SHKM Baník Hodonín
Jubilejní desáté kolo netradičně ve čtvrtek, Hodonínští míří do Boskovic
Jubilejní desáté kolo netradičně ve čtvrtek, Hodonínští míří do Boskovic
A-Tým
13.11.2019

Desáté kolo Krajské ligy bylo odstartováno dvěma zápasy už ve středu, další pětice duelů, včetně toho, v němž Boskovice hostí hodonínský Baník, je na programu ve čtvrtek 14. listopadu. Svěřence trenéra Prčíka čeká těžký soupeř, kterému patří druhé místo v tabulce a jde mu to hlavně směrem dopředu. Minerva se momentálně může pyšnit nejproduktivnějším útokem soutěže.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 

Boskovice léta patří k tomu nejlepšímu, co Krajská liga nabízí. Klub z jedenáctitisícového města v okrese Blansko celou soutěž v sezonách 2016-17 a 2017-18 dokázal opanovat a získat mistrovský pohár.

Svou kvalitu potvrzuje Minerva i v aktuálním ročníku. Po devíti odehraných kolech se tým trenéra Karného nachází na druhé příčce tabulky za Velkým Meziříčím. Na svém kontě mají Boskovičtí už 21 bodů a s 55 vstřelenými góly disponují nejproduktivnější útočnou silou v celé soutěži.

Velkou část kádru tvoří bývalí druholigoví hráči, kteří nastupovali především za dnes již neexistující klub VSK Technika Brno. Jména jako David Šebek, Karel Benýšek, Ondřej Stehlík, Pavel Strýček nebo Jaroslav Chvátal patřila k oporám už v dobách, kdy všichni hájili barvy Vysokoškoláků. A k největším tahounům patří i v Boskovicích.

Nejproduktivnějším hráčem Minervy je však místní odchovanec, jedenadvacetiletý útočník Jakub Čejka. Urostlý forvard prošel mládeží brněnské Komety, vloni nastupoval za prvoligovou Třebíč a druholigové Moravské Budějovice, s nimiž dokráčel až do finále soutěže. V devíti dosavadních duelech posbíral talentovaný forvard už 17 kanadských bodů (10+7).

Zeleno-černé, kteří se v dosavadním průběhu sezony herně a hlavně střelecky trápí, tak čeká na ledě jednoho z favoritů velice těžký úkol.

Sestavy z posledního utkání

SHKM Hodonín: Zollpriester (Kotvan) – Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský, Sedlák, Rákoczy, Weber – Kuba (A), Peš (C), Sajdl (A) – Dufek, Tomi, Venclík – Borot, Chalupa, Vacula – Zapletal, Novotný, Výmola.

SKMB Boskovice: Chvátal (Huzlík) - Strýček, Studený, Němec, Dufek, Vágner, Štancl - Skácel, Stehlík, Hnilička - Benýšek, Šebek, Čejka - Klaus, Bednář, Pelikán - Sekanina, Hasoň.

Rozhodčí

Marek Honza - Radim Paulík, Marek Tichý.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...