SHKM Baník Hodonín
Ve středu 25. ledna bude Baník se Znojmem hrát HOKEJ PROTI RAKOVINĚ
Ve středu 25. ledna bude Baník se Znojmem hrát HOKEJ PROTI RAKOVINĚ
A-Tým
22.1.2023

Za oceánem oblékají hráči NHL i nižších soutěží fialové dresy na podporu boje proti rakovině už od konce minulého století. Letos od vzniku této skvělé myšlenky uběhne už 25 let. V posledních letech se tato bohulibá aktivita přenesla i na česká a moravská kluziště. Teď se k zástupu klubů, které oblékly dresy se specifickou fialovou barvou, přidají v domácím zápase 32. kola 2. ligy proti znojemským Orlům i hokejisté SHKM Baník Hodonín.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 

Hokej proti rakovině

S myšlenkou na tuto akci si vedení Baníku pohrávalo už v roce 2020, tehdy ale plány zhatila předčasně ukončená sezona. Letos už ale konečně vše klaplo. „Dresy a jejich grafickou podobu jsme připravovali už od začátku sezony, s výrobou jsme ale pochopitelně čekali až do poslední chvíle, abychom měli připravený dres pro každého hráče, který do utkání nastoupí,“ říká předseda klubu Karel Lidák.

Dresy mají typickou fialovou barvu a jsou vyrobeny speciálně jen pro utkání 32. kola východní skupiny 2. ligy, v němž Baník na svém ledě přivítá hokejisty Znojma. „Jde o dresy určené jen pro tento speciální zápas. O výrobu se postaral náš partner firma Ace Sport, které bych chtěl touto cestou moc poděkovat za skvělou spolupráci a podporu našeho klubu a dobré věci,“ dodává Lidák.


Dresy půjdou do on-line dražby

Vydražte si dres svého oblíbeného Drtiče a podpořte dobrou věc! Jedinečné dresy ze zmiňovaného utkání proti Znojmu si bude moci každý příznivec hodonínského hokeje vydražit v internetové aukci. K dispozici bude celkem šestadvacet dresů (hraných i nehraných), jejichž exkluzivita bude zaručena certifikátem pravosti. „V tomto designu nebude nikdy v budoucnu vyroben žádný jiný dres, i proto věříme, že o ně bude mezi našimi fanoušky velký zájem,“ prozrazuje Karel Lidák.

Ve stále relativně krátké historii A-týmu Baníku jde už o čtvrtou podobnou aukci. V předchozích třech se podařilo vydražit dresy za téměř 100 tisíc korun. Aukce na podporu mládeže SHKM, Aukce na konto „Tornádo“, Aukce pro Matýska.



Výtěžek z aukce poputuje do hodonínské nemocnice

Pátým nejčastěji diagnostikovaným typem rakoviny v České republice je rakovina ledvin. Ročně je hlášeno přes 3100 nádorů ledvin a výskyt neustále stoupá. I proto jsme se rozhodli, že kompletní výtěžek z aukce dresů věnujeme hemodialyzačnímu středisku hodonínské nemocnice. To pomáhá pacientům s onemocněním ledvin už téměř půl století.

Středisko bylo otevřeno v roce 1976 díky iniciativě tehdejšího primáře interního oddělení a vedoucího lékaře Jindřicha Berky, a to jako deváté v Československu. Až do roku 1989 sídlilo v prvním patře hlavní budovy nemocnice. Koncem osmdesátých let ale kapacita nestačila, v říjnu roku 1989 se proto otevřel nový objekt likusového typu hned u hlavní vrátnice nemocnice.

Tyto prostory však po více než dvaceti letech provozu přestaly vyhovovat a v roce 2015 se středisko opět stěhovalo. „Jedinou možností byla demolice a výstavba nového střediska v budově hematologicko-transfuzního oddělení,“ uvedla tehdejší ředitelka Nemocnice Hodonín Věra Dostálová.

V roce 2015 tak byl zahájen provoz v nově zrekonstruované budově hematologicko-transfuzního oddělení. Středisko zajišťuje péči o pacienty z Kyjovska, Veselska a Hodonínska. Hemodialyzační středisko hodonínské nemocnice v současnosti pečuje téměř o stovku pacientů, kteří sem dochází nejčastěji 2 - 3 krát týdně. Ročně provede více než 10.000 hemodialýz.

Více informací o problematice rakoviny ledvin

Virtuální prohlídka hemodialyzačního střediska Nemocnice Hodonín


Limitované sady puků a samolepek

Během utkání budou ve fanshopu k dostání limitované sady speciálních puků a samolepek. Puků je vyrobeno pouze dvacet, samolepkových archů ve velikost A5 padesát.











další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...