SHKM Baník Hodonín
Krajská liga mužů začne 15. září, A-tým SHKM odstartuje soutěž v Uherském Hradišti
Krajská liga mužů začne 15. září, A-tým SHKM odstartuje soutěž v Uherském Hradišti
A-Tým
8.6.2018

Ve čtvrtek 7. června se ve Vyškově uskutečnil tradiční aktiv, na kterém si kluby odsouhlasily již dříve navržený soutěžní model. Krajská liga mužů Jižní Moravy a Zlína tedy bude mít v ročníku 2018-19 čtrnáct mužstev. „Zástupci řídícího orgánu i soupeři jsou spokojení s tím, že se liga odehraje ve čtrnácti účastnících a soutěž tak získá na kvalitě i atraktivitě,“ říká šéf A-týmu SHKM Martin Vyrůbalík.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 

S formátem soutěže vládne spokojenost

První kolo je na programu už 15. září a Drtiči se na úvod představí na ledě Uherského Hradiště, závěrečné kolo základní části je na programu o posledním únorovém víkendu. „Původně se uvažovalo o tom, že soutěž začne až 22. září, ale samy kluby si odsouhlasily, že začneme o týden dříve a to z toho důvodu, aby se v rozlosování mohl umazat jeden pátek, protože převážná většina hokejistů v Krajské lize chodí do práce,“ prozrazuje.

Hrát se bude klasickým systémem doma - venku a jednoduchými počty tak dospějeme k tomu, že základní část nabídne celkem 26 kol (13 zápasů doma, 13 venku). „Dvacet šest zápasů v základní části je podle mě ideální počet,“ přidává svůj názor stále ještě aktivní obránce extraligové Olomouce. Drtiči začnou na uherskohradišťském stadionu, o týden později budou doma hostit druhého letošního nováčka z Březiny a pak se vydají do Kroměříže. První Jižanské derby bude na programu až na konci listopadu, souboj s Břeclaví zakončí první polovinu dlouhodobé části. Závěrečné šestadvacáté kolo se odehraje 23. respektive 24. února.


Když to půjde, budou Drtiči chtít hrát domácí zápasy v sobotu

Hracími dny jsou pátek (vložená kola), sobota či neděle (podle toho, který den si tým vybere) a státní svátky. A ve které dny budou hrát svá domácí utkání hokejisté SHKM Hodonín? „Vzhledem k tomu, že na zimním stadionu budou působit dvě mužstva dospělých, bude to vše záležet na tom, jaké bude rozlosování obou mužstev. SHK bude mít určitě pevné hrací dny v sobotu. V případě, že bude SHK hrát své víkendové utkání na hřišti soupeře a my budeme mít domácí zápas, tak bychom rádi hráli v sobotu. Pokud budou hrát oba týmy v jeden víkend doma, pak se bude zápas SHKM konat v nedělním termínu,“ přibližuje Vyrůbalík. Kompletní rozlosování základní části zveřejníme později.

Do vyřazovacích bojů postoupí klasicky osmička nejlepších mužstev po základní části. Playoff začne ve středu 27. února čtvrtfinálovými sériemi hranými na dvě vítězná utkání, semifinále a finále se bude hrát na tři vítězné zápasy. Vítěze ligového ročníku 2018-19 poznáme nejpozději 31. března. Právo účasti v kvalifikaci o postup do 2. ligy má vítěz dlouhodobé soutěže. V základní části se zápasy neprodlužují a v případě nerozhodného výsledku následují ihned samostatné nájezdy (na pět sérií).


Jednání o podobě kádru pomalu finišují

Fanoušky jistě zajímá, která jména uvidí na ledě a na soupisce A-týmu SHKM Hodonín. „Jednání o podobě kádru pomalu finišují, první jména bychom mohli začít zveřejňovat koncem měsíce června,“ prozrazuje sedmatřicetiletý hodonínský rodák. Ještě před začátkem soutěže sehrají muži SHKM několik přípravných utkání. Kolik jich nakonec bude, není ještě v tuto chvíli jasné. „Chtěli bychom odehrát určitě minimálně čtyři přípravné duely, pokud na to bude prostor, je možné, že ještě jeden soupeř přibyde. Zatím jsme předběžně domluveni s Břeclaví a Uherským Ostrohem, už je jen potřeba potvrdit si termíny,“ uzavírá naše povídání Martin Vyrůbalík.


Účastníci KLM JMaZ 2018-19

Dynamiters Blansko HK, HC Brumov-Bylnice, HC Lvi Břeclav , HC Spartak Uherský Brod, HC Spartak Velká Bíteš, HC Štika Rosice, HC Uherské Hradiště, HC Uničov, HHK Velké Meziříčí, HK Kroměříž, Hokej Uherský Ostroh, KMB Boskovice, SHKM Hodonín, TJ Sokol Březina.


další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...