý a jak se nakonec ukázalo i vítězný gól Baníku.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
7. kolo, pondělí 28.10.2019
SHKM Baník Hodonín - HK Kroměříž
HOM
2:1
(0:0, 1:1, 1:0)
HKK
Branky a nahrávky: 33. Sajdl (Směřička, Peš), 57. Peš (Sajdl, Směřička) – 40. Merta (Hradil). Rozhodčí: Brzobohatý – Paulík, Strýček. Vyloučení: 6:3, navíc Kudlička (KRO) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 26:23. Diváci: 354. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička, Crlík, Rýpar, Weber, Veselský, Sedlák – Lidák, Sajdl (A), Venclík – Kuba (A), Peš (C), Tomi – Chalupa, Borot, Vacula – Výmola, Šenk. Trenér: Jan Prčík st.
Fajgl (Svoboda) – Šťastný (A), Osina, Nesrsta, Andrýsek – Jelínek (C), Zavřel, Vaněk, Kudlička, Hubík, Světlík, Morev, Knápek, Hradil, Merta, Kristek, Gazda (A). Trenér: Marek Rožnovják.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté vstoupili do utkání aktivně, hned v první minutě hry mohli vést 1:0. Kuba dostal na útočné modré čáře přesnou přihrávku do hole a uháněl sám na Fajgla, jenže se proti hostujícímu gólmanovi utopil v kličkách. Krátce poté předvedli učebnicovou rotaci v rohu kluziště Sajdl s Pešem a výsledkem byla dobrá pozice pro Směřičku, jenže jeho rána rozvlnila síť pouze z boční strany.

V patnácté minutě viděli diváci další tutovku Drtičů, když dostal do prostoru mezi kruhy nabito obránce Rýpar. Proti jeho dělovce zasáhl kroměřížský brankář výborně a zneškodnil ji levým ramenem. Domácí byli v první třetině jasně lepším týmem, to dokumentovala pohledná individuální akce Lidáka. Mladý univerzál v hodonínském dresu ladně přešel přes dva obránce a vybídl ke skórování Borota od levého mantinelu, ale tomu se puk při střele svezl z hole.

Hanáci dali po přestávce zapomenout na matný výkon z úvodní dvacetiminutovky, zpřesnili hru a vypracovali si několik zajímavých příležitostí. Junior Kudlička využil Rýparova zaváhání v rozehrávce, následně však narazil na pozorného Kotvana. Hodonínský obránce svou chybu odčinil jen o několik okamžiků později. Rychlonohý útočník Merta dostal perfektní průnikovou přihrávku, jenže Rýpar hbitě přistoupil k hostujícímu forvardovi a zblokoval jeho střelu.

Na gól se v Hodoníně čekalo do času 32:58, v němž hráči Baníku proměnili přesilovou hru. Směřičkovi se nepovedla střela od modré čáry, navzdory tomu ale nezazmatkoval. Stáhl si kotouč na hůl, našel Jakuba Sajdla číhajícího na hranici brankoviště, který bekhendovou kličkou do protipohybu zasunul kotouč za Fajgla. O dvě minuty později mohli Jihomoravané vést o dvě branky, jenže to by musel Chalupa ve slibné pozici přehodit lapačku kroměřížského gólmana. Hosté po zásluze srovnali 36 sekund před druhou sirénou – Hradil od levého hrazení našel Milana Mertu v ideální palebné pozici mezi kruhy.

Závěrečná třetina nenabídla mnoho hokejové krásy, zato slibovala drama až do samotného konce, což se následně potvrdilo. Ve 45. minutě ujeli Tomi s Venclíkem do přečíslení, které sehráli náramně, jenže druhému jmenovanému nesedlo zakončení. O pět minut později kontrovali hokejisté Kroměříže. Vaněk se náhle zjevil nikým neatakovaný před hodonínským brankovištěm, Kotvan se zaskvěl parádním reflexivním zákrokem a vykopl kotouč pravým betonem.

Svěřenci kouče Prčíka dostali v průběhu utkání k dispozici pouze dvě početní výhody, obě ale využili bezezbytku. Opět zafungovalo kouzlo první formace, Sajdl ukázal přehled a našel Petra Peše. Sedmatřicetiletý útočník konečně prolomil střeleckou smůlu na domácím ledě smrtící ránou, která zaplula přímo do pravého horního růžku Fajglovy branky. A když Drtiči přežili krátké oslabení na samém konci utkání, mohli se radovat z prvního vítězství před hodonínským publikem.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Pořád se jasně ukazuje, že na šance se zápasy nevyhrávají. Zase jsme měli docela dost příležitostí, ale proměnili jsme jen dvě. Ale zaplať pánbůh za ně a za to, že ten druhý byl vítězný. Kluci to vítězství už potřebovali a myslím si, že si jej dnes svým výkonem i zasloužili. Udělali jsme v sestavě nějaké změny a zápas jsme zvládli. Nebudu vyzdvihovat žádného jednotlivce, protože na vítězství se podílely všechny lajny, i náhradníci, kteří s týmem na střídačce žili a povzbuzovali. A musím poděkovat našim fanouškům, protože to s námi v posledních zápasech neměli jednoduché a já i všichni kluci jsme moc rádi, že jsme se jim dnes mohli za jejich fantastickou podporu aspoň trochu odvděčit.

Jiří Osina (Kroměříž):
Líbilo se mi, že jsme sem přijeli hrát hokej. Nastoupili jsme na tři lajny, byli jsme disciplinovaní, hráli jsme v tempu. Od nás i od soupeře to byl velmi dobrý zápas a hokej, který se musel líbit. I když jsme prohráli, tak musím naše kluky pochválit.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...