SHKM Baník Hodonín
První výhra! Baník po gólové přestřelce porazil trnavské Gladiátory
První výhra! Baník po gólové přestřelce porazil trnavské Gladiátory
A-Tým
23.8.2023

Zeleno-černým vyšla na trnavském zimním stadionu skvěle první třetina, kterou Jihomoravané vyhráli 3:0. Jenže domácí zápas nevzdali a na začátku 29. minuty bylo vyrovnáno. Baník ale rychle přispěchal s ráznou odpovědí a dvěma slepenými góly v rozmezí dvou minut získal opět dvoubrankový náskok. Gladiátoři se sice dostali rychle zpět do kontaktu, ale podruhé už srovnat nedokázali. Štempl na hodonínské vítězství dali Drtiči dvě minuty před koncem a Trnavy tak jedou domů s první výhrou nové sezony.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 23.8.2023
HK Trnava - SHKM Baník Hodonín
TRV
4:6
(0:3, 4:2, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Galimov (Holovič, Haščič), 26. Miklík (Kukumberg, Alapuranen), 29. Alapuranen (Kukumberg, Miklík), 32. Miklík (Škultéty) – 9. Plastinin (Rauš, Laciga), 18. Novák (Sajdl, Vyrůbalík), 20. Sajdl (Novák), 30. Novák (Sajdl, Kraut), 32. Dobiáš (Sajdl), 58. Bachánek (Rauš, Plastinin). Rozhodčí: Stano, Novák - Vystavil, Frimmel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely: 31:31. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5, 4:5.
Nagy (31. Hollý) – Korím, Korytko, Škultéty, Marko, Štefanka, Dúžek, Ejem - Galimov, Holovič, Haščič - Miklík, Kukumberg, Dúžek - Kupka, Záhradník, Alapuranen - Urban, Litavec, Yakovlev. Trenér: Martin Baran.
Piták (Dolíška) - Švejda, Němec, Vyrůbalík (A), Rauš (A), Bílek, Sedláček T. - Kraut, Sajdl (C), Novák - Dobiáš, Weintritt, Bachánek - Plastinin, Laciga, Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Na první gól se čekalo do začátku deváté minuty, kdy skóre otevřel Denis Plastnin. Hodonínský útočník pohotově zareagoval na Raušovu střelu, kterou trnavský golman neudržel a běloruský mladík, který je v Baníku na zkoušku, obkroužil branku a zasunul puk za Nagyho, který se nestihl včas přesunout k tyčce. Také druhou trefu utkání obstaralo mužstvo v zeleno-černých dresech. V osmnácté minutě předvedli krásnou souhru Sajdl se zakončujícím Matějem Novákem, který z předbrankového prostoru nedal Naggymu žádnou šanci zasáhnout.

Už už to vypadalo, že Hodonín půjde do kabin s dvoubrankovým náskokem, když se necelou půlminutu před koncem první části předal ve středním pásmu Novák puk rozjetému Jakubu Sajdlovi a hodonínský kapitán střelou zpoza obránce procedil puk skrze domácího golmana do trnavské brány potřetí. Baník byl v první třetině lepší a aktivnější a zcela po zásluze vedl o tři góly.

To ale nechtěli nechat domácí hráči jen tak bez odezvy. Prakticky hned z první akce druhé třetiny přišlo snížení z hole Bulata Galimova, v šestadvacáté minutě už byli Gladiátoři na dostřel po gólu devětadevadesátinásobného bývalého reprezentanta Slovenska Michela Miklíka a o tři minuty později, přesně v čase 28:15 vyrovnal Fin v trnavských službách Aapo Alapuranen. Gladiátorům ale radost z vyrovnání vydržela jen chvíli. O necelou minutu později totiž Baník předvedl nejhezčí akci zápasu. Kraut našel Sajdla, ten si věděl o tom, že mu za zády najíždí Matěj Novák a skvělou a přesnou zadovkou našel letní posilu z Třebíče, která se trefila v dnešním utkání už podruhé.

Trnava dostala vzápětí možnost srovnat v přesilovce, v ní ale ukázal příkladnou bojovnost kapitán Baníku, který šikovně postrčil puk do středního pásma pro Vojtěcha Dobiáše, který svůj samostatný únik zakončil střelou mezi Naggyho betony a Baník v čase 31:19 opět vedl o dva góly. Trnava ale nakonec přesilovku přeci jen využila. Střelou z „Ovečkinovy kanceláře“ snížil na 4:5 z domácího pohledu opět Michel Miklík.

Po divokých dvanácti minutách, které nabídly stovce přítomných diváků šest gólů, se hra zklidnila a do druhé sirény se už skóre neměnilo. V poslední části se Gladiátoři snažili o vyrovnání, ale žádná z osmi střel na hodonínskou branku za Pitákem neskončila. Myšlenky na závěrečný tlak pak v osmapadesáté minutě definitivně sebral šestý gól Baníku. Ten obstaral šikovnou dorážkou Raušovy střely z otočky před brankovištěm Adam Bachánek.

Baník tak srovnal svou bilanci se slovenskými prvoligovými týmy v přípravných zápasech na 1:1 a připsal si první výhru v nové sezoně.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Utkání mi ukázalo spoustu věcí. S dnešním výkonem jsem celkem spokojený, v obranné fázi nám to ještě skřípe a je potřeba na tom pracovat. Ale jak jsem říkal už včera po utkání s Topoľčany, jsme na začátku přípravy. Jsem rád, že některé lajny si už začínají sedat a bylo vidět, že si kluci spolu rozumí. Hráli jsme proti velmi silnému a obrovsky zkušenému mužstvu a uhráli jsme s ním velmi dobrý výsledek. Chtěl bych pochválit Dominika Pitáka, protože nás několikrát podržel. Stejně tak ale i soupeřův golman nám chytil několik velmi dobrých šancí. Dali jsme pěkné góly, ale bylo to i tím, že obrany v této fázi ještě nefungují úplně na sto procent. Z mého pohledu to bylo kvalitní a vyrovnané utkání.

další články
Z Orla Baníkem. Obrana zeleno-černých hlásí novou posilu, do Hodonína míří šestadvacetiletý zadák Lukáš Zukal
A-Tým
22.5.2024

Novou posilou Baníku se stává šestadvacetiletý zkušený bek Lukáš Zukal, který se na Slovácko přesouvá od znojemských Orl...
Hokejisté Baníku zahájili letní přípravu. Trenérům se na úvodním tréninku hlásilo patnáct hráčů
Info
6.5.2024

V pondělí 6. května se na zimním stadionu poprvé sešli hráči A-týmu Baníku, aby zahájili společnou suchou přípravu. Tre...
První posila do obrany Baníku. Z Velkého Meziříčí přichází na jih Moravy Martin Lašák
A-Tým
6.5.2024

Zadní řady slováckého celku hlásí první letní posilu. Dres Baníku bude v nadcházejícím ročníku oblékat čtyřiadvacetiletý...