SHKM Baník Hodonín
Ani 57 střel k bodům nepomohlo, zápas s Velkým Meziříčím rozhodly přesilovky
Ani 57 střel k bodům nepomohlo, zápas s Velkým Meziříčím rozhodly přesilovky
A-Tým
12.10.2022

Nejde to. Baník potřetí za sebou vstřelil jen jednu branku a nadále čeká na první druholigové vítězství. Hodonínskému celku nestačilo 57 střel, nedařily se přesilovky a dnes Drtičům nešlo ani doposud bezchybné oslabení. Horáci využili tři ze šesti nabídnutých přesilovek, zatímco Baník potrestal jen jednu z devíti početních výhod. SHKM tak po dnešku kleslo na poslední příčku tabulky východní skupiny 2. ligy.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
6. kolo, středa 12.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
VEM
Branky a nahrávky: 36. Krejčiřík (Dufek, Škápik) - 30. Oščádal (Ambrož, Slabý), 43. Švejda (Ambrož), 47. Křenek (Ambrož, Oščádal). Rozhodčí: Vaněk - Kučera, Peluha. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely: 57:20. Diváci: 725. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Holík (Dolíška) - Šmach, Kučera, Škápik (A), Rauš, Polesný (A), Kališ, Němec - Sajdl (C), Peš, Hložánek - Krejčiřík, Dufek, Popelka - Matějka, Charvát, Medek - Bartes, Štědrý, Krejčí. Trenér: Radko Křivinka.
Slavíček (Juda) - Vlašín (A), Sedláček, Švejda, Ambrož (C), Buchal, Slabý, Trnka - Dupljaku, Oščádal, Škvrně, Juráň, Burian, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek (A), Nesvadba, Doležal, Střecha. Trenér: Jozef Zavadil.

Komentář k zápasu


Baník měl od prvního buly viditelně víc ze hry, ale převaha zeleno-černých byla pouze platonická. Svěřencům trenéra Křivinky nebyla nic platná ani jasná střelecká převaha. Pokusům z hodonínských holí chyběla větší přesnost, a i proto skončila první třetina bezbrankovým skóre, přes to, že Baník svého soupeře přestřílel 20:7.

Podobně to bylo i ve druhé části. Baník se snažil, ale nešlo to. Všechny střelecké pokusy končily na Slavíčkovi. Skóre se poprvé měnilo minut před polovinou utkání, kdy si v přesilovce najel do střelecké pozice Vladimír Oščádal a ranou na vzdálenější tyč otevřel gólový účet dnešního utkání.

Baník srovnal také v početní výhodě. Dufkovu ránu tečoval na brankovišti stojící Vojtěch Krejčiřík mimo dosah soupeřova brankáře a v šestatřicáté minutě bylo vyrovnáno.

Přesilovky dnes rozhodovaly. Jak se nakonec ukázalo, vítěznou branku vstřelil tři minuty po začátku poslední části Jan Švejda - jak jinak než v početní výhodě. Meziříčský zadák propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Holíka. V sedmačtyřicáté minutě hráli Horáci opět s jedním mužem na ledě navíc a po dorážce Davida Křenka se hostující střídačka mohla z gólu radovat potřetí.

Zeleno-černí se v závěru snažili, pálili ze všech pozic, ale Slavíčkova branka zůstala hodonínským hráčům zakletá. Baník tak prohrál důležitý souboj s Velmezem 1:3 a propadl se na poslední místo tabulky.

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 112, 2. cena: 066, 3. cena: 047, 4. cena: 086, 5. cena: 015, 6. cena: 027, 7. cena: 048


Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...